Huszáros ELTE-BEAC-hajrá Miskolcon, SzoESE-vendégsiker

Több elég egyoldalú mérkőzést játszottak a múlt héten a női Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban, de volt izgalmas véghajrá is.

Több elég egyoldalú mérkőzést játszottak a múlt héten a női Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. A legizgalmasabb összecsapásra Miskolcon került sor, ahol a jobban hajrázó vendég ELTE-BEAC kerekedett felük. A nyugati csoportban a szombathelyiek szünetben még hátrányban voltak a BME-MAFC vendégeként, de térfélcsere után egy extra egyéni teljesítménynek köszönhetően fordítani tudtak

NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG, NŐK

Keleti csoport:

Nyíregyházi ESE - Közgáz 16-140  (4-43, 4-33, 2-34, 6-30)
Nyíregyháza, Egyetemi csarnok, 40 néző. V.: Molnár P., Kára.
Nyíregyházi ESE: Tóth Sz.2, SZABÓ ZS. 6, Gulyás V. 2 Bakó L,
Moldován E. Csere: Deák E. 2, Székely A. 4. Edző: Hegedűs Ferenc
Közgáz: BALIGA B 16, GALBA E. 24, SZALAY V. 19/3, DOKTOR A 35/3, SZAMMER A 28. Csere: STRUPKA 18/6. Edző: Németh Kata

Jó hangulatú mérkőzésen a vendégek nagyobb tudásukat érvényre juttatva nagy különbségű győzelmet arattak a tartalékos nyíregyházi együttes ellen. A lelkes hazai szurkolótábor részéről a vendéglátók minden találatát óriási üdvrivalgás követte.

Hegedűs Ferenc: - Kulcsembereink nagyon hiányoztak. A betegségek rányomták bélyegüket a meccsre.

Németh Kata: - Örülünk a győzelemnek. Kicsit megfogyatkozott csapattal is sikerült nagyarányú győzelmet aratnunk, melyhez Doktor Anna és Szalay Viktória jó dobóteljesítménye is hozzájárult.
 

Miskolci Egyetem - ELTE-BEAC 68-72 (20-19, 18-19, 18-14, 12-20)
Miskolc, Egyetemi Körcsarnok: 20 néző, V: Takács Z., Lónáth L.
Miskolci Egyetem: Kostyó 9/6, Vasas 5, Chvatal 4. ARAD 28/3, SIKORA 22. Csere: Papp. Edző: Lőrinc István.
ELTE-BEAC: Aho 7, HIZSNYIK  27/9, Kulcsár 12/3, Gundel-Takács 2, Regdánszki 2. Csere: LENDÉR 9/3, ZELENÁK 8/3, Varga 5, Kovács. Edző: Dr. Gyarmati István.

Három negyeden át "nem eresztették" egymást a felek. A hazai együttest a két dupla-duplát elérő magas játékosa, Arad Zsófia (28 pont, 16 lepattanó) és Sikora Emőke (22 pont, 21 lepattanó) "vitte vállain", a vendégeket a jó dobóformát kifogó Hizsnyik Dóra tartotta versenyben. A befejező etap előtt 4 ponttal a hazaiak vezettek, de a 4. negyedben a több játékost forgató vendégek letámadásával szemben a fáradó hazaiak néhány alkalommal eladták a labdát,s az ezekből  szerzett kosarakkal a fővárosiak a szakasz közepén fordítani tudtak, ráadásul 1 pontos ELTE-BEAC vezetésnél Lendér Lilla dobott demoralizáló triplát, s végül a vendégek nyerték az izgalmas találkozót.

Lőrinc István: - A harmincharmadik percig jól és fegyelmezetten játszottunk. Utána kimaradtak a helyzetek és a védekezésben is hibáztunk. Ahogy fáradtunk, úgy lankadt a figyelmünk, ellenfelünk letámadása során pedig labdákat vesztettünk. A vereség ellenére minden játékosunknak jár a dicséret a derekas helytállásért!

Dr. Gyarmati István: - Rendkívül boldogok vagyunk, hogy hátrányból fordítva sikerült megnyernünk ezt az izgalmas mérkőzést  Sok sikert kívánok a továbbiakban a miskolci csapatnak!
 

Szegedi RSC - EKE EVSI 119-31 (32-8, 39-10, 27-9, 21-4)
Szeged, Topolya sori sportcsarnok, 60 néző, V.: Vadász Cs., Kovács G.
Szeged: KŐHÁZI 13/3, NAGY L. 17/3, VÁRI17/3, Fodor 7, ZSÍROS 8/3. Csere: BOROS 12, Molnár 6, TAKÁCS 12, KAJTÁR 14/6, KURITYÁK 13/3. Edző: Földi Alexandra
EKE EVSI: Baráth 5, Druzsba 4, KIRI 10, Szöllösi 2, Zsoldos 10. Csere: Hriczó, Pochyluk, Szabó, Vigh, Zay. Edző: Jáger Péter

A mérkőzés elejétől kezdve a Szeged akarata érvényesült, a hazaiak különböző szerkezetű felállásokkal is eredményesen tudtak játszani, hibára kényszerítve lelkes ellenfelüket sok könnyű kosarat szereztek.

A vendégek a kis létszámú rotáció ellenére végig becsülettel hajtottak, küzdöttek, viszont a fölényes hazai győzelem egy pillanatig sem forgott veszélyben.

Földi Alexandra: - Gratulálok a csapatomban a mai játékhoz, végig megtisztelve az ellenfelünket különböző felállásokban végig hajtották a meccset a lányok, így fölényes győzelmet arattunk. Köszönjük az Egernek a mérkőzést, dicséret illeti őket az évről-évre egyre komolyabban folytatott munkáért, fejlődésért

Jáger Péter: - Sajnos azon túl, hogy még mindig érződik a téli vizsgaidőszak miatti hosszú kihagyás, kevesen is tudtunk eljönni Szegedre. Mentálisan az öltözőben maradtunk ezúttal, és így időszakosan sem tudtunk mit kezdeni a Szeged arzenáljával, akik nagyon olajozottan működtek. Gratulálunk nekik!


Nyugati csoport:

PTE-EMES Petőfi SE - TFSE 46-110 (14.27, 12-27, 7-18, 13-38)
Kozármisleny, 10 néző. V: Dr. Danka, Szalóki.
PTE-EMES Petőfi SE:  Szabó L 5/3, Herendi  2, Molitor 14/12, Pap R.6, Domokos 2. Csere: Hajnáczky 4, PETRÓ  7/3, Várhelyi 2, Gyuricza 4, Horváth Zs.  Edző: Sipos Ádám
TFSE:  Miháczi 4, Gereben D. 3/3,  KARLÓCAI  20/6,  KOVÁTS  G. 18, NÉMETH A. 22. Csere: Agic 7/3, HERMAN 11, VARGA B. 17, Czivinger 2, FÁBIÁN 6/6. Edző: Magyar Bianka.

Az első 6 percben fej-fej mellett haladt a két csapat, majd vendég időkérés után a TFSE együttese uralta a játékot. Több könnyű, gyorsindításos kosár is született a vendégek részéről. A második negyedben folytatódott a TFSE dominanciája, a hazaiak távoli dobásokkal próbáltak játékban maradni.

A harmadik negyedben még a PTE-EMES Petőfi SE csapatának a hazai gyűrű sem segített, a szakasz közepéig  nem sikerült pontot dobni a vendéglátóknak. A 4. negyedre teljesen felőrölte a nagyon jó kondícióban levő TFSE együttese az elfáradó hazai csapatot, végül sportszerű mérkőzésen a címvédő hozta a papírformának megfelelő magabiztos győzelmet.

Sipos Ádám: - Erős ellenfél látogatott el hozzánk. Pozitívumként elmondhatom, hogy mindenki jól játszott és hatalmas szívvel lépett pályára. Élveztük a játékot az eredmény ellenére is. Gratulálok a TFSE csapatának a győzelemhez.

Magyar Bianka: - Örömmel tölt el, hogy csapatom minden tagja pályára tudott lépni és kosarat tudott dobni. Célunk a veretlenség megőrzése volt, és ez sikerült, remélem a találkozó segít a felkészülésben a következő mérkőzésinkre.


BME - MAFC - SzOESE 53-76 (11-12, 16-11, 11-23, 15-30)
Tüskecsarnok  30  néző. V.: Gyurka, Hegedűs R.
BME-MAFC: Benkő 3, Éder 2, Horváth A. 5, Vágvölgyi 5, KARDOS 9.  Csere: RÓZSAVÖLGYI SZ. 12, MÓNUS 7/3, Erdei, Strbik 6, Kékesi, Gerner 2, Rózsa. Edző: Gorácz Árpád.
SzoESE: Jakubovics 10, SIMON 39/27, Balogh V. 2, Uszkai 2, FEIGL 8. Csere: PANKACZI 7/6, PLÓZER 6, Kovács K. 2. Edző: Szabó László.

Az első félidőben mindkét fél nagy figyelmet fordított a védekezésre, így támadásban egyik együttes sem tudott igazán kibontakozni, a valamivel pontosabban kosarazó hazaiak 27-23-ra vezettek.

Szünet után Simon Cintia elkapta a fonalat, elkezdte szórni a triplákat, és az ő jó dobóformájának köszönhetően végül biztosan nyert a Szombathely.

Gorácz Árpád: - Továbbra is a tanulás folyamatát éljük, apránként lépkedünk előre, a két legutóbbi meccsünkön már az első félidőt megnyertük.

Szabó László: - Az első félidőben meglepett minket a BME-MAFC védekezése, de szünet után Simon Cintia kiemelkedő egyéni teljesítményére építve sikerült fordítani és biztos győzelmet aratni
 

Széchenyi KA - PTE PEAC 67-27 (19-7, 13-5, 17-3, 18-12)
Győr, Egyetemi Edzőcsarnok 40 néző. V.: Surányi, Sebesi.
Széchenyi Egyetem Győr: Perl 4, Horváth D 6, SZŰTS 11, NAGY R. 12,  Török  2. Csere: HORVÁTH K. 7/3, Gosztola 3/3, Boronkay 4, Tóth 3, ERŐS CS. 2, Gyöngyösi 6, Viniczai 7/3. Edző: Barthalos István
PTE PEAC: Sellei 7, Besenyei 6/3, Asztalos 6/6, Propszt 2, Scherer 2. Csere: Krikler, BÁTAI 4, Rick, Balázs.  Edző: Gyenge Gábor

A hazai csapat még egyik legjobbját, Chroméj Hajnalkát nélkülözve is minden negyedet megnyerve, végig kézben tartva a mérkőzést, magabiztos győzelmet aratott. Távolról mindkét együttes gyengén dobott, a hazaiak sokkal szervezettebb, gördülékenyebb csapatjátékot nyújtva végig fölényben játszottak és fölényesen nyertek.

Barthalos István: Az első perctől kezdve kézben tartottuk a mérkőzést. Örülök, hogy Horváth Krisztina beépítése sikeresen megkezdődött az egyetemi csapatba. Köszönjük a játékot a Pécsnek.

Gyenge Gábor:  Azt gondolom, hogy az esélyesebb, jobb csapat nyert. Hősiesen küzdöttünk, de nagyon rossz dobóformát fogtunk ki.
 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus