Második meccsét is megnyerte az U16-os válogatott

A Szent István Kupa második napján az U16-os válogatott megint nyert, ezúttal a címvédő Partizant győzték le, a DKKA pedig jól helytállt.

A szekesfehervar.hu beszámolója a torna második napjáról:

A Szent István Kupa második játéknapjának nyitó találkozóján a horvát Cibona Zagreb és a spanyol Lucentum Alicante csapott össze. A spanyol gárda azonban már az első negyedben tizenegypontos hátrányt szedett össze, és bár a második játékrészt megnyerte, a folytatásban már nem tudta tartani a lépést a Cibonával, a horvátok 74-48-ra győztek.

A következő összecsapáson a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia három negyeden keresztül remekül tartotta magát az Oaklands Wolves ellen, de az utolsó tíz percre kijött a két csapat közti fizikai különbség, és végül az angolok tizenhét ponttal, 66-49-re nyertek.

A magyar U16-os válogatott viszont végig irányított és vezetett a szerb Partizan Beograd ellen. A magyar csapatból négyen is tíz pont felett dobtak, sőt, Fazekas Csaba és Katona Bence egyaránt 21 pontig jutottak. Válogatottunk az összes negyedben jobbnak bizonyult a belgrádiaknál, összességében pedig 83-70-re győztek egy kifejezetten jó találkozón. Ezzel pedig az is eldőlt, hogy a címvédő Partizan idén biztosan nem nyeri meg a Szent István Kupát, a magyar válogatott ugyanakkor két mérkőzés után két győzelemmel áll.

A nap zárásaként igazi csemege várta a Vodafone Sportcentrumba kilátogatókat, a Real Madrid és a Bayern München mérkőzött meg egymással háromnegyed héttől. A meccs remek taktikai csatát, és nagy harcot hozott. A félidőben a német együttes vezetett, de csak egy ponttal, 33-32-re. De a második félidőben sem tudott igazán elszkadni egymástól a két gárda, bár a harmadik negyedtől már végig a Real vezetett. És bár két percccel a vége előtt két pontra zárkózott a müncheni alakulat, egyenlíteni már nem sikerült, 73-66-ra nyert a Real, és csakúgy, mint a magyar válogatott, 100%-os a tornán.

Szombaton 12 órától a magyar válogatott a Lucentum Alicantéval csap össze, majd ezt követi a Bayern - Oaklands meccs, fél öttől a DKKA játszik a Reallal, míg este igazi délszláv csemege vár a kosárlabdabarátokra, Cibona – Partizan derbivel zárul a Szent István Kupa csoportköre.

Eredmények:
Lucentum Alicante - Cibona Zagreb 48-74
Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia - Oaklands College Wolwes 49-66
Magyar U-16-os válogatott - Partizan Beograd 83-70
Real Madrid - Bayern München 73-66

Forrás - szekesfehervar.hu
Foto, Slide - Simon Erika, szekesfehervar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus