Fordulatos meccsen vereség a spanyoloktól

Fordulatos mérkőzésen szenvedett vereséget a magyar fiú válogatott az U18-as 3X3 világbajnokságon a tavalyi vb negyedik helyezettjétől, Spanyolországtól.

Spanyolország - Magyarország 21-15

Kerpel-Frónius Gáspár betörése után szerezte meg a magyar válogatott a vezetést úgy, hogy még fél perc sem telt el. Az első meccsét játsszó spanyol csapat fordított egy percen belül, Gulyás Milán viszont saját elhibázott dobását tette azonnal vissza, ezzel egyenlített (2-2). A tavalyi világbajnoki negyedik hispánok a betörések után a palánk alatt eredményesek voltak, ezzel gyorsan kétpontos előnyt szereztek, amit a negyedik perc közepén növeltek tovább (5-2). Durázi büntetőből szerezett pontot, azonnal válaszoltak egy ziccerrel a spanyolok, de Durázi kintről talált be, ezzel jött vissza a válogatott a meccsbe (6-5). A spanyolok megint a palánkhoz közel próbálkoztak inkább, a meccs felénél egy nagy zsákolás után visszaállt a hárompontos hátrány, egy újabb tömés pedig négypontos spanyol fórt jelentett már (9-5).

Egy magyar dupla után megint megvolt az ellenfél válasza (11-7). Gulyás három és fél perccel a vége előtt egy újabb kettest értékesített, de jött megint a magasemberektől egy spanyol pont (12-9). Gulyásnak duplakísérlet közben ütöttek oda, mindkét büntetőjét bedobta, majd Kerpel-Frónius kinti találata már magyar vezetést eredményezett (12-13) - gyorsan változott a mérkőzés alakulása ahhoz képest, hogy a korábbi percekben végig 3-4 pontos hátrányban játszott a magyar együttes. A spanyolok egy akrobatikus ziccerrel egyenlítettek, majd Kerpel-Frónius büntetőjére is megvolt a válaszuk (14-14). Másfél perccel a vége előtt dobtak a hispánok egy kettest, ez volt a mindent eldöntő mozdulat, 17-15 után ugyanis már nem tudott visszajönni a meccsbe a magyar csapat. A spanyolok szerezték a következő 4 pontot is, így 21-15-re győztek.

Fordulatos meccsen kapott ki fiú csapatunk, amely így is 1-1-gyel zárta a nyitónapot - szombaton a Fülöp-szigetekkel és a címvédő Új-Zélanddal mérkőznek meg a srácok.

A magyar csapat pontszerzői: Gulyás 7, Kerpel-Frónius 4, Durázi 3, Füzi 1.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus