A Soproni Sportiskola lett a bajnok az U14-es fiúknál

A házigazda Sopron egy ponttal győzte le a fináléban a Vasas Akadémiát az MVP-nek választott Csendes Péter vezetésével - a bronzmeccsen a Szombathely a Debrecent múlta felül.

A hunbasket.hu beszámolója a fiú serdülő országos bajnokság döntőjének utolsó napjáról:

Vasárnap megrendezték a fiú U14-es országos bajnokság nyolcas döntőjének helyosztóit.

A hetedik helyért rendezett összecsapáson a Dombóvári Kosársuli és a Zsíros Akadémia Kőbánya mérték össze tudásukat. Az első félidő még hullámzó volt, hiszen a 10 ponttal elveszített első negyedet követően összekapta magát a Hajdu Péter (27 pont) vezette kőbányai alakulat, lefelezte a hátrányát nagyszünetre (43-38). A fordulás után azonban a Szőke Bálint (25 pont, 5 pattanó, 4 eladott labda), Halmai Dániel (21 pont, 9 pattanó, 6 gólpassz, 4-4 szerzett és eladott labda), Roósz Roland (10 pont, 15 pattanó) és Reizinger Máté (10 pont, 5 pattanó) ponterős és hasznos játékára építő dombóváriak fokozatosan léptek el ellenfelüktől, és végül magabiztosan győztek (78-60).

Az ötödik helyért vívott találkozó ennél egyoldalúbb volt egy fokkal, miután a Boka-Magó Áron (29 pont, 9 pattanó, 5-5 szerzett és eladott labda) vezette MAFC egy negyed után 9, a félidőben pedig 15 ponttal állt jobban a leginkább Szalay Domonkosra (22 pont, 11 pattanó, 8 eladott labda) és Hegedűs Brúnóra (6 pont, 10 pattanó) támaszkodó Zalakerámia ZTE KK-val szemben (41-26). A nagyszünetet követően sem változott a játék összképe - bár a továbbiakban a különbség nem nőtt sokkal, a budapesti gárda sikerét semmi nem veszélyeztette (80-58).

A bronzmeccsen az A csoportban egyszer már találkozó Szombathelyi Sportiskola KA és Debreceni KA mérték össze tudásukat - akkor 13 ponttal nyertek a hajdúságiak. Ezen a mérkőzésen a szombathelyiek kezdtek jobban, de a harmadik negyed során már 12 pont is volt a hátrányuk, és az utolsó 10 percre a Madar Kristóf (27 pont, 4 pattanó, 7 eladott labda), Madar Krisztián (11 pont, 6 pattanó, 3 gólpassz) és Fekete Csongor (11 pont, 5-5 pattanó és eladott labda) vezette Debrecen fordult 4 pontos előnnyel (53-57). Az utolsó negyed szoros volt - Kovács Levente Hetény (27 pont) büntetőkkel fordított két perccel a vége előtt, amire Madar Kristófnak volt még válasza az utolsó percben is, de Kovácsot nem tudta tartani a debreceni együttes, az ő kosaraival győzött végül a Szombathely (77-73). A győztesnél Büki Lóránt (22 pont, 3-3 pattanó és szerzett labda), valamint Ács Olivér (9 pont, 3 gólpassz, 4 szerzett labda) is nagyon hasznosan játszottak.

A fináléban a B csoport első két helyén végző Soproni Sportiskola és a Vasas Akadémia ütköztek meg egymással - a csoportkörben három ponttal bizonyult jobbnak a házigazda Sopron. A hűség városának csapata jobban kezdte a döntőt, a félidőben nyolc ponttal állt jobban leginkább a Csendes Péter (28 pont, 9 pattanó, 5 eladott labda), Csátaljai Péter (11 pont), Nyikos Barnabás (14 pont, 5 pattanó) triónak és jó védekezésének köszönhetően (36-28). A fordulás után robbantott a Pleesz Ádám (18 pont), Tóth Balázs (16 pont, 5 pattanó), Sergio Deiana (12 pont, 7 pattanó, 4 eladott labda), Koloszár Bence (10 pont, 4 eladott labda) és Jámbor Marcell (8 pont) vezette pasaréti alakulat, amely gyakorlatilag teljesen eltüntette hátrányát a záró szakaszra fordulva (49-48). Itt megint újított a Sopron, és bár nagyot küzdött a Vasas, csak egy pontra tudta megközelíteni ellenfelét a végjátékban, a bajnok a Sopron lett (70-69).


A helyosztók végeredményei

A 7. helyért
Dombóvári Kosársuli KE - Zsíros Akadémia Kőbánya/A   78-60

Az 5. helyért
MAFC/A - Zalakerámia ZTE KK/A   80-58

A 3. helyért
Szombathelyi Sportiskola KA/A - Debreceni KA/A   77-73

Döntő
Soproni Sportiskola KA/A - Vasas Akadémia/A   70-69


A torna végeredménye

1. Soproni Sportiskola KA/A
2. Vasas Akadémia/A
3. Szombathelyi Sportiskola KA/A
4. Debreceni KA/A
5. MAFC/A
6. Zalakerámia ZTE KK/A
7. Dombóvári Kosársuli KE
8. Zsíros Akadémia Kőbánya/A


A torna All-Star csapata

Csendes Péter (Soproni Sportiskola KA)
Fekete Csongor (Debreceni KA)
Halmai Dániel (Dombóvári Kosársuli)
Kovács Levente Hetény (Szombathelyi Sportiskola KA)
Tóth Balázs (Vasas Akadémia)


A Döntő MVP-je

Csendes Péter (Soproni Sportiskola KA)

Forrás, Foto, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus