Vajda Anna és négy másik új igazolás Győrben!

Öt új játékos, köztük Vajda Anna, illetve a szerb válogatott Tamara Radocaj és a kanadai nemzeti együttest erősítő Krysten Boogaard érkezett nyáron az UNI Győr női kosárlabdacsapatához, amelynek edzője Völgyi Péter lesz az új szezonban.

A klub hétfői sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a keretet az érkezők mellett a legutóbbi csapat öt tagja, valamint öt saját nevelésű játékos alkotja, az új trénerrel pedig kettő plusz egy évre kötöttek szerződést.

„Kezdjük a játékosokkal, nagyon örülök, hogy a tavalyi keretből többen is itt maradtak. Laklóth Anna sokadik szezonját kezdi meg nálunk, csapatkapitányként az egyik legfontosabb láncszem, s nagy segítségünkre lehet abban, hogy ez a megújuló csapat igazi egységgé kovácsolódjon. Rajta kívül továbbra is bennünket erősít Mansaré Manty, Koch Dóra, Czirják Noémi, s mindenképpen meg kell említeni Tullner Evelint, aki mára teljesen felgyógyult a tavaly szeptemberi balesetből. Tizenötös keretünk lesz, ennek harmada saját nevelésű, s mindössze kettő külföldi van. Az egyik a kanadai válogatott centere, Krysten Boogaard, a másik pedig a szerb nemzeti csapat irányítója, Tamara Radocaj. Mindketten a közelgő világbajnokságra készülnek, így csak októberben csatlakoznak hozzánk. Új igazolás, s egy igazi ász Vajda Anna, aki Iványi Dalma mellett a másik olyan magyar játékos, aki bekerült az Euroliga All Star-együttesbe, emellett a magyar válogatott meghatározó játékosa. Ugyancsak nagy reményeket fűzünk Horváth Lillához, aki a tavalyi szezon közben Pécsről, a PEAC csapatától jött el, míg az osztrák válogatott, de magyar Takács Kata is erősítést jelenthet” – mutatta Füzy András, az egyesület társadalmi elnöke az új igazolásokat.

Mindehhez Füzy András hozzátette, a klub névváltoztatás előtt áll és hamarosan csatlakozik egy nagyobb sportcsaládhoz, de erről csak a jogi akadályok elhárulása után közölnek bővebb információkat. A klub az utánpótlás korosztályokkal együtt húsz csapatot versenyeztet. Az egyesületnek ez a tizedik szezonja Győrben.

Forrás: MTI, www.gyorikosar.hu és wbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus