Európa legjobbjaival találkozik a Rátgéber Akadémia

A Rátgéber Akadémia junior csapata ma utazik Moszkvába az U20-as European Youth Basketball League utolsó fordulójára. A csapat vezetőedzőjével, Ivica Mavrenszkivel készített interjút a ratgeberakademia.hu.

 

A Rátgéber Akadémia sajtóközleménye:

Ivica Mavrenszki csapatával március 8-án utazik Moszkvába az U20-as European Youth Basketball League utolsó fordulójára, melyre március 9-11. között kerül sor az euroligás BC Khimki otthonában. Junior csapatunk Európa élvonalával találkozik majd Moszkvában: a lengyel Gdynia vezeti az EYBL-t, a Tsmoki Minsk a második, a házigazda Khimki pedig a harmadik a ligában. „Nagyon kemény torna elé nézünk Moszkvában” – nyilatkozta Ivica Mavrenszki, a junior csapat vezetőedzője. „Az eredmény másodlagos számunkra, mivel azért megyünk, hogy tanuljunk. Ahogy az előző fordulókban, most is nálunk idősebb és erősebb csapatokkal mérkőzünk majd, látni szeretnénk, hol tartunk, mik a legnagyobb hibáink, miben tudunk javulni. Minden torna segít a csapatomnak abban, hogy fejlődjön és tanuljon, ezért nagyon hasznosnak tartom ezt a rangos európai sorozatot. A feladatunk az, hogy a maximumot nyújtsuk a pályán, így reális képet kaphassunk arról, hogyan dolgozunk és hol helyezkedünk el egy ilyen európai színvonalú, erős mezőnyben.” 

A háromnapos nemzetközi tornát Alexander Boloshev olimpiai bajnok emlékére rendezik a BC Khimki otthonában. A BC Khimki Oroszország egyik legeredményesebb férfi kosárlabdaklubja, a többszörös Európa-Kupa győztes csapat az idei Euroliga-sorozatban be fog jutni a legjobb nyolc együttes közé. A Khimki vezetőedzője a játékosként litván színekben olimpiai aranyat nyerő Rimas Kurtinaitis, és bár az U20-as EYBL alatt a Khimki felnőtt csapata épp Hanga Ádámékkal játszik idegenben, a Rátgéber Akadémia - Runa Moszkva találkozó előtti euroligás Khimki-edzést meg szeretné nézni a pécsi csapat.

Ivica Mavrenszki U18-as csapata eddig kétszer mérettethette meg magát Rigában az U20-as EYBL mezőnyében, a vezetőedző szerint sokat jelentenek ezek a kemény, éles mérkőzések a csapat számára. „A fejlődés a csapaton ott látszik a legkézzelfoghatóbban, hogy ezen korosztállyal eddig a bajnokságban nem jutottunk be a legjobb nyolc együttes közé, idén viszont nagy esélyünk van a döntőbe jutásra. Ez mutatja, hogy a fiúk jól dolgoznak és sokat fejlődtem az elmúlt időszakban.” 

A moszkvai tornát március 9-11. között rendezik, a Rátgéber Akadémia junior csapata három nap alatt öt mérkőzést játszik majd. „Egy ilyen tornán bármi megtörténhet, ahhoz pedig, hogy jó csapattá válj, erős csapatokkal kell játszanod. Próbálunk meccsről meccsre fejlődni, találkozóról találkozóra, edzésről edzésre lépni előre. A Gdyniát már láttuk játszani, a többi csapatról az edzőkollégáimtól tájékozódtam, az biztos, hogy nagyon erős együttesek sok tehetséges játékossal” – zárta Ivica Mavrenszki.

A program:

2016.március 9. 
13.30 BC Runa Moszkva – Rátgéber Akadémia
21.00 BC Khimki – Rátgéber Akadémia

2016.március 10.
10.30 BC Tsmoki Minsk – Rátgéber Akadémia
16.30 BSEU Minsk – Rátgéber Akadémia

2016.március 11.
10.30 ASSECO Gdynia – Rátgéber Akadémia

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus