Nem sikerült a bravúr Golománéknak

Nem sikerült a bravúr a Golomán Györgyöt is soraiban tudó Sagemont Lionsnak, mivel az éjjeli mérkőzésen nem tudták legyőzni a végső győzelemre is esélyes Montverde Academy-t. Számukra ezzel véget ért a Dick's Sporting Goods High School National Tournament, s ezzel együtt a szezon is.

 

Dick's Sporting Goods High School National Tournament, 4. negyeddöntő

Sagemont Lions - Montverde Academy 63-81 (15-20, 11-30, 16-19, 21-12)
Christ the King High School’s Father John Savage Memorial Gymnasium 1100 néző

A Sagemont legjobb dobói: Ali 25, Kirby 12/6, Cooper 8
A Montverde legjobb dobói: Simmons 25/3, London 13/9, Bibbs 12/3

Jól kezdte a mérkőzést a Sagemont, hiszen 4-0-ra vezettek és több mint két perc telt el, mire első pontjait meg tudta szerezni a Montverde. Az egész pályás letámadás azonban nem ízlett a kisebb csapatnak, sok gondjuk akadt a labda felhozásával. Hosszú kosárcsend következett a Lions részéről, melyet Golomán tört meg szép centermunka után. A Montverde 14-5-ös rohanással zárta az első negyedet, így öt pontos előnnyel vonulhattak rövid szünetre. (15-20)

A második negyed elején nagyon beragadt a Sagemont, az ellenfél pedig az indítások mellett sok pontot szerzett második esélyből, továbbá a hárompontosaik is ültek. Ebben a játékrészben 19 pontot vertek Golománékra. A harmadik negyedben a védekezés nagyon felemésztette a Lions játékosainak erejét, a Montverde tovább tudta mélyíteni a két csapat közti különbséget, így edzőjük már azt is megtehette, hogy a záró nyolc percben jegelte kezdőit. Ekkor tudott feljebb zárkózni a Sagemont.

Lepattanózásban nehezen bírt a szerkezeti főlényben lévő ellenfelével a Sagemont, 46-26 arányban vesztették el ezt a csatát, így a 18 pontos különbség elfogadhatónak, tisztes helytállásnak mondható.

Golomán Györgynek - aki ősszel már a UCLA színeiben pattogtat az NCAA-ben - nem akadt sok lehetősége támadásban. 6-szor próbálkozott mezőnyből, dobásai közül 2 talált utat a gyűrűbe, egyetlen triplakísérletét elhibázta. 2 büntetőjéből 1-et értékesített, összesen 5 pontig jutott, továbbá leszedett 2 támadó-, és 1 védőlepattanót. Védekezésével messze kiemelkedett a mezőnyből, az ESPN kommentátorai is gyakran dicsérték, ugyanis 7 blokkolt dobást jegyzett, valamint 2 gólpasszt és mindössze 1 eladott labdát abban a 31 percben melyet a parketten töltött. 

A mérkőzés részletes statisztikája erre a linkre kattintva megtekinthető.

A Kezdő5.hu teljes stábja gratulál Golomán Györgynek a szezonban nyújtott teljesítményéhez, sikereihez, s hasonlóan jó folytatást kíván az előtte álló UCLA-s évekre!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus