U18: Remek utolsó negyed után magyar siker

Ponterős játékkal rukkolt elő a negyedik negyed elején az akkor még hátrányban lévő magyar csapat, mely megszerezte második győzelmét.

U18-as lány A-divíziós Európa-bajnokság, D-csoport, 3. forduló

Horvátország (1-2) - Magyarország (2-1) 66-73 (12-11, 16-15, 22-16, 16-31)
Sopron, Novomatic Aréna 500 néző

Magyarország: Lelik 13/3, Mérész 2, Boros -, Juhász 24, Angyal -.

Csere: Karagits -, Kányási 11, Pusztai 9, Török 10, Gereben 4. 
Vezetőedző: Balogh Judit.

Nem indult jól magyar szempontból a találkozó, majd öt perc telt el mire megszereztük első pontunkat. Nem találtunk támadásban rést a horvátok kemény emberfogásos védekezésén. 9-ből 1-gyel kezdtünk mezőnyből, 4 eladott labdával, szerencsére az ellenfél is bőszen gyűjtötte a személyi hibákat. 8-0-ra vezetett a horvát csapat, ám innen 9-2-es rohammal felzárkózott a magyar válogatott. A hibák a második negyedben sem tűntek el egyik csapat játékából sem, a játékrész közepe felé haladva Kányási duplája után vezetett először Magyarország a találkozó folyamán. Viszont erre 10-2-es válasz érkezett az ellenféltől, s nem látszott, hogy miként tudunk támadásban komoly problémát okozni a horvátoknak. (28-19) De jött két jó védekezés, egy Lelik hármas, egy-egy Mérész és Kányási dupla, s a félidőhöz érve 28-26-ot mutatott az eredményjelző. 

A fordulás után újfent sikerült a fordítás Balogh Judit tanítványainak, de a publikum nem örülhetett sokáig a magyar vezetésnek, ugyanis a horvátok rendezték soraikat és fokozatosan léptek el, olykor már tíz pontosra nyitva a különbség ollóját. A negyedik tíz percnek Juhász kosár jó, plusz egy büntetős játéka adta meg az alaphangját, majd kisvártatva újabb két pontot tett fel az eredményjelzőre, Török duplájával pedig 1 pontnyira hozta fel a magyar csapatot, érkezett az ellenfélnél az időkérés. (50-49) Juhász tarthatatlannak bizonyult, Töröknek érett a tripla-dupla, 13-2-s etapot vágtak ki a lányok, s átvették a vezetést. A nyolc pontos előnyünket távoli dobásokkal faragták lejjebb a horvátok, mégis úgy fordulhattak Törökék az utolsó két percre, hogy bőven nekik van nagyobb sanszuk a végső sikerre. Bő fél perccel a lefújás előtt Juhász újabb 2+1-es játéka eldöntötte a mérkőzést, s ezzel Magyarország megszerezte második győzelmét, s jó előjelekkel várhatja a nyolcaddöntőt.

Ki kell emelni a mezőnyből Juhász Dorkát, 24 pontját 13-ból 9-es mezőnymutatóval, 8-ból 6-os büntetőzéssel szállította. Továbbá Török Ágnest, aki 10 ponttal, 13 lepattanóval, 8 gólpasszal, és 3 kiosztott blokkal zárta a mérkőzést.

Slide és Fotó - fibaeurope.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus