Golomán kezdő lehet a UCLA-ben

Golomán György, a UCLA Bruins játékosa az elmúlt szezonját értékeli és mesél a nyári munkájáról is friss blogbejegyzésében.

Sziasztok, köszöntöm a Kezdő5.hu olvasóit.

Mondhatjuk, hogy egy viszonylag sikeres szezonon vagyunk túl a UCLA-vel. A Sweet 16-ben estünk ki, ami annyit jelent, hogy az ország legjobb 16 egyeteme között voltunk a többszáz másik iskola közül. Ugyanezt az eredményt érte el a csapat az előző szezonban is, amikor én még nem játszottam itt, de abból a csapatból öt játékost, mondhatjuk, hogy a kezdőötös magját ledraftolták 2014 nyarán (Zach LaVine 1/13, Jordan Adams 1/22, Kyle Anderson 1/30 – a szerk.).  Ezért szerintem egy fiatal és tapasztalatlan csapattal ugyanezt az eredményt elérni elég jónak számít.

Részemről ugyancsak jól alakult a szezon, mivel a tervek szerinti egy-két perces játékidőre számítottam, de ehelyett első csere lettem és 10-13 perceket kaptam meccsenként. Ezalatt nem feltétlen az volt a dolgom, hogy csodákat csináljak és sok pontot dobjak, inkabb csak az, hogy segítsem a csapatot, ahogy tudom. Lepattanókkal, védekezéssel, bármivel, illetve amikor egyszer-egyszer kijött rám a dobás, akkor tegyem be. Ez abból a szempontból is ideális volt, hogy nagyszerű lehetőségem volt tapasztalatot és rutint szerezni. Kevon Looney, akinek a cseréjeként szerepeltem, aláirt az NBA bajnok Golden State Warriors együtteséhez, így jó esélyem van a kezdő posztra a következő szezonban.

Ahogy véget ért a szezon, kaptunk három hét szünetet, majd újra edzésbe álltunk és azóta is edzünk. A nyári munka az egyéni dolgokról szól, mint például a kondicionálás, dobás és egyéb képzések. Ellentétben a szezonbeli edzésekkel, amikor inkább a csapatról szól a nóta. Ezek a tréningek október 2-án kezdődnek és előtte kapunk tíz nap pihenőt, amit várhatóan otthon tölthetek el barátokkal és a családdal.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus