U18: A szép búcsú a célja a lány válogatottnak

Tegnap este hatalmas csatában maradt alul az U18-os lány válogatott az Eb negyeddöntöjében, de ma jön a folytatás

Tegnap esti tudósításunkban olvashattatok róla, hogy a magyar U18-as lány válogatott komoly erőbedobásra késztette a még veretlen orosz nemzeti együttest. Hiába játszott az ellenfél fizikai fölényben, ezt csapatmunkával, jó védekezéssel kompenzálták a magyar lányok. Sajnos a kiélezett végjáték az oroszoknak sikerült jobban, ők jutottak az elődöntőbe. 

Viszont a magyar válogatottnak sem lehet oka a szégyenkezésre, minden követ megmozgattak a továbbjutás eléréséért. Innen viszont már az a feladat, hogy jo emlékekkel búcsúzzanak a hazai rendezésű kontinenstornától. 

Ma délután, 13 óra 30 perctől Törökországgal mérkőznek a lányok az 5-8. helyért. A félholdasok a csoportmérkőzések során kikaptak az olaszoktól és az oroszoktól, egyedül Izraelt tudták legyőzni. A legjobb 16 között csak nagyon nehezen tudtak továbblépni a cseheken (60-56), viszont ahogy nekünk az oroszok, úgy nekik a spanyolok jelentették a végállomást. Hozzá kell tenni ők jóval simább vereséggel búcsúztak, mint a magyar lányok.

A motiváltabb együttes biztosan a magyar lesz, ugyanis Lelikék biztosan szeretnék két győzelemmel meghálálni a soproni közönség támogatását, s minél előkelőbb - lehetőség szerint az 5. - helyen végezni. Ugyanis még az elődöntőről lemaradó csapatok számára is van esély, hogy kivívják a lehetőséget a jövő évi, olaszországi világbajnokságon való szereplésre. Ehhez viszont csak abban az esetben juthatnak hozzá, ha felérnek az 5. helyre.

A mérkőzéshez élő streamet itt találhattok:

Hajrá lányok!
Hajrá Magyarország!

Slide és Fotó - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus