Faragó Péter: A Vasas - Milano U16-os derbi beszámolója

A Vasas U16-os gárdája nem kis bravúrral megverte az Olimpia Milanót a szerbiai torna nyitányán. A helyszínen lévő edző, Faragó Péter mesél

Vasas Akadémia - Olimpia Milano 82 - 80

"A Bosnyák Jácint vezetőedzővel dolgozó U16-os Vasas-csapatot nekem is van szerencsém segédedzőként végignézni ezen a nagyon színvonalas és érdekes tornán, melynek első napjára a tervezettnél később érkeztünk meg, így csak az olasz Milano elleni meccsünk feldobása előtt fél órával estünk be a terembe. Az ellenfelünk már rég melegített, mi nagyjából eligazítást sem tudtunk már tartani, kezdődött a csata.

Ahogy az várható is volt, az elején az olaszok próbálták kihasználni magassági fölényüket a palánk alatt. Főleg gyors hand-offokból és alsó pozíciós elzárásokból, valamint ebből való izolációkból voltak eredményesek. Nálunk eléggé dadogott a labda támadásban, alig tudtuk elvinni a labdát a gyűrűig.

Viszont a második negyed közepén varázsütésre megéreztük, hogy leindítható az ellenfél, lassan is érkeznek vissza és a taktikai faultokat sem igazán ütik be. Kezdetben ebből sem tudtunk eredményesek lenni, mert rossz sávokban indultunk, és a kiválasztás sem volt a legjobb, de kétszer annyit tudtunk támadni, mint ők. 

A második félidőben elkezdtük duplázni a magasaikat, akik rossz passzokat választottak. Bosnyák Jácint vezetőedző egy félpályás csapdás védekezést vezényelt, ami sikeres is volt, mivel bár szerzett labdákat nem eszközöltünk ki, ám arra késztettük őket, hogy elsiessék a támadásaikat. A másik oldalon ezzel egyidőben Somogyi Ádám is vállára vette a csapatot, és kintről, valamint betörésből is eredményes volt. Ezen felül a cserejátékosok közül is sokan szálltak be jól és fontos kosarakat szereztek. 80-80-as állásnál már elfogyott az ellenfél időkérése, Bencsik Barna két jó büntetőjére már nem volt válasza az olasz csapatnak, így megnyertük a derbit.

A Milano játékát figyelve szakmai szempontból érdekes lehet, hogy az izolációra és az egy-egy elleni játékra különösen nagy hangsúlyt fektettek, látszik, hogy az egyéni képzésre sokkal többet fordítanak, míg mondjuk a Real Madridnál jóval inkább fizikálisak a játékosok. Holnap délben velük mérkőzünk, ami szintén remek erőfelmérő lesz számunkra!"

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus