A 11. hely megszerzéséért lépnek pályára az U16-os lányok

U16-os lány válogatottunk ma délután 16:00-tól utolsó meccsét játssza az idei A-divíziós Eb-n - az ellenfél Oroszország, a tét a 11. hely.

U16-os A-divíziós Európa-bajnokság, 11-12. helyért

Magyarország - Oroszország 16:00

A lányok a tegnapi, törökök elleni vereség után most azokkal az oroszokkal kénytelenek játszani a 11. helyért, akik a csoportmeccsek alatt legyőzték Törökországot - igaz, pont az előző meccs miatt tudhatjuk, hogy a torna korábbi részében elért eredmények nem jelentenek túl sokat, hiszen akiktől a törökök nagyon kikaptak, azokat mi megszorongattuk rendre, ennek ellenére legyőztek minket a félholdasok.

Az oroszok 1-2-es mérleggel harmadikok lettek a csoportjukban a törökök előtt, az olaszok és a litvánok mögött. Az egyenes kieséses szakaszban aztán előbb a spanyolok verték őket, de mindössze egyetlen ponttal, a szlovákoknál ők bizonyultak jobbnak 72-60-ra, tegnap pedig a lettek 68-65-re győzték le őket, így jutottak el idáig. A spanyolok (és a törökök) elleni mérkőzésük azért mutatja, hogy vigyázni kell velük nagyon is. Nem igazán van kiemelkedő játékosuk. Hárman is 10 pont környékén átlagolnak, a pattanózást is csapatszinten oldják meg (heten hoznak 3.0-s mutatót ebben a játékelemben, de legjobbjuk is csak 6.7-es átlaggal rendelkezik), és összességében sincs kiemelkedően hasznos emberük, viszont ez nehézséget is jelenthet, mert nem 1-1 emberre kell készülni ellenük.

Talán számíthat valamennyit, hogy az oroszok este 9-kor játszottak, mi valamivel korábban, illetve hogy ők a lettek ellen az utolsó negyedben, sőt, az utolsó fél percben buktak úgy, hogy a záró 10 perc előtt még vezettek, csalódottabbak lehetnek valamivel. Mi tegnap mínusz 20 után is megpróbáltunk mindent, ez jó jel a mai napra nézve - jók az oroszok, voltak kifejezetten jó eredményeik ezen az Eb-n, de őket is meg lehet verni.

Hajrá lányok, hajrá magyarok!

A mérkőzést élőben lehet követni az alábbi streamen:

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus