Maronka Zsombort a Joventut Badalona szerződtette

A Naturtex-SZTE-Szedeák 14 éves játékosa, Maronka Zsombor a nagy múltú Juventut Badalonához szerződött - a fiatal kosaras Hanga Ádámtól is kapott biztató szavakat a folytatásra.

A szegedma.hu beszámolója az igazolásról:

Jordi Villacampa, Rafael Jofresa és Ricky Rubio – csak három ikon a fiatal szegedi kosárlabdázó új klubjának kapcsán. A korábbi BEK-győztes, Eurocup-győztes, négyszeres spanyol bajnok Juventut Badalona együttesének utánpótlás gárdájába igazolt a Naturtex-SZTE-Szedeák 14 éves irányító-bedobója, Maronka Zsombor. A sportágat 9 éves kora óta űző játékos végigjárta a korosztályos csapatokat a szegedi klubban, majd másfél évvel ez előtt jutottak el oda, hogy megfelelő munka esetén lenne arra lehetősége, hogy magasabb szinten folytathassa a kosárlabdát. “Külön egyéni foglalkozásokon is részt vett, majd nemzetközi tornákon szerepelt. A spanyol klubok érdeklődése volt a legkomolyabb, először Zaragozába, Vitoriába, majd a Badalonához utaztunk ki” – mondta el a hétfői sajtótájékoztatón a játékos édesapja, egyben a Szedeák utánpótlásának ügyvezetője, Maronka Zsolt.

Hozzátette, nem a külsőségek, így a csarnok, vagy a város, vagy a lakás számítottak a döntésüknél, miképp az anyagiak sem játszották a főszerepet: jóval inkább az, hogy a 2001-es korosztályban a Badalona egy olyan csapattal rendelkezik, ahol 3 spanyol utánpótlás-válogatott játékos is szerepel, e mellett pedig Maronka Zsombor számára egy olyan posztot tudnak biztosítani, ami a fejlődése szempontjából ideális számára – illetőleg nem elhanyagolható, hogy a spanyol bajnokságban szereplő játékosok közül a Badalona nevelte ki a legtöbb játékost a ligában. Visszatérve a külsőségekre: csapatával abban a csarnokban játszanak majd, ahol az 1992-es, barcelonai olimpiai döntőt rendezték, valamint a tavalyi spanyol bajnokság elődöntője alatt, amikor Hanga Ádám együttese, a Laboral Kutxa a Barcelonával játszott, a meccset a helyszínen tekintette meg a szegedi fiatal, akihez a magyar klasszisnak is volt pár biztató szava.

“Mióta megérkeztem, kezdettől fogva éreztem, nem akárhova kerültem és nagyon jó helyem lesz itt a Club Joventut Badalona. Mindenki nagyon figyelmes, segítőkész velem, de az edzésen úgy kezelnek, ahogy kell. Nagyon jól érzem magam és tudom, most ez a legjobb hely számomra” – mondta el Maronka Zsombor, akivel kapcsolatban egy zágrábi torna alatt a kint lévő szülők úgy fogalmaztak: Maronka Zsombor játéka a fiatal Toni Kukocra hasonlít. A jelenleg 194 centi magas játékost ígéretes játékosnak tartják a spanyolok, a mérések szerint pedig 203-206 centisre nőhet pár éven belül.

Az iskola reggel kilenckor kezdődik, majd három óra tanítást követően két óra szünet szerepel Maronka Zsombor hétköznapjaiban, és jönnek az edzések: a magyar szokásokhoz képest merőben más jellegűek, hiszen a legrövidebb tréning is három órán át tart, de volt már ötórás edzésen is. A Badalonával egy éves szerződést kötött Maronka Zsomborral, de ahogy édesapja hozzátette, várhatóan hónapokon belül érkezni fog a spanyol klub hosszabb távú ajánlata. A gárda egyébként mindenben támogatja fiatal játékosát: magántanárt biztosítanak, ha szükséges, és csak egyetlen dolgot várnak el: becsületesen végezze a feladatát az edzéseken és a meccseken, a gyengébb teljesítmény pedig benne van a játékban, hiszen felfogásuk szerint mindenki foghat ki rosszabb napot.

A Spanyolországban szeptember eleje óta tartózkodó Maronka Zsombor már egy felkészülési tornán is részt vehetett új csapatával, ám az első bajnokira, valamint a játékengedélyére még várni kell, hiszen nem szokványos, hogy ilyen fiatalon külföldre szerződjön egy játékos.

Forrás, Foto, Slide - szegedma.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus