Határ Bernadettet a WNBA kapujában állította meg a koronavírus-járvány

A magyar válogatott centere szerint minden bizonytalan jelenleg, de bárhogy is lesz, abból ki kell vennie a pozitívumokat.

Az M4sport.hu interjúja a magyar válogatott centerével:

Határ Bernadett, a magyar női kosárlabda-válogatott centere februárban hosszabbította meg szerződését a Sopron Baskettel, eközben pedig a világ legjobb női ligájában, a WNBA-ben szereplő Indiana Fevertől is szerződést kapott a 2020-as szezonra. Határ negyedik magyar játékosként szerepelhet a női NBA-ben, áprilisban már utazott volna az Egyesült Államokba, a Covid-19 világjárvány azonban átírta a történetet, aminek a befejezése egyelőre bizonytalan.

Az észak-amerikai profiliga pénteken jelentette be, hogy elhalasztják a szezonrajtot és azt megelőző edzőtáborokat is, jelenleg – mint szinte minden szövetség és liga a világon – a lehetséges B-, C- és D-terveken dolgoznak.

„Már két-három hete tudni lehetett, hogy nem kezdődik el a szezon, próbáltak kivárni, de erre már mindenki fel volt készülve” – nyilatkozta az M4 Sportnak a 208 cm-es center.

Mint mondta, az Indiana Fever a távolból is tartja a kapcsolatot a játékosokkal, minden héten videokonferenciát tart az együttes, amin a csapat é a stáb összes tagja részt vesz, itt értesülhetnek az aktuális információkról.

„Két-három forgatókönyv is van a lehetséges folytatásra, de nincsenek konkrétumok, így ezekről én sem szeretnék beszélni még.”

„A klubnál mindenki nagyon kedves, várnak engem, de jelenleg a vízumot sem tudom megszerezni. Bizonytalan a helyzet, minden attól függ, mikor engedélyezik ismét a beutazást az Egyesült Államokba.”

„Nem adták fel, hogy én ott legyek, nekem kell elgondolkoznom azon, hogy megéri-e kimennem, mert az ékezésemtől egy kéthetes karantén várna rám és utána kezdhetném meg a közös edzéseket, ez is megnehezíti a döntést, elég stresszes a helyzet. Egyelőre semmit nem látni a jövőből, az is elképzelhető, hogy törlik a teljes bajnokságot” – mondta a 26 éves kosaras.

A testi és lelki felkészülésben Határ korábbi soproni csapattársa, Candice Dupree nyújt segítséget, aki jelenleg is a Fever játékosa. Hetente többször beszélnek.

A WNBA 2020-as szezonja eredetileg májustól szeptemberig tartott volna.

Az érzéseiről elárulta: „kicsit össze vagyok zavarodva, de hiszem, hogy minden okkal történik, bárhogy is lesz, abból ki kell vennem a pozitívumokat. Ha esetleg nem tudok kiutazni, már az is nagy dolog, hogy megkerestek. Jó úton járok, ezt kell folytatnom, hogy jó játékos váljon belőlem.”

Máig három magyar kosárlabdázó, Iványi Dalma, Nagy Andrea és Újhelyi Petra szerepelt a WNBA-ben.

Határ egyébként az otthoni munka mellett Sopronnal edz jelenleg, a klub légiósait hazaengedte, így kis létszámban, szigorú előírások alapján zajlanak az foglalkozások:

„Minden edzés előtt lázat mérnek, kezet kell mosni és fertőtleníteni, egyszerre csak öt játékos lehet egy edzővel, akik betartják a többméteres távolságot. Nagyon odafigyelünk mindenre.”

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége március 13-án a koronavírus-járvány terjedése miatt a felfüggesztette valamennyi versenysorozatát az utánpótlás korosztályokkal bezárólag, azaz, befejezettnek nyilvánította az összes 2019/20-as bajnokságot.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Forrás - m4sport.hu
Fotó, Slide - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus