U20-as női Eb: Kiütéses sikert arattunk a hollandok ellen

Nagy tempójú meccsen esélyt sem adott ellenfelének Cziczás László együttese.

A soproni rendezésű U20-as női Európa-bajnokság második napjához érkeztünk - a magyar válogatott ellenfele Hollandia volt a mai napon. Mint ismert, a mieink tegnap Csehországtól kaptak ki (50-63), a hollandok pedig a franciák ellen maradtak alul (72-49). - adta hírül a hunbasket.hu.
 
Keita Aya gólpasszából Krasovec Lili talált a holland gyűrűbe, ezzek a kosárral indult a találkozó, majd Dombai Réka labdaszerzés után fejezte be saját maga az akciót (3-4). Egy tripla érkezett fehérmezes ellenfelünktől, majd megálltak a csapatok pontszerzésben - Dombai az 5. perc közepén volt eredményes, szintén távolról. Boros Júlia is hármassal jelentkezett, Hollandia viszont ekkor még tartotta magát, leginkább Lotte van Kruistum vezetésével (9-10). A negyed vége a mieinké volt: Krasovec büntetője után Boros ziccert dobott, a felvonás legvégén Rakita Lili pedig triplát, ezzel 7 ponttal megléptünk (9-16).
 
A döntő szakasz ezen a mérkőzésen a második 10 perc volt. Dombai előbb duplával, majd 2+1-gyel jelentkezett, de Boros is gyorsan betalált, már a 12. perc legelején időt kellett kérnie a hollandoknak (9-23) - tették mindezt hiába. Krasovec két kosara után Sitku Zsuzsanna nem hibázott a vonalról, a 14. perc elején már 20 pont volt a differencia (9-29). Dombai szép kosara után Boros már a negyedik hármasunkkal jelentkezett, a 15. perc kezdetén újfent magához hívatta övéit a holland mester (9-34). Ekkor megtört kicsit a lendületünk, 24-0-s sorozatunkra pedig Vennema tett pontot, Cziczás László rendezte is a sorokat. Hollandia egyszerűen képtelen volt ebben a szakaszban a kosarunkba találni, mi pedig újra kezdtünk felpörögni: Dúl Terka, Madár Eszter és Dombai egy 10-1-es sorozatot vezényeltek (12-44). A félidő Rozmán Lilla büntetőjével ért véget, a nagyszünetre eldőlt a találkozó (12-45).
 
A fordulást követően van Kruistum két duplát is szerzett, míg a mieink Sitku, Szerencsés és Dombai révén a vonalról voltak eredményesek. Utóbbi triplát is jegyzett ezután, nagyon élt ezen a mérkőzésen - az ő gólpasszából dobott újabb ziccert Krasovec (16-55). Az történt a pályán, amit mi akartunk, és diktáltuk is a tempót: Rakita kosara után már 40 pont fölött volt a különbség, ezután pedig Telegdy Zsófia is betalált, és még a negyed felénél sem tartottunk (17-59). Boros gólpasszát Salamon Zsófia váltotta pontokra, majd Keita passzolta meg szépen Borost kétszer is (19-65). Néha-néha megvillantak a hollandok is, mint Sendar hármasánál, de Salamon révén tartottuk 42 pontos előnyünket a záró 10 percre (27-69).
 
Az utolsó játékrész Salamon kosarával kezdődött, majd a 33. perc elején Dombai újabb hármast süllyesztett el (27-74). Időt kért Hollandia, és ellenfelünk el is kezdett kosarakat szerezni, de Dombaival nem tudott mit kezdeni - igaz, a Vennema-Van Schaik duó vezetésével egészen jól tartotta magát ebben a szakaszban (39-81). Biztosan tartottuk hatalmas előnyünket, és végül több mint kétszer annyi pontot dobva, (a lepattanózást leszámítva) a játék minden elemében ellenfelünk fölé nőve kiütéses sikert arattunk: 81-40-re győzött a magyar válogatott. Több nagyon jó egyéni teljesítmény mellett Dombai Réka produkciója élre kívánkozik: 29 pontot, 3 lepattanót, 5 gólpasszt és 6 szerzett labdát, összesen 32 VAL-t jegyzett, megállíthatatlan volt a mai napon.
 
Folytatás holnap 18:00-tól Franciaország ellen.
 
 
Hollandia U20 - Magyarország U20 40-81 (9-16, 3-29, 15-24, 13-12)
 
U20-as női Európa-bajnokság
Sopron, Novomatic Aréna

 
Hollandia U20: Bastiaansen 1, Vennema 5, Senda 6/6, Huijbens 2, Toonders 2. Csere: Schrama -, Toornstra 3, van der Plas 2, van Kruistum 13, Van Schnijndel 2, Rozing -, Van Schaik 4.
 
Magyarország U20: Keita -, Boros 14/6, Dombai 29/9, Madár 4, Krasovec 9. Csere: Rozmán 1, Salamon 8, Szerencsés 1, Telegdy 2, Dúl 2, Rakita 5/3, Sitku 6.

 

Fotó, slide: hunbasket.hu; fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus