U20-as lányok: vereség Belgiumtól

Szinte végig pár pontos hátrányban játszott és nem tudott fordítani U20-as női válogatottunk az A-divíziós Eb-n.

 

U20-as női Európa-bajnokság, A-divízió, középdöntő, 2. mérkőzés

Magyarország – Belgium 62-69 (12-16, 18-17, 16-17, 16-19)

Magyarország: Nagy D. 12/6, Papp 3/3, Böröndy 5/3, Kaposi 10, Aldazabal 13
cserék: Studer 7/6, Dobos 8, Szabó 2, Zsilinszki 2, Farkas -, Simon -

Aldazabal és Kaposi kosaraival nyitottuk a találkozót, de hamar kiegyenlítettek a belgák és nagyjából fej-fej mellett haladtak a csapatok. Ezúttal sem (ahogy a mieink eddig egyetlen meccsén sem) a támadójáték dominált, de erre lehetett is számítani – egészpályás letámadás, ütközések jellemezték a játékot. Az utolsó bő fél percben aztán három kosarat is kaptunk (kettőt gyorsindításból), amivel levegőhöz jutott Belgium, 16-12-re ők nyerték meg az első negyedet.

A második játékrész elején elsültek a belga ágyúk, ellenfeleink sorozatban három támadást is triplával fejeztek be, így meg tudtak lépni – olyan nagyon azért nem szakadtunk le, ebben az időszakban a magyar csapat támadásai is jól néztek ki. Ennek ellenére egye leindítás után Ben Abdelkader kettesével már 27-18 állt az eredményjelzőn, innen kellett visszakapaszkodnunk – ezt jó védekezéssel és négy büntetővel meg is tettük. Mindkét fél elrontotta a legkönnyebb lehetőségeket is, teljesen üres ziccerek maradtak ki, de bár az utolsó percben ismét kis híján meglépett Belgium, Studer elképesztő buzzer tripláját követően „csak” 33-30-ra vezettek a nagyszünetben.

A fordulás utáni percek ismét egyértelműen a belgákról szóltak, a torna eddigi pontkirálynője, Ben Abdelkader megszórta magát: egy triplával kezdett, majd befejezett egy leindítást, végül bevert még egy hármast, ezzel pedig kilenc ponttal meglépett csapata. Ezt nagyjából meg is tartotta ellenfelünk, a magyar válogatott nem tudott érdemben felzárkózni, bár a Böröndy-Kaposi-Aldazabal trió jól játszott, az utolsó szót Nagy mondta ki egy újabb dudaszóra gyűrűbe vágódó labdával – így 50-46-ról indult a záró etap.

A negyedik negyed elején Nagy és Studer is berámolt egy-egy hármast, két pontra csökkent a hátrányunk. Ezt szinte a teljes játékrész során sikerült megtartani, nagyon kemény és fizikális volt a találkozó. Ez a hajrában csúcsosodott ki, négy perccel a vége előtt Nagy terült el a földön, majd a combját fájlalva elhagyta a parkettet – igaz, hamarosan vissza tudott térni. A folyamatos rontott támadások után De Baets zörgetett be egy triplát a sarokból 39 mp-cel a vége előtt és ugyan a következő játékból éppen Nagy dobott rá válaszhármast, ezt a hátrányt már nem volt esély ledolgozni: a vége 69-62, elszenvedtük első vereségünket a középdöntőben. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus