Vége: kiesett az A-divízióból az U20-as válogatott

KIkapott a magyar U20-as fiúválogatott Montenegrótól a Krétán zajló A-divíziós Európa-bajnokságon, ezzel pedig az utolsó találkozó eredményétől függetlenül kiesett, jövőre ez a korosztály a B-divízióban indulhat.
 

A-divíziós Európa-bajnokság, U20, 17-20. helyért

Magyarország - Montenegró 59-70 (14-23, 18-12, 13-16, 14-19)

MAGYARORSZÁG: Sinkovits 3/3, PERL 13/3, Bakk 4, BOGNÁR 16/3, Molnár 6 cserék: Bazsó 8/3, Bán 4, Csákvári 4, Garamvölgyi -, Török 1

Montenegró legjobb dobói: Kovacevic 15/9, Mikovic 14/6, Vusovic 12/3

Simon Kristóf nem tudta vállalni a játékot és Váradi Benedek sem gyógyult meg így Bakk és Sinkovits került be a kezdőbe. Így is jól kezdett a magyar csapat, Bognár és Molnár is szerzett egy-egy kosarat, a gyűrű alól és tempódobásból is sikerült betalálnunk. Bő két perc után 8-4-re vezetett Montenegró, két leindításból szereztek két kosarat, de előbb Bakk bizonyította, hogy helye van a kezdőben, majd Sinkovits süllyesztett el egy hármast, ezzel át is vettük a vezetést a negyed derekán. A montenegróiak tényleg nagyon gyorsnak tűntek, nemcsak szerzett labdából, de lepattanó után is képesek voltak leindítani, Kovacevic pedig ebből alig egy perc alatt nyolc pontot rámolt be (közte két triplát) a rendezetlen védekezés ellen és mivel csak egy Bognár-büntetőt tudtunk felmutatni ez idő alatt, máris hétpontos hátrányba kerültünk.  Ugyan Bazsó hármasával még faragtunk ebből, de a montenegróiak megállíthatatlannak tűntek a festékben, 62,%-kal dobtak és végül 23-14-re nyerték az első negyedet.

Az első tíz percben több pontot szerzett Montenegró a festékből (16-ot), mint mi összességében, ráadásul a gyűrű alól mi csupán két kosarat tudtunk felmutatni. A második negyed elején próbál a magyar csapat agresszívebb lenni, előbb Bazsó szerzett labdát és tette fel a ziccert, majd Perl harcolt ki faultot egy betörés után. A jobb védekezés jobb támadásokat is szült, Perl elkezdett osztogatni, ebből előbb Bakk dobott egy tempót, majd Bognárt talált meg szépen a gyűrű alatt - egy 8-2-es futással háromra zárkóztunk, időt kért Montenegró. Itt nagyjából stabilizálódott a különbség, sokkal jobban nézett ki a védekezésünk, mint az első negyedben, csak Kovacevic harmadik hármasának köszönhetően nem egyenlítettünk ki. Az utolsó három percre aztán már bőven az öt csapahiba felett járt a Váradi-legénység, de a büntetőkkel sem sikerült egérutat nyernie a montenegróiaknak, 35-32-re vezettek a nagyszünetben.

A harmadik negyed Bognár blokkjával kezdődött, de Mikovic a következő támadásból büntetett, ezúttal kintről talált be. Ennek ellenére két perc alatt kiegyenlítettünk: előbb Bognár kihagyott büntetőjéből dobott szép kosarat Molnár, majd Perl vágott be egy triplát, ezzel 38-38-nál utolértük ellenfelünket. Aztán négy perccel a negyed rajtja után Bognár pillanatai következtek, előbb labdát szerzett, majd végigszáguldott a pályán, kosarat szerzett, elérte a tíz pontot, ráadásul mindezt faulttal együtt tette - természetesen értékesítette a +1-et is. Itt már Mikovic úgy gondolta, kezébe kell vennie a dolgokat, gyorsan bepörkölt egy triplát, majd Perl kettesére is válaszolt egy tempóval, így a 9-2-es rohanás után visszavették a vezetést a montenegróiak. Az utolsó percekre (talán a fáradtság miatt) megint összeomlott kicsit a támadójáték, ennek hozományaként nem sikerült tartani a lépést és újfent hatpontos hátrányba kerültünk a záró etap előtt (45-51).

Itt alig két perc alatt mélypontra jutottunk, ugyanis hiába dobott egy közelit Molnár, Vrbica triplával felelt rá, majd Bognár szép középtávolijára is hármas érkezett, Vusovic követte el. Sőt, Bognár támadóhibája után Zizic dobhatott egy ziccert, így, bár még hét és fél perc hátra volt, a gyorsan összeszedett tízpontos hátrány tetemesnek látszott. Nem is sikerült váltanunk, támadásban nem jöttek a pontok és bár hátul ismét kicsit agresszívebbek lettünk, a különbség nem csökkent. Sajnos ez már később sem változott, nem tudtunk érdemben válaszolni sem Perl kosarával, sem Bognár hármasával, így kikaptunk, ezzel pedig elveszítettük A-divíziós tagságunkat.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus