Németország ellen folytatja az Eb-t az U18-as női válogatott

Következik a második csoportmeccs, 18:45-től ismét pályára lépnek az U18-as lányok - mutatjuk, hogy mire lehet számítani. 

A wbasket.hu beharangozója:

Kiválóan kezdett a magyar válogatott Udinében, miután 67-42-re sikerült legyőzni Szlovéniát. Ezeken a hasábokon is nagyon féltettük a csapatot ettől a kontinenstornától. Az első meccsen azonban a magyar lányok ugyanazokat az erényeket mutatva, amik a minszki bravúrt is hozták, végig dominálva arattak értékes győzelmet. Ismét ki kell emelni a szerzett labdák magas számát, az indításból elért pontokat. Taktikus játékot láthattunk, ahol a palánk alatti területet uraltuk. Örömteli, hogy a válogatottunk kerete mély rotációs lehetőséget kínál és így ezúttal is minden kulcspillanatból – a második negyed elején, illetve a záró szakasz kosárcsendje után – mi tudtunk elmozdulni. Mindig akadt ugyanis olyan játékos, aki a hátára vette a társakat. 

A számokat nézve külön kiemelendő, hogy 56-36-ra nyertük a lepattanócsatát. Válogatottunknak volt 24 támadó-lepattanója és született 20 pontunk második esélyből. A minszki Világbajnokságról a triplákat tekintve átmentettük a remek formát. Ezúttal is hét darab talált utat a gyűrűbe. Ez az erősebb riválisok ellen kulcsfontosságú lesz itt Udinében is. A 13 szerzett labda és a 18 gólpassz továbbra is jól mutatja válogatottunk jó védekezését és stabil csapatjátékát. Emellett döntő jelentőségű, hogy az eladott labdák száma (16) ismét jóval alacsonyabb volt, mint aktuális ellenfelünké. Ameddig ennyire pontosak tudunk maradni, addig még erősebbek ellenfelektől sem kell tartani. A statisztika azt nem adja vissza, hogy fizikálisan jobban bírtuk a csatát Szlovéniánál, így végül fokozatosan sikerült felőrölni az ellenfelet.

Németország az első meccsen rendkívül megszenvedett a szintén jó benyomást keltő lett válogatottal. Végül 66-62-es sikert arattak. Ritka, ha egy csapatnak három olyan játékosa is van egy adott tornán, akik azt megelőzően az elmúlt két évben korosztályos FIBA kontinenstornán tagjai voltak az All-Star ötösöknek. A németeknél ez a helyzet. Luisa Geiselsoder éppen itt Udinében 2016-ban lett MVP az U16-os Európa-bajnokságon. Mellette akkor Leonie Fiebich is bekerült a legjobbak közé, míg tavaly az U16-osok között Emily Bessoir részesült ebben az elismerésben. Éppen ezért ennyire elismert ez a német generáció. Ráadásul itt szerepel Nyara Sabally, aki a soproni U20-as Eb-n All-Star ötösbe választott extra tehetség Satou Sabally fiatalabb testvére. Már szintén az Egyesült Államokban tanul és szombaton láthattuk, hogy neki is jó adottságai vannak.

A szlovénnál mindenképpen jobb szerkezetű ellenfélre készülhetünk, mely támadásban lényegesen több opcióval rendelkezik. Ezt annak ellenére is bátran kijelenthetjük, hogy a lettek ellen sokat hibáztak a németek. A 30%-os mezőnymutatójuknál több van a játékukban. Emellett a lettek elleni meccsükön az is kirajzolódott, hogy bár nem egy kiemelkedően magas csapat, de várhatóan a palánk alatti területen nem lesz annyi lehetőségünk, mint a szombati nyitány alkalmával. Atletikusak a németek és nagyon jól zárnak ki. Kellemetlen védekezés jellemzi a csapatukat és tudnak kellően kemények lenni. A letteket többször elbizonytalanították, már a félidőben 7 szerzett labdánál tartottak. Éppen ezért a vasárnapi csoportrangadón kulcsfontosságú lehet, hogy ismét minimalizáljuk a ki nem kényszerített hibák számát.

A magyar válogatott játéka adott, amivel eséllyel szállhat szembe Németországgal. Ugyanakkor ki kell emelni, hogy minőségben a szlovénnál egy jobb válogatott érkezik. Komoly erőfelmérő lesz, mely egyben egy reális visszajelzést is adhat arról, hogy a torna mezőnyében hol helyezkedhet el csapatunk.

fotó: fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus