Az U20-as fiúk Svédországot sem tudták megszorítani

Svédország ellen sem volt esélye csapatunknak az A-divíziós Eb-n - holnap már a kiesése elkerülése lesz a tét.

U20-as Európa-bajnokság, A-divízió, 9-16. helyért

Magyarország - Svédország 43-62 (12-22, 9-17, 12-17, 10-6)

Magyarország: Pongó 9/3, Mócsán 23/6, Antóni -, Olasz -, Andrássy 7
cserék: Szabó D. -, Peringer -, Kis R. 4, Demeter -, Horváth K. -, Krivacsevics -

Nem kezdődött jól a mérkőzés a mieink számára, három perc után már 2-10-es állásnál kért időt Pór Péter - Johansson rögtön két triplával indított. Csak az első negyed második felében kapta el a ritmust válogatottunk, Mócsán egy hármassal jelentkezett, de a svédek, de a palánk alatt borzasztó hatékonyak voltak a svédek és őrizték az előnyüket. A második negyedben aztán hamar eldőlt a dolog: öt perc alatt 11-2 futott a skandináv csapat, a mieink tehetetlennek bizonyultak, a különbség pedig átlépte a húsz egységet. Pongóék támadójátéka teljesen megfagyott és bár az irányító a félidő hajrájába bepörkölt egy triplát, így is épphogy átlépte a húsz pontot a magyar válogatott.

A fordulás után sem változott a képlet, egyedül Mócsán Bálint tudott érdemben hozzátenni a támadójátékhoz, de egyedül esélytelennek bizonyult, a svédek könnyedén tartották húsz pont körüli, vagy inkább afeletti előnyüket. Drammeh-ék védekezése annyira fojtogatónak bizonyult, hogy végül csak a legvégén sikerült átlépni a 40 pontos határt - a 43 egységből ráadásul 23-at (9/14 mezőnyből) Mócsán szerzett.

Maradt a sima vereség, így a magyar U20-as válogatott holnap Belgium ellen léphet pályára a bentmaradásért - a meccs 15:15-től kezdődik és akik kikap, már biztosan kiesik az A-divízióból.

Fotó: FIBA.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus