A Falcóval játszott edzőmeccset az U20-as válogatott

Pór Péter legénysége első edzőmeccsét játszotta, s bár nagyarányú vereséget szenvedett a Falcótól, hasznos tapasztalatokkal gazdagodott.

Felkészülési mérkőzés

Falco-Trend Optika KC Szombathely - Magyarország U20 101 - 65 (26-14, 27-18, 20-21, 28-12)
Szombathely, Vezette.: Török Z., Esztergályos R., Németh A.

Falco: Martinics 17/9, Covington 13/3, Will 4, Dukics 9/3, Krisztanovics 13.
Csere: Simon K. 6, Bus 7, Majsztorovics 6, Hall 9/3, Bognár K. 8, Popgyákunik 9/3, Varga M. -. Vezetőedző: Kálmán Lászó.

Magyarország: Váradi 17/3, Perl 15/3, Keller I. 3/3, Andrássy 4/3, Peringer 5.
Csere: Illés 2, Bán 4, Rátvay -, Boinitzer 5/3, Kővágó-Laska 4, Kósa T. 4, Velkey 2, Hódi -. Szövetségi kapitány: Pór Péter.

Pór Péter beszámolója alapján értékes tapasztalatokkal gazdagodott a székesfehérvári nyári B-divíziós Eb-re készülő társaság, mely most 14-es kerettel edzett kettőt, majd játszotta le ezt az edzőmeccset a szombathelyiek ellen és abszolút megfelelt a célnak ez a találkozó. A hazaiak két játékost "adtak" a nemzeti csapatnak a 17 pontos, 4 lepattanós, 3 labdát szerző Váradi Benedek és a 15 pontos, 5 lepattanós Perl Zoltán személyében, viszont négy légióst és két honosított kosarast is pályára küldött Kálmán László, tehát "rá lehet fogni", hogy képviselt olyan szintet a vendéglátó, mint amit az A-csoportban - mind a keretet tekintve, mind pedig a Martinicsék által diktált tempót alapul véve.

A felnőtt válogatott segédedzőjeként is tevékenykedő szakember kiemelte, hogy támadásban már sok mindent visszalátott a két korábbi összetartáson megbeszéltekből, főleg az időzítés és a spacing tetszett neki, védekezésben viszont még rengeteg alapelvet kell tisztázni, hogy eredményességben is elérje a kívánt szintet az alakulat. A továbbiakban szeretne még hasonló edzőmérkőzéseket játszani hazai felnőtt gárdák ellen, pláne mivel a keret tagjai közül sokan nem hogy az élvonalban, de még a másodvonalban sem kapnak egyelőre markáns szerepet. A keret a mostaninál bővebb, az NCAA-ben pallérozódó és a nyári kontinensviadalra a jelek szerint haza is hozható Golomán Györgyön kívül azokkal is számol Pór Péter, akik a korábbi két összetartáson jelen voltak, de egyébként sem zárt a létszám, megfelelő teljesítmény és hozzáállás esetén bővülhet is a lista.

A szövetségi kapitány külön kiemelte, hogy nagy köszönettel tartozik a szombathelyieknek, illetve a klubnak is, amiért némileg megszakítva saját ütemtervüket, segítették a nemzeti csapat felkészülését és megfelelően komolyan is vették a találkozót.

Fotó: vaol.hu
Forrás a statisztikához: Pichler Gergely, Dr. Popgyákunik Péter

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus