Demeter Attila számára megtiszteltetés a válogatott mez

A Szeged reménysége egész évben az U18-as Eb-re készült - halálcsoportba kerültek, reális cél a legjobb nyolc

„Év közben is sokszor, mikor plusz feladatot csináltam, már az lebegett a szemem előtt, hogy a válogatottban meg az Eb-n is meg tudjam mutatni, mit is tudok.” – mondta a szegedi kosaras, akinek nagy álma, hogy majd egyszer a felnőtt válogatott tagja is lehessen.

A gárda már több edzőmeccsen is kipróbálta magát. Az elmúlt hétvégén Horvátországban játszottak.

„A horvátok ellen játszottunk két edzőmeccset, sajnos egyiket sem sikerült megnyernünk, viszont úgy érzem, helyt tudtunk állni az első meccsen a jóval magasabb szinten játszó szomszédainkkal szemben. A második meccset viszont már ők uralták. Kijött a fizikális és magassági fölényük, ráadásul gyorsaságban és agresszivitásban is felülmúltak minket. Ez persze nem meglepő, hiszen a horvátok az A-divízióban is meghatározó csapatnak számítanak. Saját teljesítményemet nézve úgy érzem, nem tudtam bebizonyítani, hogy mire is vagyok képes igazán, de azon vagyok, hogy kihozzam magamból a maximumot a hátralévő felkészülési meccseken, és az Eb-n is.” – elevenítette fel horvát emlékeit Attila.

Az Eb start előtt a csapat még összeméri erejét az elkövetkezendő hetekben az osztrák, cseh és lengyel nemzeti válogatottakkal. Az osztrákokkal már le is játszottak két edzőmeccset.

„Sajnos kikaptunk az osztrákoktól az első mérkőzésen. Mindkét csapatnak megvolt a lehetősége, hogy megnyerje a meccset, de az osztrákok a végén higgadtabbak voltak és győzni tudtak. A második meccsen viszont sikerült visszavágni, és megnyerni az összecsapást. Személy szerint próbálok mindent megtenni és 100 %-ot nyújtani az összes edzésen és meccsen. Bár 3 vereséggel kezdtük a felkészülést, de én ennek ellenére úgy érzem, hogy hasznos meccsek voltak és az összeszokást és a gyakorlást nagyban segítették.”- tudtuk meg Attilától.

A várva várt Eb-ről is faggattuk a fiatal játékost.

„A lecke fel van adva, mivel úgymond a halálcsoportban vagyunk, mert nagyon kemény ellenfeleket kaptunk, de mindent meg fogunk tenni, hogy bekerüljünk a legjobb nyolc közé, ott meg már bármi megtörténhet. Reális célnak a legjobb nyolc közé jutást látom, de persze, mint mindenki, az első három helyért fogunk harcolni, mert akkor jutunk fel A-divízióba. A társaság nagyon jó. Sok barátra tettem itt szert az évek alatt. Mindenkivel nagyon jól kijövök, úgy érzem, hogy ezek a baráti szálak a pályán is hasznunkra fognak válni.”

forrás: szte-szedeak.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus