A Jordan Brand Classic jó tanuló, jó sportoló magyar tehetsége

Mintegy nyolcvanan részesültek elismerésben Budapesten, a Magyar Sport Házában abból a négyszáz fiatalból, akik kiérdemelték a "Magyarország Jó tanulója - Jó sportolója 2013" díjat, nekik ünnepélyes keretek között Hoffmann Rózsa köznevelésért és Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár nyújtotta át a közelmúltban az oklevelet. A nyolcvan diák közt ott magaslott egy csabai fiatal, Rudner Gábor is, aki tanulmányai mellett a kosárlabdázásban elért eredményeiért kapta az elismerést.

A Magyar Sport Házában vehette át az elismerést Rudner Gábor

- Ki terjesztett fel a díjra? Mit jelent számodra ez a fantasztikus elismerés?

- Ez a cím az előző tanévre vonatkozott, volt iskolám, a békéscsabai Lencsési Általános Iskola igazgatója Vida Bandi bácsi terjesztett fel. Nagyon örültem a díjnak, örülök, hogy elismerést szereztem magamnak, volt iskolámnak, Békéscsabának.

- Kosaras családban nőttél fel, a labda pattogásához már anyukád hasában hozzászoktál. Ez előrevetíttette a jövődet?

- Igen, a családban mindenki kosarazik és nekem is ez lett a kedvenc sportágam. Bár mást is kipróbáltam, Adorján Laci bácsinál atletizáltam a Békéscsabai Atlétikai Klub színeiben. A magasugrásban elért országos bajnoki címem is beleszámított a díj elnyerésébe.

- Honnan indult a kosaras pályafutásod, és most hol tartasz?

- Kosárlabdázni a Békéscsabai Kosárlabda Klubban kezdtem 2007-ben és a klub színeiben lettem válogatott is. A csapattal sok szép sikert is elértünk, többször szerepeltünk az országos bajnoki döntőben. Tavalyi a Vasas Kosárlabda Akadémiához szerződtem, ahol korábban vendégjátékosként már több nemzetközi tornán is részt vettem itthon és külföldön. A legnagyobb sikereimnek azt tartom, hogy tavaly részt vehettem az Európa Bajnokságon az egy évvel idősebb korosztállyal, illetve idén a Vasassal megnyertük a nemzeti bajnokságot, illetve negyedikek lettünk az EYBL nevű nemzetközi bajnokságban és mindkét döntőben beválasztottak az All Star csapatba. Nagy örömömre meghívtak Barcelonába a Jordan Brand Classic táborba, ahol a korosztályom legjobb játékosaival találkozhattam.

- Jó sportolónak lenni nagy adag tehetség és szorgalom kérdése, de mellette teljesíteni a 4,7-es átlagot (ami feltétele az elismerésnek) erőpróbáló feladat. Hogyan sikerül összeegyeztetni a sportot és a tanulást?

- A fővárosba költözés, a távolság a családomtól nem volt könnyű, de szerencsére jó osztályba kerültem és segítséget kapok a társaimtól, az osztályfőnökömtől és a tanáraimtól is. Jelenleg magántanuló vagyok, mert a szereplések miatt sok volt a hiányzásom. délután minden nap van edzésem néhány alkalommal délelőttönként egyéni edzéseim vannak, ezért tanulni főleg este tudok.

- Jut időd a barátokra?

- Év közben sajnos a barátaimmal nem tudok annyit találkozni, mint amennyit szeretnék. Remélem a nyáron több szabadidőm lesz, bár július 7-én már kezdődik a felkészülés az augusztus végi Európa Bajnokságra, ami lesz Macedoniában lesz.

- Milyen jövőt szeretnél? Hol látnád magad a legszívesebben?

- Egyelőre csak arra koncentrálok, hogy jól szerepeljek a Vasas és a válogatott színeiben. Azt még nem tudom, hogy a jövőm hogyan fog alakulni, most azt tartom fontosnak, hogy folyamatosan fejlődjek, és jó csapatban játszhassak.

- Szívesen jársz haza? Mi az, ami a legjobban hiányzik Békéscsabából/Békéscsabáról?

- Nagyon szeretek hazajönni, amikor lehetőség van rá, akkor jövök is. A legjobban a család és a barátnőm, valamint a barátaim hiányoznak.

 

Forrás: Botyánszky Mária - csabaimerleg.hu
Fotó: hir6.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus