19:30-tól megkezdi az Eb-t U16-os válogatottunk!

Váradi Attila legénysége Fehéroroszország ellen rajtol - nézzük, hogy mit kell tudnunk a találkozó előtt!

U16-os Európa-bajnokság, B-divízió, csoportkör

Magyarország - Fehéroroszország, 19:30

A Szófiában megrendezésre kerülő B-divíziós Európa-bajnokságon kemény sorozattal kezd válogatottunk - a mai találkozó után zsinórban még négy mérkőzést fog játszani a következő négy napon. A jó rajt mindenképpen fontos lenne, főleg ebben a korosztályban, hiszen ahogy Váradi Attila szövetségi edző fogalmazott: könnyen okozhat károkat egy "letörés", ami komoly hatással lehet a következő derbikre is.

Mivel belépő korosztályról beszélünk, az erőviszonyok nem láthatóak még pontosan, így egyelőre nem tudni, mire lehet elég a magyar csapat - ahogy azt sem lehet feltétlenül megítélni, hogy ma este ki az esélyes. Alapvetően a mi csapatunk magasabb, Fazekas Máté 208 centijével a mezőny "tornya" lesz majd, de ellenfeleinknek három olyan játékosa is van, aki üti a két métert. A mieink fokozatosan haladtak előre a felkészülés során, egyre jobban játszottak, ha ez a tendencia folytatódik, sikeres Eb elé nézhet a csapat. 

A válogatott rendben megérkezett Szófiába, Kiss Mihály csapatkapitány szerint kellemes és jó hangulatú volt az út, a körülmények rendezettek, így készülnek a találkozóra. Tegnap este edzettek a fiúk, ma pedig átmozgató tréningen vettek részt és már mindenki nagyon várja a rajtot.

A végleges keret: 

Kiss Mihály Barna, Somogyi Ádám, Katona József Bence, Fazekas Csaba Balázs, Zsebe Máté, Schafarek Boldizsár, Füzi Róbert János, Oroszi Bence, Werner Viktor, Ábrahám Martin Tibor, Németh Márk, Fazekas Máté, vezetőedző: Váradi Attila

fotó és slide: U-16 Magyar kosárlabda válogatott

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus