Tippmix Női NB I: A 14. forduló válogatottja

Szombaton teljes fordulót játszottak a hölgyeknél.

Irányító

Kolby Morgan – E.ON ELTE BEAC (3)

Ha nagyon nehezen is, de hozta a BKG elleni hazai derbit a BEAC – ehhez pedig kellett Morgan jó teljesítménye is. Az amerikai hátvéd csaknem végig a pályán volt a szoros összecsapáson, 37 perc alatt 20 pontig (5/8 dupla, 3/8 tripla, 1/1 büntető), 10 lepattanóig, 5 gólpasszig, 3 labdaszerzésig, valamint egy kiharcolt faultig jutott – az összképbe csak hat eladott labdája rondít bele, de így is 25 VAL-t ért el.

 

Dobóhátvéd

Szabó Fanni – TFSE-MTK (3)

Jól tartotta magát a DVTK otthonában a TFSE, hét játékossal kimondottan jó teljesítményt nyújtott az Euroliga négyesdöntőjétől karnyújtásnyira lévő diósgyőriek oroszlánbarlangjában a fővárosi együttes. Az 5-5-ös bő keret mellett a 3x3-as válogatottban is számításba vett Szabó 23 pontjával (8/13 dupla, 2/7 tripla, 1/3 büntető) a mezőny legeredményesebb pontszerzője lett, de a védőoldalon is kitűnt 6 labdaszerzésével. Volt még két lepattanója, 1-1 gólpassza és blokkja, valamint 4 kiharcolt személyi hibája, 38 perc alatt 22 VAL-ig jutott.

 

Kiscsatár

Bridget Carleton – SERCO UNI Győr (2)

Pontgazdag meccsen verte a Győr a Pécset, kettő híján százig jutottak a Rába-partiak. A sok kosár általábansok jó egyéni teljesítményt vonz magával, így történt ez most is – a két csapatból összesen nyolcan értek el legalább 18 VAL-t. Közülük is kiemelkedett a kanadai Carleton, aki 25 pontot (4/7 dupla, 4/5 tripla, 5/55 büntető), 5 lepattanót, 4 asszisztot, 3 labdaszerzést, valamint 5 kiharcolt szabálytalanságot jegyzett, 33 perc alatt 34 VAL-t írtak be a neve mellé a statisztikusok.

 

Erőcsatár

Kathryn Westbeld – TARR KSC Szekszárd (3)

A legutóbbi fordulóhoz hasonlóan ezúttal is a tolnaiak magasembere lett a legjobb erőcsatár, csapata nélküle alighanem még jobban megizzadt volna a Vasas otthonában – így is csak a negyedik negyedben fordította a maga javára az összecsapást a Szekszárd. Westbeld 23 pontos (8/10 dupla, 1/2 tripla, 4/5 büntető), 10 lepattanós dupla-duplát ért el, hatszor csak személyi hiba árán tudták feltartóztatni, valamint volt két szerzett labdája és egy gólpassza is – 27 perc is elegendőnek bizonyult számára, hogy 34-es VAL-mutatót szállítson.  

 

Center

Tóth Franka – E.ON ELTE BEAC (1)

A BEAC – BKG derbit fentebb már említettük, innen került ki a forduló legjobb centere is. Tóth 19 pontot, 9 lepattanót, 5 gólpasszt, 4 szerzett labdát, 2 blokkot, valamint 5 kiharcolt faultot szorgoskodott össze a mérkőzésen, a játék minden elemében kivette a részét a szűk győzelemből - 32 percet töltött pályán, ami alatt 33 VAL-t ért el.

 

Forrás: Hunbasket

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Fotó, slide: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus