Egyetlen ponton múlt az érem

Negyedik helyen végezek lányaink a Kínában, Nankingban zajló Ifjúsági Olimpián a 3x3 kosárlabdában. A bronzmeccset egyetlen ponttal veszítették el.

A döntőbe jutásért félig-meddig ismerősök ellen játszhattak lányaink. Az U17-es világbajnokság elődöntőjében Aho Nina és Nagy Dorottya nyáron, Csehországban már találkozott a későbbi világbajnok amerikai válogatott Nankingban is játszó három kiválóságával, Arike Ogunbowaléval, Katie Samuelsonnal és DeJanae Boykinnal. Nos, a három világbajnokkal felálló amerikai csapatot a mieink szorongatták meg a legjobban, de 21-14-re így is alulmaradtak. Csapatunk az elődöntőt három játékossal játszotta végig, akik közül Aho Nina 7, Nagy Dorottya 5, Tóth Tímea pedig 2 pontot dobott. A másik elődöntőben a hollandok 11-7-re verték a spanyol csapatot.

A bronzéremért ádáz, kőkemény, gigászi csatát vívott egymás ellen a spanyol és a magyar csapat. Talán a mieinkből vett ki többet az elődöntő, a bronzmeccset 12-11-re a spanyol lányok nyerték, a mieink a 4. helyen végeztek. Aho 6, Nagy 4, Tóth 1 pontot szerzett, Simon Cintia Mónika egyetlen percet játszott. A döntőben: Egyesült Államok-Hollandia 19-10.

Talán most még kicsit bánatosak lehetnek lányaink, mert lemaradtak az éremről, de összességében nagyon büszkék lehetnek a Kínában nyújtott teljesítményükre. Az ifjú magyar hölgyek 13 mérkőzésük közül 10 találkozót megnyertek, mindössze 3 alkalommal hagyták el vesztesen a játékteret, s a későbbi győztes amerikaiakat is ők szorongatták meg a legjobban. A lányok Nankingban egy másik szakágban is bizonyítottak, hogy ott vannak a világ legjobbjai között.

Ami a fiúk tornájának végjátékát illeti, magyar szempontból érdekesség, hogy a mieinket a nyolcaddöntőben legyőző orosz csapat végül 4. lett. Az pedig még érdekesebb, hogy a csoportmérkőzések során a fiaink által legyőzött francia csapat egészen a döntőig menetelt, ahol végül 18-16-ra kikapott a litvánoktól.

Foto, Slide - MOB

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus