Európai vizsgák előtt egyetemi bajnokaink

A két MEFOB-győztes együttes, a női bajnok Budapesti Corvinus Egyetem, valamint a férfi győztes Debreceni Egyetem együttese képviseli hazánkat augusztus elején, Hollandiában, Rotterdamban az Európai Egyetemi Játékokon (European University Games).

A két társaság csütörtökön kora délután indul Rotterdamba, majd a tervek szerint szombaton kezdi meg szereplését. Nézzük, milyen felkészülésen vannak túl egyetemi bajnokaink, s kik is alkotják az együtteseket.

A hölgyeknél az igazi érdemi munka úgy három hete zajlik, de azért a különböző fesztiválok, nyaralások miatt elég "változatos" volt az edzések látogatottsága. Egy időben a társaság azzal az amatőr NB I-ben szereplő szigetszentmiklósi csapattal készült, amelyben a csapat tagjainak fele szerepel. Úgy, hogy a szigetszentmiklósi társaságnak a nem egyetemi részével együtt még foghíjas kerettel is érdemi munkát végezhettek már a lányok. Sajnos betegségek, sérülések is hátráltatták a munkát, az irányító Lantos Adrienn bajlódott kisebb sérüléssel, a négyes döntő MVP-je, Hevesi Mercédesz, valamint Hoffmann Flóra betegség miatt hagyott ki edzéseket, Balogh Júliának pedig a bokája fordult ki, kérdés, mennyire súlyos a "vajkezű" bedobó sérülése.

A csapat egyébként még erősebb, mint a bajnok együttes, hiszen két a tavaly bronzérmet szerzett együttesben szereplő, ám idén különböző okokból nem játszó kosaras hölgy is visszatért a csapatba, Vásárhelyi Kinga egy nagyon súlyos sérülés után állt ismét edzésbe, s Szécsényi Noémi is kihagyott egy évet, ő tanulmányi okokból, másoddiplomájának szakdolgozatát készítette.

A MEFOB-győztes Corvinus-egyetem női kosárlabdacsapatának az Európai Egyetemi Játékokra (European University Games. EUG) utazó kerete:

Lantos Andrien: A 2010-11-es idényben a Ferencváros A-csoportos játékosa volt, jelenleg az NB I B-s szigetszentmiklósi BKG DSE kosarasa, korábbi U16-os válogatott kerettag.

Szamosi Rita: Az ELTE-BEAC-Újbuda amatőr NB I-es csapatának játékosa. Korábban, a 2005-06-os évadban a Diósgyőr, a 2006-07-es és a 2008-09es szezonban a Cegléd, 2009-től 2011-ig pedig a BEAC-Újbuda A-csoportos együttesében kosarazott. Tagja volt az 2009-ben Macedóniában a B-divíziós U20-as Eb-n szereplő magyar válogatottnak.

Légrádi Réka

Balogh Júlia: Az amatőr NB I-es szigetszentmiklósi BKG DSE játékosa

Gyimesi Krisztina (csapatkapitány): Az amatőr NB I-es szigetszentmiklósi BKG DSE kosarasa

Füge Anna

Péter Alexandra

Vásárhelyi Kinga: Az amatőr NB I-es szigetszentmiklósi BKG DSE játékosa

Hevesi Mercédesz: Az amatőr NB I-es szigetszentmiklósi BKG DSE kosarasa

Hoffmann Flóra: Az amatőr NB I-es szigetszentmiklósi BKG DSE kosarasa, tagja volt a 2010-ben Macedóniában a B-divíziós Európa-bajnokságot megnyerő, s az A-ba felkerülő magyar válogatottnak.

Kováts Gabriella: Az MTK amatőr NB I-ben szereplő csapatának játékosa

Szécsényi Noémi

 

Ami a férfi bajnok debreceni együttest illeti, ott a Hollandiába utazó keret némileg átalakul a MEFOB-ot megnyert alakulathoz, valamint a tavaly Splitben az egyetemi Eb-n a magyar színeket képviselő debreceni együtteshez képest egyaránt. Két igen fontos hiányzója lesz D. Nagy Ágoston együttesének, két jelentős élvonalbeli tapasztalattal bíró kosaras, Kaluha Csaba és Vas Viktor játékáról kénytelen lemondani a tapasztalt szakember. Előbbi munkája miatt elköltözött Debrecenből, utóbbi pedig befejezvén az egyetemet állást kapott, s közel két hétre nem engednék el.

Dr. Nagy Ágostonnak s most utazó csapata 7 játékosának már van nemzetközi egyetemi tapasztalata, tavaly Splitben is a debreceni srácok képviselték a magyar színeket az egyetemi európai bajnokok versengésén. Az egy évvel ezelőtt szereplő együttesben már ott volt a két Nagy fivér, Botond és Benedek, Bács Csaba, Gál Krisztián, Reizer Roland, Mezei László és Kiss Lajos. A többiek, azaz öt fiú, a két Dávid, Szarka és Pék, a két Tóth, Lóránt és Péter, valamint Opre Roland új fiú lesz a nemzetközi egyetemi porondon. A debreceniek még az NB I B befejezése után is edzésben maradtak, majd egy 10 napos kis pihenő után közel egy hónapja megkezdték a közvetlen felkészülést az EUG-ra. A srácok több edzőmeccset is játszottak jórészt a NB II-ben az osztályozóig menetelő gárdával, amelyet időnként többek között a már említett Vas Viktor is erősített, s e felkészülési meccsek is jól segítették a csapat felkészülését.

A MEFOB-győztes DEAC férfi kosárlabdacsapatának az Európai Egyetemi Játékokra (European University Games) utazó kerete:

Tóth Lóránt

Szarka Dávid: Az NB I B-s DEAC játékosa

Gál Krisztián: Az NB I B-s DEAC játékosa

Nagy Benedek: korábbi korosztályos válogatott kerettag, az NB I B-s DEAC játékosa

Pék Dávid: Jelenleg az NB I B-s DEAC játékosa, korábbi korosztályos válogatott kerettag, 2010 és 2012 között az NB I A-csoportos, élvonalbeli Factum játékosa

Nagy Botond (csapatkapitány): Európa-bajnokságon szerepelt az U16-os és az U18-as válogatottban, B-divízióban, idén nyáron tagja volt az U20-as A-divíziós Eb-re készülő bő keretnek.

Reizer Roland: Az NB I B-s DEAC játékosa

Mezei László

Kiss Lajos

Tóth Péter

Opre Roland

Bács Csaba

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus