Két ponttal kapott ki Görögországtól az U20-as válogatott!

Egy hullámzó, de végig nagyon szoros összecsapáson maradtak alul Váradi Attila tanítványai az A-divíziós Európa-bajnokságon a házigazda Görögország ellen. Volt labdánk a győzelemhez, de nem sikerült Perl Zoltánnak feltenni, aki azonban így is nagy meccset játszott. 

A-divíziós Európa-bajnokság, U20

Görögország – Magyarország 67-65 (17-19, 19-14, 15-18, 16-13)

Magyarország: Simon 8, Perl 17/3, Váradi 7/3, Bognár 12, Molnár 6. cserék: Bán 6/6, Bakk 3/3, Bazsó 3/3, Török -, Csákvári -, Garamvölgyi 2, Sinkovits –

Kipontozódott: Csákvári

A görögök legjobb dobói: Kamperidis 14, Agravanis 13, Siologkas-Diamantakos 8-8

Az első percekben Diamantakos két kosarat is szerzett közelről, majd két büntetőt is hozzátett, ő szerezte az első hat görög pontot. Lépést tudtunk azonban tartani velük, három és fél perc után pedig Váradi triplájával át is vettük a vezetést. Ez akkora lendületet adott, hogy pontot legközelebb jó három perc múlva kapott a magyar csapat, akkor is csupán egy büntetőt tudott értékesíteni a hellén gárda. Itt ennek ellenére is vezettünk 13-7-re, jól támadtunk, de a védekezésünk legalább olyan hatékonynak bizonyult, mint a britek ellen. A negyed végén aztán büntetőkből zárkóztak a görögök, így végül kétpontos előnnyel kezdhettük a második játékrészt.

Itt már érezhetően feljöttek a hazaiak, Perl klasszisával sikerült tartanunk az előnyt, két támadásból szerzett hat pontjával még öt és fél perccel a félidő vége előtt ötpontos fórban voltunk, innen azonban alig egy perc alatt kiegyenlített Görögország. Sőt, egészen 9-0-ig nyújtották a sorozatukat, így 32-28-ra meg is fordították a találkozót, itt azonban elállítottuk a vérzést és sikerült stabilizálódnunk. Közelebb férkőzni azonban már nem, a nagyszünetre hárompontos lemaradással mehettek a srácok az öltözőbe.

Az első félidőben szembetűnő volt a büntetőarány, 20-9 volt a házigazdák javára, a palánk alatt nem tudtunk velük mit kezdeni és ez folytatódott a harmadik negyedben is. A játékrész közepén Poulianitis triplájával hat ponttal megléptek a görögök, de itt előlépett Bognár, szép kosaraival pedig egy 7-0-s futást produkáltunk és ismét megfordítottuk a meccset. A harmadik negyedet igazságos döntetlennel fejeztük be, 51-51-ről indult a záró etap.

Itt bő két perc után Bán hármasával átvettük a vezetést, de a folytatásban végig párpontos hátrányban voltunk, 35 másodperccel a lefújás után Perl kettesével 66-65 volt az állás. Előtte Váradi elrontotta az egyik büntetőjét, ami végül sokat számított, hiszen az időkérés és kötelező fault után Kamperidis kihagyta a sajátját (az egyiket), így esélyünk nyílt a győzelemre, de kilenc másodperc végül kevésnek bizonyult, Perl Zoltán bevitte, de nem sikerült feltennie kosarat érően, így egy hajszállal ugyan, de vereséget szenvedtünk.

Váradi Attila vezetőedző:
-Gratulálok a Fiúknak, nagyszerű meccset játszottunk. A rutinos "A" 
divíziós házigazdák ellen az utolsó pillanatig nyílttá tudtuk tenni a 
mérkőzést. Igazi egy labdás mérkőzés volt. Az utolsó támadást mi 
vezethettük de a gólszerzés sajnos nem sikerült. A 2. félidőben már 
minden statisztikai mutatóban, beleértve a lepattanót is fel tudtuk 
venni a versenyt, ehhez külön gratulálok a csapatnak.

A remek britek elleni sikert követően egy nagyon jó meccset játszottunk az A-divízióban rutinos Görögország ellen, ami óriási szó a vereség ellenére is. Folytatás holnap Litvánia ellen!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus