ZTE NKK: az akarat megvolt, a győzelem nem

Ahogy előzetesen beszámoltunk róla, az ausztrál junior U18-as női válogatott vendégeskedik Magyarországon, egészen pontosan Győrben, és vasárnap este 17 órás kezdettel a zalaegerszegi ZTE NKK csapatával mérkőztek meg. Gáll Tamás tanítványai igencsak hiányosan érkeztek, mindössze hét játékost tudott magával hozni a zalai szakvezető, míg Ausztrália legjobbjai 12 fős kerettel álltak ki a találkozóra. Zalai részről az akarattal és a küzdeni tudással nem volt gond, de a külföldi ellenfél jobban koncentrált, pihentebbnek tűnt, így második félidei játékának köszönhetően megérdemelten diadalmaskodott.

Ausztrália U18 válogatott - ZTE NKK 53-42 (10-15, 9-7, 19-4, 15-16)

Győr, Városi Egyetemi Sportcsarnok, Felkészülési mérkőzés

Játékvezetők: Tóth Kálmán, Esztergályos Róbert, Kovács-Nagy Eszter

Ausztrália U18 válogatott: Lavey 11/3, Wehrung 7/3, K. Froling 4, A. Froling 6, Collins 4. Csere: Wallace 7, Burton 2, Turner 6/6, Sharp 4, Milisic 2.
ZTE NKK: Fuisz 7, Varga 7, Török 1, Czukor 18/6, Horváth 1. Csere: Vágvölgyi 3, Fritz 5/3.

Nagy iramban kezdődött a találkozó, a  ZTE szerzett vezetést egy ausztrál védekezési hiba következtében, Czukor Tünde középtávolról dobot szép tempót. Kifejezetten erős és hatékony védekezést mutatott be a magyar csapat, a vendégek percekig nem találtak a gyűrűbe, majd a negyed közepén született meg az első ausztrál pont. A festékből egy kiszorított helyzet révén némi szerencsével került a nevük mellé ez a két egység. Nem sokára egalizáltak is, sőt, egy nem túl szép zalai labdaeladásból ziccerig vezethették a játékszert. Végül a hajtós utolsó másodperceknek köszönhetően visszavették a vezetést Gáll Tamás lányai és öt pontos előnnyel zárták az első tíz percet (10-15).

Az zöld-sárga mezes ausztrálok nem fogtak ki jó dobóformát, legalábbis ezekben a momentumokban nagyon nem, bár ebbe azért ez is bele tartozott, hogy a ZTE védekezése elég jól muzsikált, és a palánk alatti játékban is határozottabbak voltak. A gond leginkább ott kezdődött, amikor megjelentek a magyarok fáradtságának első jelei, miközben nagyon messze volt még a vége. Ettől függetlenül három pont előnyt továbbra is tartott a kék-fehér magyar csapat (19-22).

Több szép akcióval folytatódott a második felvonás, de egyik csapat sem tudott hosszú percekig betalálni, majd az ausztrálok két ZTE védekezési hiba után előbb triplából egyenlítettek, azután pedig egy középtávoli kétpontossal át is vették a vezetést. Egyre inkább fáradni látszottak Varga Zsófiáék, így időt kellett kérnie Gáll mesternek. Jóval dominánsabb játékot mutatott be a vendég külföldi csapat, és ez labdabirtoklásban, valamint az értékesített helyzetekben is megmutatkozott. Három perccel a negyed vége előtt egy pontot szerzett mindösszesen a kék-fehér együttes az ausztrálok 12 pontjával szemben. A harmadik tíz perc végén 38-26-os állásnál várhatták az utolsó etapot.

Még utoljára összeszedte minden erejét a maroknyi zalai csapat, javultak is a támadások, de a zöld mezesek sem hagyták magukat. Védekezésben zónára váltott a Zalaegerszeg, de a vendégek pihentebbek voltak, és olykor-olykor át is dobták a zónát, amivel demoralizáló triplákat szereztek. A küzdelemre nem lehetett panasz magyar oldalon, mégis győzött a túlerő, így az ausztrálok hagyták el győztesen a parkettet (53-42).

 

Foto, Slide - zaol.hu, Katona Tibor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus