Vajda Anna a BEAC-ban, Zele Dorina a DVTK-nál

Vajda Anna a BEAC szakmai stábjának tagja lesz, Zele Dorina pedig az Aluinvent DVTK csapatához szerződött.

A beac.hu beszámolója:

Két év törökországi légióskodás után hazatér Magyarországra és a jövő évben a BEAC-ot erősíti Vajda Anna. A sokszoros magyar válogatott, többszörös bajnok és kupagyőztes Nusi aktív játékos-pályafutása befejeztével csatlakozik csapatunkhoz, ahol több területen is számít rá a szakosztály vezetése

Vajda Annát, azaz Nusit, aligha kell bemutatni a magyar kosárlabdát ismerőknek. A BSE-ből indulva két soproni évad után öt évet töltött az egykori Mizo-Pécsben, kétszer nyert bajnokságot és háromszor Magyar Kupát a Rátgéber László, majd Füzy Ákos által vezetett együttessel. Komoly sérülésekkel dacolva, elképesztő szorgalmának és munkabírásának köszönhetően valódi klasszissá érett a pécsi évek alatt. Négyes poszton alapembere volt nemcsak a Pécsnek, hanem a magyar válogatottnak is. A Pécs széthullását követően légiósnak állt, Spanyolországban, Csehországban, és Törökországban szerepelt az elmúlt években. Utoljára 2014-15-ben játszott Magyarországon, a CMB Cargo Uni Győr együttesében, az elmúlt két évadban egyaránt Törökországban szerepelt. A legutóbbi évadban a Yakın Doğu Üniversitesi együttesével megnyerte az Európa Kupát, a török bajnokságot és a török kupát is, így egy rendkívül sikeres szezon után tér haza és csatlakozik szakosztályunkhoz. Nusi úgy döntött, hogy felhagy az aktív kosárlabdázással, de örömmel fogadta el csapatunk hívását, hogy kapcsolódjon be szakosztályunk szakmai munkájába. Nusi tudására, győztes mentalitására több területen is számítunk: Balogh Judit mellett a felnőtt csapat másodedzője lesz, egyéni képzéseket tart majd, emellett ő felel a teljes szakosztály erőnléti programjáért és az utánpótlásban is szerepet szánunk neki.

Nusi szakvezetőnk, Balogh Bubu hívására érkezik a csapathoz.

“Nusi olyan kaliberű játékos és egyéniség, aki óriási nyereség a szakosztályunk számára. Törökországból, Európa jelenleg legerősebb bajnokságából érkezik, komoly eredményeket ért el kint, a felhalmozott tudását és tapasztalatát a felnőtt csapatnál és a szakosztályban zajló munkában is tudjuk kamatoztatni. Érkeztével új impulzusokat kapunk, szakmailag biztosan előrébb tudunk lépni – és hát ki ne szeretné őt a stábjában tudni?” 

A jelenleg az U20-as válogatottal Székesfehérváron dolgozó Nusi boldogan mondott igent a hívó szóra.

“Először is nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek és egy ilyen lehetőséget kaptam Bubutól és a BEAC-tól. Azt már egy ideje tudtam, hogy be fogom fejezni a kosárlabdát és a civil életemre fogok koncentrálni az évad vége után, de hogy mindezt Budapesten tehetem és egy ilyen nagymultú klub keretein belül, az nagy megtiszteltetés számomra. Van edzői végzettségem, ám ezzel együtt is sokáig azt gondoltam, hogy nem fogok edzőként dolgozni felnőtt csapatnál. Ugyanakkor az elmúlt hat évben, amit külföldön töltöttem, rengeteg tapasztalatot szereztem. Játszottam átlag csapatban és szupersztárok között, voltam negyven perces játékos és három és fél perces is, és ezáltal annyi tudást, tapasztalatot sikerült felhalmoznom, amit remélhetőleg át tudok adni, ezzel pedig előrébb tud jutni a magyar kosárlabda is. Nagyon várom a munkát a BEAC-ban, sok ötletem van, készülök arra, hogy egyéni képzéseken és a mindennapokban átadhassam a tudásomat, tapasztalatomat a fiataloknak.”

Isten hozott a BEAC-ban, Nusi!


A dvtk.eu beszámolója:

Nagy Dóra után a 25 éves Zele Dorina személyében újabb magyar válogatott kosárlabdázót igazolt az Aluinvent DVTK csapata, miközben a lett Zenta Melnika és a cseh Tereza Pecková, valamint az egyesült államokbeli Kirby Burkholder személyében két európai és egy tengeren túli légiós személye is ismert.

Zele Dorina Szolnokon kezdett kosárlabdázni, szülővárosában lett élvonalbeli játékos 15 és fél évesen. Ezt követően Szekszárd érintésével került Zalaegerszegre, ahol olyan jól sikerült a 2014/2015-ös idény, hogy 18,8-as átlaggal az egész magyar mezőny második legponterősebb játékosa lett. Nem is tudták megtartani a zalai városban, elvitte a PEAC Pécs, ahol az Európa Kupában is kiválóan szerepelt, idén közel 13 pontot átlagolva.

Eközben 2015 óta egyre stabilabb tagja lett a magyar válogatottnak is, részt vett magyar-román közös rendezésű Európa-bajnokságon, jelenleg is tagja a csehországi Eb-re készülő keretnek. A horvátok elleni kettős sikert hozó mérkőzéseken 7, illetve 11 pontot szerzett a hétvégén.

A válogatott mellett Zalaegerszegen is játszott egy évet Nagy Dóra csapattársaként, így nem lesz gond a játékkapcsolatok kialakításával.

- Örülök, hogy több próbálkozás után idén sikerült leigazolni Dorinát, aki a hazai bajnokság egyik meghatározó játékosa. 4-es és 3-as poszton is bevethető erős, gyors balkezes bedobó, akinek a 3 pontosok sem jelentenek problémát, és sok lepattanót is szerez. Komoly erősítés csapatunknak  - nyilatkozta Maikel López sport- és utánpótlás igazgató.

 

Forrás - beac.hu, dvtk.eu
Foto, Slide - dtvk.eu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus