A tavalyi ezüstérmessel meccselünk az A-divíziós Eb-n!

Ma este 20:15-től a csoport első helyén álló Litvánia ellen lép pályára U20-as válogatottunk a Krétán zajló A-divíziós Európa-bajnokságon. A litvánok még nem szenvedtek vereséget a tornán.

- Ők a csoportban a legerősebb csapat – mondta honlapunknak Váradi Attila szövetségi kapitány. – Teljesen más stílust képviselnek, mint Görögország, az igazi litván iskola gyors, kemény, kreatív csapatjáték egyénileg magas szinten képzett játékosokkal, ezzel kell felvennünk a versenyt. Elsődleges, hogy a gyors támadásaikat kell lelassítanunk, nem szabad eladott labdákkal segítenünk őket, a leindításokat el kell kerülnünk. Sokszor játszanak háromszög-támadást, ezeknél is elsősorban, a gyors passzaik ritmusát kell átírnunk, késleltetnünk kell a játékaikat. Támadásban nincs különösebb recept, a saját rendszerünkben fogunk játszani, meg kell keresnünk a jó dobóhelyzeteket, de nagyon nehéz lesz, mert a litvánok védekezésben is kiválóak.

Horváth Orsolya technikai vezető elmondása alapján a csapat kicsit csúsztatva kezdi a napot, hiszen helyi idő szerint 21:15-kor kezdődik a találkozó. - 10:30-tól egy órán keresztül videós elemzés következik a litvánok korábbi meccseiről, 12:20-tól pedig a szokásos 45 perces edzésen vesz részt a gárda. Mindenki jó állapotban van fizikailag és lelkileg is, nincs sérülés, a hangulat is rendben van, a csapattagok teljes meccslázban égnek – tudtuk meg.

A litván válogatott kettőből kettőt nyert eddig az Európa-bajnokságon, a görögöket nyolc ponttal győzték le kezdésként, majd egy pihenőnap után 31-gyel bizonyultak jobbnak Lettországnál.

Élő statisztikát a feldobás pillanatától kezdve (20:15) itt találhattok!

Foto, Slide - fibaeurope.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus