Idén is a franciák az esélyesek az U18-as 3X3 Eb-n

A múlt heti csoportbeosztás után a debka.hu latolgatta az esélyeket a jövő heti U18-as 3X3 Európa-bajnokságra.

A debka.hu esélylatolgatása:

Rögtön a 3×3 World Tour Masters debreceni fordulója után, szeptember 1-3-ig U18-as Európa-bajnokságot rendeznek a Kossuth téren. 2015-ben Világbajnokság, 2016-ban pedig az Eb házigazdái voltunk, így ez lesz sorozatban a harmadik világverseny a Nagytemplom előtt. Nézzük a csoportok beosztását.

12 fiú és 12 lány csapat lesz a kontinenstornán, melyre a szolnoki és a rigai selejtezőn kvalifikálhatták magukat a nemzetek. A három plusz egy fős együtteseket a világranglista pontok alapján sorolták négy, három tagú csoportba. A hölgyeknél az A-csoportban szerepelnek a mieink, akik 2015-ben eb-t nyertek, míg tavaly a második helyen végeztek Debrecenben. Az egyik ellenfél az az Olaszország lesz, akiket a szolnoki selejtezőn hosszabbításban vertünk a négy közé jutásért. A hármas utolsó tagja Lettország lesz, akik a hazai rendezésű selejtezőn az ezüstérmet szerezték meg. A B-csoportban a vb ezüstérmes csehek, és a rigai tornát veretlenül nyerő spanyolok a favoritok. Belgium leginkább a szolnoki torna gólkirálynőjében, Maxuelle Lisowa-Mbaka képességeiben bízhat.

A C-jelű hármas talán a leggyengébb, az Ukránok 3., a hollandok 5. helyen végeztek Lettországban, míg a lengyelek hozzánk hasonlóan az elődöntőig jutottak Szolnokon. Végül, de nem utolsó sorban következzen a franciák által fémjelzett D-csoport. Franciaország címvédőként léphet pályára, ráadásul az idei csapatuk is bombaerős, hiszen a magyar selejtezőt is tükörsimán nyerték. Nem lesz egyszerű dolguk azonban, hiszen Oroszország egy világbajnoki bronzéremmel a nyakában érkezik Debrecenbe, kettejük csatája lesz a legerősebb a csoportmérkőzések során. A trió harmadik tagja Izrael, akik Európa-bajnokságon utoljára le tudták győzni Franciaországot, még 2015-ben.

A magyar fiúk a D-csopotba kerültek, ahol a szolnoki selejtezőt megnyerő észtekkel és a mindig erős szerbekkel kell megküzdeniük a továbbjutásért. A regnáló U18-as világbajnok és Európa-bajnoki ezüstérmes belgák az A-jelű trióba kerültek, ahol a csehek és a hollandok várhatóan a második helyért fognak megküzdeni. A B-csoportban a rigai torna első három helyezettje csap össze újra egymással, a román-olasz-spanyol hármasban még a körbeverés is elképzelhető. A címvédő az erősebbik nemnél is Franciaország, nehéz elképzelni, hogy a C-csoportban Ukrajna vagy Izrael megelőzze őket, várhatóan a második, még továbbjutó helyért lesz nagy csata.

Forrás - debka.hu
Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus