Mindenkinek jobban kell dolgoznia a PEAC-Pécsnél

A klub hivatalos honlapja Kond Árpád ügyvezetővel készített interjút, amelyben a helyzetértékelés mellett szóba került a lehetséges kiút a jelenlegi szituációból, hogy voltak-e személyi kérdések a PEAC-nál, illetve a válogatott szünet alatti program.

A peacpecs.hu interjúja Kond Árpáddal:

- Ha a bajnoki tabellára nézünk, az valóban nem túl fényes szereplésről árulkodik – kezdi az értékelést ügyvezetőnk arra a felvetésre, ami a legtöbb sportbarátban megfogalmazódik: nem ilyen szezonkezdésről álmodtak a PEAC-PÉCS kapcsán. - A múlt héten kaptunk jogos kritikákat a szurkolóktól kommentekben, címzett levelekben egyaránt. Kétségtelenül jobbra számítottunk mi is, viszont amint kialakult a csapat menetrendje, már nyáron lehetett látni, hogy ez a mostani lesz talán a legnehezebb időszak a csapatunk életében. A válogatott szünetig mindössze három mérkőzést – egy bajnokit és két Európa Kupát - tudtunk vívni hazai pályán, úgy hogy ősszel a bajnokijaink 70%-át, közöttük az összes rangadónkat, idegenben kell megvívni. Ez még egy rutinosabb, erősebb, komplettebb csapat számára sem egyszerű feladat. Tőlünk viszont két olyan játékos is kiesett, akikre fontos szerep hárult volna, akikre építettünk, számítottunk a csapatépítéskor. Ezek a magas posztokon, illetve a rotációs lehetőségeinkben komoly kiesést okoztak. 

- Milyen kiút mutatkozik a jelenlegi helyzetből?

- Az biztos, hogy nem szabad csak a külső körülményekben keresni az okokat, a pályán is követtünk el számos hibát, amin változatni kell. A válogatott szünet jó lehetőség arra, hogy rendezzük a sorainkat. Kicsit a pihenésre is jut talán idő, hiszen az eddig eltelt időszakban a többször említett, szűk rotációban lejátszottunk tíz mérkőzést, közülük hetet idegenben, rengeteg fárasztó utazással. Látni kell azt is, hogy a soproni mérkőzést leszámítva mindenhol partiban tudtunk lenni az ellenfelünkkel. Innentől nincs más lehetőségük a lányoknak, mint hogy behúzzák azokat a hazai meccseket, ahol nekünk áll a zászló, illetve januártól visszavágjunk a többi, viszonylag kis különbségű vereségekért.

- Voltak, vannak-e személyi jellegű kérdések?

- Az elmúlt időszakban történt több értékelés, egyéni beszélgetések, amiken szóba kerültek a javítandó területek is, és most hiszünk abban, hogy ez a társaság meg tudja oldani a feladatát. Ehhez egyenletesebb teljesítmény kell szinte mindenkitől. Nyílván jó lenne bővebb rotációval dolgozni, lenne helye nálunk egy magas embernek, ami meg is lett volna a szezon elején az előzetes megegyezések szerint, de ez, mint már említettem másképp alakult. Tisztában kell lenni azzal is, hogy a miénk az egyik legkisebb pénzből gazdálkodó csapat a legjobbak között, erősen behatárolt mozgástérrel. Nem a csodát kell várni, hanem jobban dolgozni mindenkinek, és kijavítani azokat a hibákat, amivel a helyezéseinken is tudunk javítani az idény végére.

A teljes beszélgetést ezen a linken olvashatjátok - szóba került az is, mi (volt) a program a válogatott szünet alatt a csapatnál.

Forrás, Foto, Slide - peacpecs.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus