U18: Gyenge dobószázalék, fizikai hátrány

A lengyelek elleni mérkőzést követően Ferenczi Tamás szövetségi edző, valamint Kiss Ádám és Rudner Gábor nyilatkozott. 

Ferenczi Tamás értékelése a  lengyelek elleni középdöntő mérkőzés után:

- Egy álommal szegényebbek lettünk. Mindent megtettünk, hogy 4 közé jussunk az Európa-bajnokságon, ám sajnos ez nem sikerült. Sokkal jobban kezdtük a mérkőzést a védekezést tekintve, mint a szlovénok elleni csoportrangadón, de sajnos az első negyedben dobószázalékunk nem tette lehetővé, hogy kihasználjuk a lengyelek szintén gyenge kezdését. Sajnos ez a rossz dobószázalék az egész mérkőzésen kísértett bennünket. Támadásban a legnagyobb gondunk a mélységi játék hiánya volt, sem 1-1-ből, sem pick&rollból nem tudtuk megbontani úgy a védelmüket, ahogy szerettük volna. Emiatt görcsössé váltunk, sokszor korán, fegyelmezetlenül fejeztük be a támadást. Védekezésben nehezen tudtuk kompenzálni a lengyelek magassági és erőbeli fölényét, emiatt rengeteg második szándékú kosarat kaptunk. Ezzel eldőlt, hogy az 5-8. helyért játszunk a továbbiakban, célunk, hogy ebből a négyesből a legjobban jöjjünk ki és sikerélménnyel zárjuk az Európa-bajnokságot.

Kiss Ádám:

Nagyon fontos mérkőzés állt előttünk, talán az egyik legfontosabb az Eb-n. Mint minden meccsre, erre is sokat készültünk, mind videózással mind a 2 edzéssel, ami rendelkezésünkre állt, ahol átvettük a taktikai elemeket. A mérkőzésen ezeket nem tudtuk a legtökéletesebben megvalósítani. Az első negyedben még úgy tűnt, van esélyünk nyerni, ám onnantól csak futottunk az eredmény után.

Rudner Gábor:

Sajnos nem úgy sikerült a meccs ahogy terveztük, pedig az elején még úgy gondoltam, hogy van esélyünk nyerni. Később azonban sok hibát összeszedtünk és fizikailag felőröltek minket a lengyelek. A mai napon csapatként sem működtünk jól. Holnap mindenképpen jobban kell teljesítenünk, hogy a csoport 3. helyén végezzünk.

fotó: Farkas Dávid

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus