Egyetemi bajnokság: Szombathelyi sikerekkel kezdődött az év

Az előző évek jelenleg átalakulóban lévő nyugati férfi bajnokának, a Szombathelyi ESE-nek a két sikerével indult az év a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban.

SzoESE - TFSE 71-67 (18-19, 11-21, 15-9, 27-18)

Szombathely, Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, férfi nyugati csoport

SzoESE: Gábor 9, Novák 4, Földesi 7/3, MÉSZÁROS 17, PERÁK 13. Cs.: Horváth B. 9, Kozma, BERECZKI, Láng, Balogh R., NÉMETH A. 10/6.

TFSE: SINKOVITS 7/3, PETRUCSIK 11, Kerkai 8, Világi 2, MÁCSAI 28/3. Cs.: KATHI 7/3, Karagity 4, Erdész, Szollár.

Ellentétes félidők mérkőzésén a kiegyenlített első negyed után a nagy kedvvel, eredményesen játszó Mácsai Károly ponterőssége, valamint Sinkovits Dániel hatékony szervezése jóvoltából magához ragadta az irányítást a vendég TF, és szünetig 10 pont fölötti előnyt szerzett. Szünet után nagyot javult a hazai gárda védekezése. Fokozatosan közelített ellenfeléhez a SzoESE, s a záró szakasz közepén Németh Armand triplájával utol is érte. Egy ideig váltott vezetéssel haladtak a felek, majd a végjátékban Mészáros Máté és Perák Denis eredményessége révén a maga javára fordította ezt a fordulatos mérkőzést a hazai gárda, végére a TF-ből pontszerzés terén Mácsai magára maradt.


Szombathelyi ESE - Veszprémi ESC 77-72 (17-20, 26-14, 15-22, 19-16)

Szombathely, Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, férfi nyugati csoport

SzoESE: Horváth B. 2, NOVÁK B. 10, FÖLDESI 13/3, Mészáros 6, PERÁK 13. Cs.: NÉMETH A. 11/6, KOZMA 22/18, Balogh R., Gábor.

Veszprém: NOVÁK P. 28/3, Faragó, KÁLLÓ 15, Szűcs P. 9, TAKÁCS A. 20. Cs.: Frond.

A vendégek kezdtek jobban, s 11-10-es vezetésük után Takács András vezérletével egy 6-0-lal megugrottak, de Németh Armand villanásaival a negyed végén feljöttek a hazaiak. Kozma Norbert parádéjával indult a második negyed, 3 triplával s egy duplával zsinórban 11 pontot "vágva" lényegében egymaga fordította meg az állást, s szerzett eredményessége révén megnyugtató előnyt a Szombathely - amelyet a félidő végéig meg is tartott. A szünet jót tett a 6 játékossal érkező vendég együttesnek, amely Novák Patrik néhány remek megmozdulására építve a negyed hajrájára ledolgozta hátrányát. A szakasz végén újítani tudtak a hazaiak, s 2 pontos előnnyel várhatták a záró szakaszt. Ebben érvényre jutott a hazaiak számbeli fölénye, hosszabb kispadja. Fokozatosan elhúzott a hazai gárda, amely a záró szakasz közepén 10 pont fölötti előnyt épített fel magának. A veszprémi gárdát dicséret illeti, mert nem tört meg, az utolsó pillanatig küzdött, egy nagy hajrával, egy 9-2-es utolsó 3 perccel szorossá tette a meccset. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus