Ezúttal sikerült a fordítás a fiúknak

Megint jó ideig hátrányban játszott az U18-as fiú válogatott a debreceni 3X3-as vb-n, ám Uruguay ellen sikerült a fordítás a végén.

Magyarország (1-2) - Uruguay (1-2) 21-17

A magyar csapat pontszerzői: Horváth 13, Durázi 6, Opre 2.

Fordulatosan alakult a találkozó eleje. A palánk alatt fölényben volt a mérkőzés elején Uruguay, de Horváth Kristóf és Durázi Krisztofer is dobtak 1-1 kettest, amivel két perc után vezetett válogatottunk (4-3). A támadópattanókkal nagy gondjaink voltak ebben a periódusban, a dél-amerikai csapat jól szedte a lecsorgókat az elhibázott lehetőségek után, így hiába ítéltek goaltendinget Opre Roland egyik dobását követően, Uruguay fordítani tudott, Horváth két ember mellett bevarázsolt ziccere után pedig kintről is betaláltak (6-9). Durázi óriási zsákolását követően ugyan átdobta a gyűrűt, de megszerezte saját támadópattanóját, kipasszolt labdájából pedig Horváth egyenlített (9-9).

Da Costa két kosarára Horváth még büntetőből felelt egy ponttal, de két technikait is kaptunk nem megfelelő "kezeltetés" miatt, amiből két büntetőt értékesített ellenfelünk, majd a palánk alól voltak eredményesek, kezdett úgy kinézni a meccs, ahogy az első kettő (10-14). Három perccel a vége előtt még ennyi volt az állás, ám Horváth először betörésből volt eredményes, pillanatokkal később egy kettest is a helyére küldött, majd Durázi dobta be mindkét büntetőjét, 2:15-tel a vége előtt már mi vezettünk (15-14). A palánk alól, majd Horváth újabb nehéz helyzetben bedobott ziccerét követően büntetőből egyenlített Uruguay (16-16).

A forgatókönyv maradt a szokásos: Horváth betörés, majd uruguay-i egyenlítés a festékből. 17-17 után Durázi először óriási sapkát osztott ki, majd elég kemény faultot kapott. Az elsőt bedobta, a második előtt viszont le kellett jönnie a pályáról, mert vérzett, de Opre azt is a helyére küldte (19-17). Uruguay képtelen volt betalálni, a faultok után azonban nem dobtuk be a büntetőket. Horváth egyet azért igen, majd 2 másodperccel a vége előtt hozzávágta a labdát az egyik uruguay-i, a sportszerűtlen megmozdulás után volt egy kis kakaskodás. Végül Horváth újabb jó büntetője a 21-17-es végeredményt jelentette.

Borzasztóan fontos győzelem volt ez a magyar fiú válogatottnak, mert nagyon könnyen lehet, hogy ez a továbbjutást is jelenti majd a végén. Kazahsztánt ehhez mindenképpen le kell győzni 19:00-tól, és az sem ártana, ha a mostani ellenfél nem nyerne már meccset vagy maximum egyet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus