Hétvégén rajtol az Universiade Tajvanban

Augusztus 19-étől Tajvan fővárosában, Taipeiben rendezik az idei Universiadét.

A szegedma.hu kérdezte meg a Szedeák érintett játékosait, hogy mit gondolnak az előttük álló kihívásokról - a teljes cikk ide kattintva elolvasható!

“Ez mindannyiunknak egy hatalmas megtiszteltetés, hiszen az Universiade az olimpia után a második legnagyobb multisportos rendezvény. Hat év nem volt kint a tornán a férfi kosárlabda-csapat. Ami a felkészülést illeti, személy szerint nekem is hasznos, hogy több szerephez juthatok, mint a felnőttek között, ez sokat segít” – fogalmazott a szegedma.hu-nak Vágvölgyi Ákos, a Naturtex-SZTE-Szedeák játékosa.

A magyar csapat egy csoportban szerepel Szerbia, Dél-Korea, Mexikó, Lettország válogatottjával és a taipei egyetem csapatával – a csoportkörből az első két helyezett jut tovább a kieséses szakaszba. Vágvölgyi Ákos elmondta, előzetesen nehéz megtippelni az esélyeket. “Azt tudjuk, hogy a szerbek nagyon jók, ellenük nagy bravúr lenne a győzelem. A csoportból való továbbjutás szép dolog lenne, de nem könnyű megtippelni az erőviszonyokat. Kovács Ádival hamarabb megtalálhatjuk a közös hangot, Simándi Árpival egy négyes fogatot alkotva utazunk, ez is könnyebbség” – fejtette ki a szegediek hátvédje. A korábbi U20-as válogatott kosaras hosszú ideig sérüléssel bajlódott, azonban érdeklődésünkre elmondta: talán most érzi a legjobban magát fizikálisan a sérülése óta. “Minden nappal, hónappal egyre jobb, várom már a közös munkát Andjelko Mandic-csal is. Önbizalmat gyűjthetek az Universiadén, ahol ha jól megy, akkor teljesen fitten indíthatom a szezont” – nyilatkozta Vágvölgyi Ákos.

A csapat tagjai Bécsből indulnak, majd a 13-14 órás repülőút után egy bangkoki pihenőt követően repülnek tovább az Universiade helyszínre, ahol két edzőmeccset követően augusztus 20-án, helyi idő szerint 20 órától a szerbekkel játsszák első mérkőzését.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus