Faragó Péter: Alakul a játékstílusunk és az alapelveink rendszere

Az U16-os fiú válogatott vezetőedzője beszélt az athéni túráról.

 

Mint arról a hétvégén olvashattatok, a magyar U16-os fiú válogatott két mérkőzést játszott Athénban a görög válogatott ellen - szombaton 73-71-re kaptak ki a mieink, vasárnap pedig 84-71 lett a végeredmény a házigazdák javára. - olvasható a hunbasket.hu-n.
 
A felkészülési találkozók után a válogatott vezetőedzője, Faragó Péter értékelte a görögországi túrát.
 
 "Athénba való megérkezésünk napján már játszottunk is. Este 6 órakor került megrendezésre a meccs, amit már vártunk, hiszen jó néhány arc ismerős volt az ellenfélből a korábbi patrasi túránkból. Az első negyedet meglehetősen agresszíven és ránk jellemző gyors tempóban kezdtük. A dobásaink nem estek be, de nagyon jól védekeztünk, és ez meghozta a korai előnyünket. A második negyedben már távolról is betaláltunk, így lépeselőnyben voltunk a hazaiakkal szemben. A harmadik negyedben Tallós Levi sérülés miatt kivált a játékból, így rotációs lehetőségeink szűkültek. A görögök második esélyekből és palánk alatti játékból voltak eredményesek, illetve sokszor eljutottak ziccerig a negyedik negyedben. Kosárnyelven szólva a futások meccse volt. Egy 6-0 szakaszunk után ők válaszoltak hasonlóképpen. A végén még tiszta dobásunk volt a győzelemért, de sajnos kimaradt. Így sem lehetünk elégedetlenek, mert A csoportos ellenfelünket nemhogy megszorongattuk, de egész napos utazás után egyes esetekben domináltuk is. Sajnos nem sikerült nagyobb előnyt szerezni, és üldöző pozícióba rakni őket.
 
A második mérkőzésen a főszerep már a gyakorlásé és az eddig kevesebb szerepet kapó, de frissebb játékosoké volt. Ilyen szerkezetben is vezettünk a félidőben. Nagyon jól játszottunk támadásban, és a védekezésváltásunk is jól működött. A végére kialakult már egy 5-6 pontos különbség, ami állandósult. Nagyon büszke vagyok a csapatra. Alakul az a játékstílus és alapelveink rendszere, amivel ez a csapat érhet el sikereket nyáron. Magas színvonalú mérkőzéseket játszottunk, aminek nagyon örülök. Érezzük a Szövetség támogatását, és hogy kiemelt figyelmet kap a felkészülésünk, ennek megfelelően igyekszünk ezt kihasználni. Gratulálok a játékosoknak és felkészítő edzőiknek is!"

Fotó, slide: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus