Utánpótlás bajnokságok: Közeledik az alapszakasz vége a lányoknál

Bő egy hónapja, november végén jelentkezett a MKOSZ utoljára az utánpótlás bajnokságok eredményeivel. Lássuk, mi történt az elmúlt öt hétben leány és fiú vonalon a serdülőknél, a kadetteknél és a junioroknál!

Bő egy hónapja, november végén jelentkeztünk utoljára az utánpótlás bajnokságok eredményeivel. Lássuk, mi történt az elmúlt öt hétben leány és fiú vonalon a serdülőknél, a kadetteknél és a junioroknál! - olvasható a hunbasket.hu-n.

Leány serdülő
 
A felsőház keleti csoportjában a Szegedi KE/A négy győzelmet aratott nulla vereség mellett az elmúlt két tornán, a szegediek ráadásul két szoros mérkőzésen mindkétszer felülmúlták a Csata DSE-t, ami nagy szó. A Csata és a DVTK Akadémia/A is 2-2-t ért el (a fővárosiak legyőzték a miskolciakat), míg a Kecskeméti KA/A és a Zsíros Akadémia Kőbánya egyaránt 0-2-vel zártak. Nyugaton a BEAC - Újbuda KA/A és a Vasas Akadémia/A egy-egy tornán vettek részt, de ott mindkét meccsüket megnyerték. Az NKA Pécs/A ugyan kikapott a BEAC-tól, másik három találkozóját viszont hozta. A Széchenyi KA három vereség mellett egy 20-0-s meccset nyert meg a két tornát 0-4-gyel záró Bajai NKK ellen.
 
A középház keleti csoportjában a Vasas Akadémia/B két sima győzelmet aratott, és a Török Flóris-Törekvés SE/A is pozitív mérleggel hozta le a két tornát, csak a DVTK Akadémia/B ellen kapott ki, így 3-1-et produkált. A miskolciak kikaptak a másik meccsükön a BEAC - Újbuda KA/B ellen, így 1-1-gyel zártak, a BEAC-nak viszont ez volt az egyetlen sikere 3 vereség mellett - az Óbudai Kaszások/A szintén 1-3-mal zárt, miután a BEAC B-t felül tudta múlni. Nyugaton a Darazsak Sportakadémia 4-0-val tudta le két tornáját, a másik soproni együttes, a Soproni Darazsak Sportakadémia/A pedig 1-1-et nyújtott még november végén. A Dávid Kornél KA/A 2-2-t produkált, a Kanizsai DKK mindkét találkozóját elvesztette, míg az Atomerőmű-KSC Szekszárd 1-3-at hozott, miután a november végi fordulóban nem tudott 10 embert nevezni - egyébként a pályán legyőzte volna a Soproni Darazsakat.
 
Az eredmények megtekinthetőek ezek a linken
  
Leány kadett
 
A leány kadetteknél lényegében vége van az alapszakasznak, de néhány mérkőzés még hátra van.
 
Az A csoportban a Csata DSE 3-0-lal hozta az elmúlt 5 hetet, és 9-0-lal vezeti a csoportot. Az NKA Pécs/A 7-2-vel a második, miután szintén három meccset nyert - ez a két gárda találkozik még egymással január 5-én. A DVTK Akadémia/A 1-3-at, míg a BEAC - Újbuda KA/A 2-2-t hozott az elmúlt hetekben, így mindkét csapat 5-5-tel zárta az alapszakaszt - a fővárosiak a harmadik, a miskolciak a negyedik helyen. A Kecskeméti KA/A 1-3-mal zárta az idény ezen részét, így 3-7-tel az ötödik lett a csoportban, míg a Darazsak Sportakadémia/B 0-4-et ért el november vége óta, és 0-10-zel a hatodik lett.
 
Az A csoport eredményei és a tabella
 
A B csoportban a Darazsak Sportakadémia/A lett az első 9-1-es mutatóval, miután 4-0-val zárta az elmúlt heteket. A soproniak Janzsó Alíz vezetésével a Vasas Akadémia/A-t is legyőzték, így visszavágtak egyetlen vereségükért - a pasarétiek 3-1-et, az alapszakaszban pedig összesen 8-2-t teljesítettek. A harmadik kiemelkedő együttes a Zsíros Akadémia Kőbánya/A volt, amely csak 2-2-t produkált a mostani időszakban, összesen viszont 7-3-at - a kőbányaiak alig kaptak ki például a Vasas otthonában. A PVSK NKA/A is 2-2-t hozott, összességében 4-6-tal a negyedik lett. Az Atomerőmű-KSC Szekszárd legyőzte a Kiss Lenke KA/A-t, ezzel meg is előzte a tabellán, miután azonos mérleggel zárt a két gárda (1-9).
 
A B csoport eredményei és a tabella
 
A C csoportban a Szegedi KE/A ellenállást nem tűrő játékot mutatott az elmúlt hetekben (4-0) és a szezon során is (10-0). A szegediek Szolnokon izzadtak meg legjobban, de a Szolnoki Sportcentrum/A a Török Flóris-Törekvés SE/A ellen is kikapott. A szolnokiak 2-2-t produkáltak tehát, 7-3-mal pedig a másodikok lettek. A Törekvés is 2-2-t hozott, miután a Szeged mellett a Bajai NKK-tól is kikapott - így 5-5-tel a harmadik lett a csoportban. A Baja 1-2-t, összességében pedig 4-6-t hozott, a Zalaegerszegi KTE 2-2-re tudta hozni ezt a szakaszt, így 3-7-tel az ötödik lett, míg az NKA Pécs u15/B a három vereségével 1-9-cel fejezte be az alapszakaszt.
 
A C csoport eredményei és a tabella
 
 Leány junior
 
A leány junioroknál is nagyon az alapszakasz végén járunk már.
 
A Csata DSE mindkét, Vasas Akadémia/A elleni rangadóját hozta, előtte viszont kikapott a DVTK Akadémia/A-tól, így 4-1-gyel zárta az elmúlt öt hetet, az alapszakaszt pedig 9-1-gyel az első helyen. A Vasas a három másik meccsét megnyerte, legyőzte többek között a DVTK-t is, így második lett (8-2). A harmadik helyen a Csata skalpját begyűjtő miskolciak végeztek, akik 3-1-et teljesítettek itt a szezon végén, és 6-4-et összességében. A Zsíros Akadémia Kőbánya az NKA Pécs u17/B-t verte kétszer három vereség mellett (4-6). A Nyíregyházi Kosársuli is legyőzte a mecsekaljaiakat és a kőbányai együttest is, így 2-2-vel hozta ezt a szakaszt (2-8). A Pécs pedig mind az öt meccsén kikapott, így hatodik lett a csoportban (1-9).
 
Az A csoport eredményei és a tabella
 
A B csoportban az NKA Pécs/A három sima sikerrel továbbra is vezeti a csoportot, de két meccse még hátra van (8-0). A BEAC-Újbuda KA/A is négy könnyed győzelmen van túl, igaz, három mérkőzése még így is van az alapszakaszból (5-2). A Darazsak Sportakadémia/A a Pécs mellett a Kecskeméttől is kikapott, így három győzelmével együtt a harmadik jelenleg (6-3). A Kecskeméti KC/A a Sopron mellett a Miskolcot is legyőzte, 2-2-s elmúlt heteivel pedig negyedik (3-5). Az Atomerőmű-KSC Szekszárd november végén a Kecskemétet és a Miskolcot is legyőzte, ezt követően viszont 5 vereség érkezett a Tolna megyeiek oldaláról (2-8). A Miskolci SI Vadmacskák pedig szintén 5-ször kapott ki az alapszakasz végén (2-8).
 
A B csoport eredményei és a tabella
 
A C csoportban a Széchenyi KA alulmaradt ugyan a Török Flóris-Törekvés SE/A otthonában, de ezt követően négy győzelmet zsebelt be, és magabiztosan nyerte a csoportot (9-1). A Törekvés a győriek legyőzése után kikapott Szegeden és otthon a Kiss Lenkétől is, de így is második lett (6-4). A Szegedi KE/A nagyszerűen, négy győzelemmel hozta ezt a szakaszt, így 5-5-tel a harmadik lett. 2-2- hozott a Törekvést idegenben legyőző Kiss Lenke KA/A, amely a Szegedhez hasonlóan 5-5-tel hozta az alapszakaszt. A Kanizsai Vadmacskák SE kétszer is le tudta győzni a Dávid Kornél KA/A-t, de emellett négy vereség került a neve mellé, így ötödik lett (4-6). A székesfehérváriak pedig öt vereséget gyűjtöttek be az alapszakasz utolsó heteiben (1-9).
 
A C csoport eredményei és a tabella
 
 Fiú serdülő
 
A felsőház A csoportjában a Budapesti Honvéd/A 2-0-val nyerte a december közepei tornát - az elmúlt heteket 3-1-gyel letudó Vasas Akadémia/A-t is legyőzte a piros-fehér alakulat. A Szombathelyi Sportiskola KA/A 2-2-t hozott ezen a két tornán, a Cívis KK Debrecen/A 1-3-mal zárt, a Nyíregyházi Sportcentrum pedig 0-2-t teljesített november végén. A B csoportban az NKA Pécs/A-nak nem volt szoros meccse, négyszer is győzött. A Kecskeméti KA/A csak december közepén lépett pályára, de akkor mindkét találkozón diadalmaskodott. A Zsíros Akadémia Kőbánya 2-2-es produkciót nyújtott ezekben a hetekben, míg a Körmendi Törpördögök kettő, a Soproni SI KA SKC/A négy vereséget gyűjtött be.
 
A középház A csoportjában a KASI Delfinek/A négy borzasztóan sima sikert aratott úgy, hogy a legkevesebb dobott pontja 113 volt ezen a négy találkozón. A Zalakerámia ZTE KK/A a Kaposvártól kikapott ugyan, de másik három találkozóját megnyerte. A MEAFC/A 1-1-et produkált, míg a Szolnoki KA/A kétszer, a Soproni Tigrisek SE/A pedig négyszer maradt alul, győzelem nélkül. A B csoportban az MVM-OSE Lions U14/A volt az elmúlt hetek nyertese négy sikerével, de a MAFC/A is 2-ből 2-t nyert. A Dávid Kornél KA/A 1-1-et produkált, az NKA Pécs/B 1-3-at hozott, a Szedeák/A viszont négy próbálkozásból nem tudott diadalmaskodni.
 
Az eredmények megtekinthetőek ezek a linken
 
Fiú kadett
 
Az A csoportban a Soproni SI KA SKC/A öt sikert aratott, december legelején legyőzte legnagyobb riválisát is (11-0). A Vasas Akadémia/A a Sopron elleni veresége mellett négyszer nyert, ebből háromszor idegenben (9-2). A harmadik pozitív mérlegű együttes, a Zalakerámia ZTE KK/A 3-1-gyel hozta le az elmúlt heteket, igaz, egy ponttal kikapott a csoportutolsó Budafok otthonában (8-3). A Dávid Kornél KA/A jól játszott az elmúlt hetekben, zsinórban három győzelmet aratott, mielőtt kikapott a Szegedtől (4-7). A KASI Delfinek/A a jó kezdése után négy vereséget gyűjtött be, ezzel visszacsúszott a tabellán (3-7). A Szedeák/A három vereség után Székesfehérváron diadalmaskodott legutóbb (3-7). A Szombathelyi SI KA/A is négyszer kapott ki, így 3-8-cal a hetedik. A Budafok-PSE pedig a ZTE legyőzése mellett háromszor kikapott (2-9).
 
Az A csoport eredményei és a tabella
 
A B csoport mezőnye kettészakadt. A Kecskeméti KA/A három sikerével továbbra is vezeti a csoportot (8-1). Az NKA Pécs/A két győzelemmel ott van a kecskemétiek nyomában (7-1). A pécsiek legyőzték a két sikere mellett a Pécs ellen hazai pályán elbukó Atom City-Atomerőmű SE U16/A-t is (8-2). A Budapesti Honvéd SE/A 3-1-et hozott ezekben a hetekben - Pakson kapott ki a Honvéd első számú csapata (8-3). A Soproni Tigrisek a Kőbánya felülmúlásával 1-2-t produkált (4-6). Az MVM-OSE Lions U16/A a tabella első felével nem tudott mit kezdeni, a Honvéd B csapatát viszont legyőzte (2-8). A Budapesti Honvéd SE/B ugyanígy 1-3-at produkált ebben az időszakban (2-8). A Zsíros Akadémia Kőbánya/A-nak pedig még nincs győzelme (0-10).
 
A B csoport eredményei és a tabella
 
A C csoportban a MAFC/A négy sikert aratott, és legyőzte legnagyobb riválisát is (9-2). A Beszterce KK a MAFC elleni veresége mellett háromszor is győzni tudott, még ha kétszer kifejezetten szoros meccsen is (8-2). Az Újpest-MT/A épp a Besztercétől kapott ki, de emellett szintén háromszor nyert (7-4). A PVSK NKA/A is a Beszterce ellen bukott, de ugyanúgy háromszor nyert, mint legyőzője vagy az Újpest (7-4). A DMTK/A eddig sokkal jobban szerepelt, most viszont négy vereségével visszacsúszott (6-5). A DEAC KA U16/B három zakó mellett egy sikert is fel tudott mutatni, miután a MEAFC-ot egyetlen ponttal felülmúlta. A MEAFC/A a DMTK-t verte, majd három vereség érkezett a miskolciaknál (1-8). A Félegyházi TSI pedig három vereség után épp a MEAFC-ot verte három ponttal (1-9).
 
A C csoport eredményei és a tabella
 
A D csoportban a DEAC KA U16/A (8-1) két nagyon sima siker után kikapott az NKA Pécs/B ellen - utóbbi négy győzelmet szerzett az elmúlt hetekben, a szoros mérkőzéseit egytől egyig behúzta (9-2). A Vasas Akadémia/B három hazai siker mellett két idegenbeli vereséget tudott felmutatni ebben az időszakban (8-3). A Nyíregyházi Sportcentrum/A a Monort tudta két vállra fektetni, emellett háromszor kikapott (4-5). A Soproni SI KA SMAFC/B két vereség mellett legyőzte a Vasast (3-5). A Szolnoki KA/A háromszor is nyert, és a Pécstől is csak egy ponttal kapott ki legutóbb (4-7). A MAFC/B a Nyíregyháza elleni sikere mellett kétszer kikapott (2-6). A Monor SE pedig négy vereségével 0-9-cel áll jelenleg a tabella nyolcadik pozíciójában.
 
A D csoport eredményei és a tabella
 
 Fiú junior
 
A fiú junioroknál az A csoportban az NKA Pécs/A négy győzelem mellett kikapott az eddig győzelem nélkül álló DKKA otthonában (9-1). A MAFC három hazai sikert gyűjtött be (8-1). A fővárosiak és a pécsiek is legyőzték a Soproni SI KA SKC/A-t, amely emellett három sikert aratott (8-2). A Dombóvári Kosársuli KE 3-1-gyel tudta le a november vége óta tartó időszakot (5-4). Az Óbudai Kaszások/A 2-3-at hozott, így 3-5-tel az ötödik. A Zsíros Akadémia Kőbánya/A négyszer kikapott, de a Körmendet két vállra tudta fektetni (3-8). Amint azt az előbb említettük, a Dávid Kornél KA/A nagy meglepetésre legyőzte a listavezetőt - emellett három vereséget szedett be (1-8). Az AKMÉ Körmendi Törpördögök pedig 0-4-gyel hozta le ezeket a heteket (1-9).
 
Az A csoport eredményei és a tabella
 
A B csoportban a Vasas Akadémia/A 4-0-t hozott, ráadásul nagy rangadót nyert Debrecenben (8-2). A Debreceni KA U18/A a pasarétiek elleni egyetlen pontos vereség mellett kikapott Zalaegerszegen is, ezen felül viszont kétszer győzött (7-3). A Budapesti Honvéd SE/A csak Debrecenben kapott ki, emellett viszont három sikert is fel tudott mutatni (6-4). A Zalakerámia ZTE KK-nak felemás hetei voltak, amit 2-3-mal zárt az együttes (6-4). A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely/A ennél egy fokkal jobban teljesített - a mögötte lévőket megverte, az előtte állóktól kikapott (6-4). A Kecskeméti KA 2-2-t hozott, legyőzte többek között a ZTE-t (5-5). A Szolnoki KA két ponttal verte közvetlen riválisát, a Pécset, emellett háromszor kikapott (2-8). A PVSK NKA pedig négy vereséget szedett be, így nyolcadik (0-10).
 
A B csoport eredményei és a tabella
 
A C csoportban két hibátlan együttes is van egyelőre. Az MVM-OSE Lions U18/A három (8-0), az Atomerőmű GYKSE U18/A pedig négy meccset nyert legutóbbi bejelentkezésünk óta (7-0) - a két gárda februárban találkozik majd egymással kétszer is. A VUKE - Veszprém/A sokpontos mérkőzéseken 3-1-et produkált - csak két ponttal kapott ki például a Pakstól (7-3). A Nyíregyházi Sportcentrum legjobb idei szakaszát produkálta három sikerrel és egy vereséggel (3-4). Az Újpest-MT/A épp ellenkezőleg, négy zakóval visszacsúszott (3-5). A Szedeák/A csak három találkozón szerepelt, és az Újpestet le tudta győzni (3-7). A MEAFC/A ezzel szemben hat összecsapást vívott meg, és első két sikerét aratta az idei alapszakaszban (2-8). A miskolciak egyik "áldozata" pedig az Újpesthez hasonlóan négyszer kikapó Kiss Lenke KS/A volt (2-8).
 
A C csoport eredményei és a tabella
 
A D csoportban az NKA Pécs/B három újabb sikerével továbbra is hibátlan (8-0). A KASI/A ötször is diadalmaskodni tudott ebben az időszakban, amivel feljött a második pozícióba (6-1). A Budapest Basket kikapott ugyan a kaposváriaktól, másik három ellenfelét viszont felül tudta múlni (7-2). Pozitív mérleggel bír az Alba Fehérvár is, amely viszont az előtte álló két csapattal nem bírt, így 2-2-vel hozta ezeket a heteket (6-4). A DMTK-nak nem volt könnyű sorsolása, de az Egert így is két vállra fektette három vereség mellett (3-6). Az Egri VSI KOK/A 50%-os mutatóról sokat romlott azzal, hogy négyszer kikapott (3-7). A Lehel Kosársuli épp az Eger legyőzésével szerezte meg első győzelmét az alapszakasz során (1-7). A Félegyházi TSI pedig még november végén, Jászberényben tudott diadalmaskodni (1-8).
 
A D csoport eredményei és a tabella

 

Fotó: hunbasket.hu, Soproni Darazsak Sportakadémia facebook

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus