Nyolcadik helyen zárt az U18

Ma kora délután lejátszotta utolsó mérkőzését is a magyar U18-as fiú válogatott a Szófiában zajló, korosztályos, B-divíziós Európa-bajnokságon. A mieink ellenfelei azok a portugálok voltak a hetedik helyért rendezett helyosztón, akiktől a második csoportkörben, szerdán vereséget szenvedtünk. A második negyedben sikerült ellenfelünk fölé kerekednünk, ám a luzitánok a harmadik negyedben fordítottak, a végjátékban pedig nem sikerült visszakapaszkodnunk a sírból, megint megvertek minket - ezúttal 68-64 arányban -, így a kontinenstorna 8. helyén zártunk.

B-divíziós U18-as Európa-bajnokság, Szófia, 7. helyért
Portugália - Magyarország 68-64 (11-10, 15-24, 22-12, 20-18)

Portugália: Amiel 3, Brito 10/3, Lucas 9, Camara 6, Relvao 11.
Csere: P. Oliveira 16/9, Ho Ferrao 8, Salamanca -, J. Oliveira 2, Monteiro 3.

Magyarország: Kovács 6, Hódi 10/6, Antóni 8/3, Andrássy 4, Bagó 5.
Csere: Popgyákunik 4, Szabó 3/3, Pongó 7, Krivacsevics 5, Filipovity 10/6, Peringer 2.

A teljes statisztikát ezen a linken eléritek!

A mérkőzés legelején felváltva vezettek a csapatok, a mieinknél Bagó Martin és Hódi Patrik jelentkezett 3-3 ponttal, Kovács Bence és Luis Camara kosárváltását követően pedig a negyed felénél 8-8-at mutatott az eredményjelző. Az első pár perchez képest már ekkorra is kezdett kicsit belassulni a mérkőzés, a felvonás második felét azonban egyik együttes sem teszi ki az ablakba. Három és fél percig nem tudott pontot szerezni egyik gárda sem. A jeget Pedro Oliveira törte meg, majd Diogo Brito is betalált büntetőből (11-8). Filipovity Márkó a negyed utolsó másodpercében szerzett aztán kosarat, ami egyrészt fontos volt, hogy csak minimális legyen a magyarok hátránya 10 perc játékot követően (11-10), másrészt hogy a játékrész utolsó 5 perc 44 másodperce alatt is dobjunk legalább pontot.

A második negyed elején Pedro Oliveira nagyon bekezdett, 5 pontjára Joao Oliveira is rátett még kettőt, és mivel az első másfél percben csak Filipovity egy dupláját írhatták fel a statisztikusok a magyar válogatott mellé, így kezdtek ellépni a portugálok a 12. perc közepén (18-12). Szerencsére pillanatok alatt egyenlítettünk: előbb Andrássy Géza dobott kettest, majd két labdaszerzés után szereztünk két kosarat rendezetlen védelem ellen, így egy percen belül megvolt az egyenlítés és a portugál időkérés is (18-18). Pedro Oliveira triplájára Filipovity válaszolt kintről, majd egy majd' kétperces kosárszünet következett, amit Pongó Marcell fél percen belül dobott négy pontja tört meg, a 17. perc kezdetén megint időt kért a portugál kapitány (21-25). Kosárra kosár volt a válasz: Ricardo Monteiro és Joao Lucas összesen 5 pontjára Szabó Domokos és Peringer Balázs válaszoltak, a félidő utolsó 70 másodperce pedig Pogyákunik Balázsé volt: előbb büntetőkből volt eredményes, majd egy ziccert is értékesített, így 8 ponttal vezettünk a nagyszünetben (26-34).

A fordulást követő első négy percben sem változott sokat a játék képe, sőt, Francisco Amiel és Brito egy-egy duplájára Hódi két darab kétpontossal, Filipovity pedig egy hármassal válaszolt, így a 25. perc kezdetén 10 pont fölé nőtt a távolság a két gárda között (30-41), itt azonban hatalmas fordulat következett. Pedro Oliveira és Brito egy-egy triplával jelentkeztek gyors egymásutánban, majd hiába kért időt Horváth Imre, Daniel Relvao öt pontot szerzett másfél perc alatt, közben Camara is pontokat tett fel a táblára két büntetőjét követően, és ez idő alatt mindössze Pongó egyetlen büntetőjét tudtuk értékesíteni, így a 28. perc közepén már a portugáloknál volt az előny (43-42). Pedro Oliveira három jó büntetőjére Pongó és Andrássy válaszolt egy-egy kosárral, Lucas azonban eredményes volt a negyed utolsó portugál akciójából, így kétpontos volt a luzitánok előnye az utolsó 10 perc előtt (48-46).

A záró játékrészben Lucas és Relvao vezetésével tovább növelték előnyüket a portugálok, hiába próbáltuk velük tartani a lépést Krivacsevics Márkó 2+1-ével és Kovács büntetőivel (58-51). Krivacsevics újabb duplája, majd Antóni Csanád gyorsan szerzett négy pontja a reménysugarat jelentette négy perccel a vége előtt (60-57), Miguel Pedro Ho Ferrao viszont a legrosszabbkor ébredt fel, a harmadik negyed végéig 0 ponttal rendelkező kosaras 8 egységet szerzett a negyedik negyed közepén, két kulcspillanatban szerzett kosarával pedig megint ellépett ellenfelük alig több mint két perccel a vége előtt (64-57). Nem adtuk fel, Bagó volt eredményes támadópattanó után, majd Antóni dobott be 1+1 büntetőt, így 43 másodperccel a vége előtt a portugálok kértek időt (64-61). Brito duplájára Hódi triplával válaszolt, majd Amiel csak egyet dobott be két büntetőből, így esélyünk volt az egyenlítésre (67-64). Kovácsnak nem sikerült betalálni, Lucas pedig még egy büntetőt a helyére küldött, így 5 másodperccel a vége előtt eldőlt a találkozó. A végeredmény 68-64 lett, ezzel nyolcadik helyen zártuk az U18-as B-divíziós Eb-t.

Foto, Slide - fibaeurope.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus