Csütörtökön kezdődik az V. Szent István Kupa

Csütörtöktől vasárnapig tart az V. Szent István Kupa U16-os utánpótlástorna Székesfehérváron - az Alba Fehérvár-DKKA és a korosztályos válogatottunk mellett itt lesz a Real Madrid, a Barcelona, a Cibona, a Partizan, a Bayern München és a Stellazzurra Roma.

A davidkornelakademia.hu beszámolója az V. Szent István Kupáról:

Immár ötödször kerül megrendezésre a Szent István Kupa korosztályos kosártorna a Gáz utcai Alba Regia Sportcentrumban, amelyen természetesen pályára lép az Alba Fehérvár-Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia korosztályos együttese, valamint a magyar válogatott. 

Az utóbbi években a kontinens egyik legnagyobb korosztályos rendezvényévé nőtte ki magát az erőpróba, amelyen ezúttal január 26-tól 29-ig pattog a labda a Gáz utcában. Az A-csoportban a spanyol Real Madrid, a német FC Bayern München, a szerb Partizan Beograd és a házigazda Alba Fehérvár-DKKA gárdája lép parkettre, a B-jelű négyesben pedig a spanyol FC Barcelona, az olasz Stellazzurra Roma, a horvát Cibona Zagreb és Váradi Attila által dirigált magyar U16-os válogatott szerepel. A kupa honlapján, a szik2017.sportopus.com oldalon élőben követhetők az események, valamint minden praktikus információ megtalálható a négynapos eseményről. 

Az Alba Regia Sportcsarnok második emeleti VIP-termében tartott szerdai sajtótájékoztatón Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András kiemelte, az idei eseményt az teszi különlegessé, hogy komoly esély van az El Clásicóra, azaz a két spanyol gigász találkozójára. Továbbá nagyon fontos, hogy a székesfehérvári kosaras utánpótlás ilyen rangos erőpróbán mérheti össze erejét az európai elittel. „Természetesen nem csak a vendéglátó Alba Fehérvár sportolóinak, a magyar válogatottnak is sok sikert kívánunk a hétvégi seregszemlén!” A város első embere nem felejtette el megemlíteni a szerda esti, kosaras rangadót, az Alba Fehérvár felnőtt együttesének kulcsfontosságú, nemzetközi, Pau-Lacq-Orthez elleni kupameccsét, eredményes szereplést kívánt a házigazdáknak. 

A hétvégi utánpótlás esemény nemzetközi koordinátora, Torma Kinga Regina hangsúlyozta, az esemény rangját mutatja, hogy Spanyolországból a királyiak és a katalánok akadémiájának sportigazgatója egyaránt tiszteletét teszi a tornán, valamint lényeges, több országból is érkeznek játékosmegfigyelők, akik a tehetségeket kutatják. A szervezők komoly munkát végeztek, minden rendben lesz csütörtökön délben, amikor az első összecsapás kezdetét veszi a Gáz utcában, valamint a többi versenynapon is. 

Az Alba Regia SC elnöke, Balássi Imre a klub jelenéről és jövőjéről beszélt, a klub filozófiája kapcsán elmondta, rendkívül fontos, hogy a klub utánpótlásának tagjai jelentős, nemzetközi viadalokon mutathassák meg tudásukat. Hozzátette, a cél az, hogy az elkövetkező években minél több fehérvári tehetség jusson szerephez a sikeres felnőtt csapatban. 

Az U16-os gárda edzője, egyben a válogatott másodedzője, Peresztegi Nagy Ákos kiemelte, az esemény remek felmérő lesz minden együttes számára. Egy éve, a nyolccsapatos mezőnyben a 7. helyen zártak, az utolsó összecsapást, a törökök elleni helyosztót sikerült megnyerniük. Reméli, ezúttal előrébb végeznek.

A fehérváriak tehetsége, Balsay Ádám megjegyezte, ha a taktikai utasításokat betartják, felvehetik a versenyt a riválisokkal. Ha koncentráltak lesznek támadásban és védekezésben, eredményesek lehetnek.

A torna összes mérkőzésére a belépés ingyenes.


Forrás, Foto, Slide - davidkornelakademia.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus