Csapatkapitány interjúk: Theodoreán Alexandra - TARR KSC Szekszárd

A csapaton belüli egyenlőségre törekszik a tolnaiak kapitánya.

 

Theodoreán Alexandrával folytatjuk csapatkapitány interjúink sorozatát, a TARR KSC Szekszárd rutinos bedobója szívügyének tekinti, hogy mindenki fontosnak érezze magát a csapatban. - olvasható a hunbasket.hu-n

A sorozat korábbi részei:

Angyal Barbara - E.ON ELTE BEAC

Balogh Szilárd - SZTE-Szedeák

 

- Mit jelent számodra, hogy a csapatod kapitánya lehetsz?
Hatalmas megtiszteltetés és nagy küldetés is egyben. Izgalmas szakasz az életemben, melyben nagyon sokat tanulhatok magamról és fejlődhetek. Nagy öröm számomra, hogy már több éve élvezhetem a csapat és stáb bizalmát. 


- Kitől örökölted meg ezt a titulust és mit tanultál tőle erről a szerepkörről?
Bálint Rékától vettem át, akivel sok szezonon át együtt alkottunk nagyon jó párost ebben a pozícióban. Rengeteget tanulhattam tőle és nagyon jól kiegészítettük egymást. Nagyon sok jó tulajdonsága közül, talán a szervezettsége, ami a leginkább megfogott. Különleges képessége viszont a „tyúkanyóság” volt. Hiányzol, Hami! 


- Hogyan írnád le a vezetési stílusodat?
Szívügyem, hogy mindenki fontosnak érezze magát a csapatban. Épp ezért törekszem arra, hogy egyenlőség legyen. Ez alapvető cél számomra, azonban sok esetben nehezebb „összefésülni” a különböző személyiségtípusokat, de a kommunikáció itt is kulcsfontosságú. Figyelek a társaimra és megteszek mindent azért, hogy családias légkörben érezzék magukat.

- Milyen módszerekkel szoktad motiválni a társaidat?
Nincsen bevált módszerem, inkább próbálom figyelni, hogy éppen mire van szükségük. Vannak napok, amikor csak lazítani kell a hangulaton és vannak, amikor hitet kell adnunk egymásnak, hogy az elvégzett munka mindig meghozza a gyümölcsét. A csapatsport ezért is szép, hiszen akaratlanul is, de mindennap motiváljuk egymást. Egy-egy pozitív visszacsatolás csodákra képes. 


- És te miből meríted a motivációdat leginkább? 
Még „régi motorosként” is szeretnék fejlődni, ez egy alap motiváció a mindennapokra, valamint minden szezonban kitűzők egy célt, ami hajt előre. A legnagyobb motiváció azonban a társaimban rejlik, hogy értük és a közös sikerességért adjak ki mindent magamból. Legyen szó edzésről, mérkőzésről vagy egy csapatépítő kalandról. 

 

- Mi volt a legnagyobb kihívás, amivel eddig kapitányként szembesültél?  
Amikor először megkaptam ezt a lehetőséget, sok kérdés és bizonytalanság merült fel bennem. Ebben nagy segítségemre volt Zeljko, aki utat mutatott, hogy mitől lehetek jó és hiteles kapitány.  

- Mely tényezők szükségesek a csapategység kialakulásához? 
Egy közös buli jó alapokat teremt, mindenki feloldódik és a vicces emlékek végig kísérnek egy szezonon át. Ez lenne az indulópont, amit nyitottsággal, türelemmel és elfogadással kell megfűszereznünk. A végleges recept különleges alkotója azonban a csapatsikerek, egy-egy nagy győzelem még jobban összekovácsolja a csapatot. 

 

- Kiket tartasz példaértékű csapatkapitánynak a kosárlabda és más csapatsportok világából? 
Sue Bird és Lékai Máté. 


- Szerinted mi egy csapatkapitány 3 legfontosabb tulajdonsága? 
Optimista, Határózott, Empatikus

 

- Végezetül mit üzensz a csapattársaidnak és a szurkolóknak? 
Teamwork makes the dream work! Most kell még jobban hinnünk egymásban és a csapatunkban, közösen bármire képesek vagyunk! Maradjatok továbbra is mellettünk, harcoljunk együtt a céljainkért! A KÉK szív együtt dobban! 

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Fotók, slide: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus