U18-as 3X3 Eb-selejtező: Az elődöntő volt a végállomás

A szolnoki U18-as 3X3 Európa-bajnoki selejtezőn mindkét magyar csapatnak az elődöntő jelentette a végállomást - a lányok a franciáktól kaptak ki, míg a fiúk az észtektől.

A lányok léptek először pályára a mindig mindenhol veszélyes franciák ellen. Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, hiszen Radócz Fanni az első perc végén megszerezte a mieinknek a vezetést, majd a gallok egyenlítését követően Hizsnyik Dóra és újra Radócz volt eredményes, 3-1-re vezettünk alig több mint két perc játék után. A franciák azonban ennek a tornának is a nagy esélyesei, és ezt bizonyították is - duplával egyenlítettek, majd borzasztóan gyorsan el is léptek 4 egységgel (3-7). Madár Kata törte meg a lendületüket az 5. perc elején, de csak egy pillanatra, mert jött újabb két francia pont, Hizsnyik kosaras után pedig egy 1+1-es akció és még egy büntető is ellenfelünktől (5-12). Nagyon felpörgött a két gárda támadójátéka, potyogtak a kosarak mindkét oldalon, tartottuk a távolságot (9-15), de az utolsó három percben a franciák két sima ziccerrel és három büntetővel eldöntötték a meccset (9-20). Radócz dobta a meccs utolsó kosarát, így 20-10 lett a vége Franciaország javára.

A fiúk az észtekkel csaptak össze, és bár másfél perc után 0-3 volt az állás, Hargitai Krisztián zsákolásával és Frank Áron duplájával a 4. perc legelejére egyenlítettünk (3-3). Frank az 5. perc elején is dobott egy kettest, de ezután jött egy 5-0-s roham az északiaktól, akik kifejezetten pontos dobásokkal rukkoltak elő ebben a szakaszban. Hargitai kétszer is eredményes volt ezt követően, de mindkét pontjára 2-2 egységgel válaszolt ellenfelünk, így a 8. perc végén 6 pont volt a hátrányunk (7-13). Frank jött két duplával kevesebb mint fél perc alatt, amivel visszahozta a mieinket a meccsbe (11-14), de az észtek egy palánk alatti ponttal, két büntetővel, majd egy zsákolással lezárták a találkozó érdemi részét (11-18). Frank révén kozmetikáztunk a végén, de egyenlíteni vagy fordítani már nem sikerült, 19-16-ra győzött Észtország.

Mivel Debrecenben lesz az idei Európa-bajnokság, így mindkét csapatunk automatikusan kvalifikálta magát, de az elődöntő egyébként is Eb-részvételt ért volna.
 

A magyar csapatok elődöntőbeli eredményei

Lányok

Magyarország - Franciaország 10-20

Fiúk

Magyarország - Észtország 16-19

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus