Jótékonysági gálameccs - világsztárokkal

Sajtótájékoztatót tartottak ma kora délután Győrben egy, a női Európa-bajnokság keretében rendezendő gálameccsről, amelyen a közeli s a távolabbi múlt jó néhány világsztárja is pályára lép.

A nemzetközi gálameccsen a bő másfél éve a győri csapat tragikus autóbusz balesetében súlyos sérülést szenvedett Natasa Kovacsevics - lábát térd alatt amputálni kellett - speciális protézissel játszik majd. Ő is jelen volt a sajtótájékoztatón.

Kamil Novák, a FIBA-Europe főtitkára bevezető szavaiban kiemelte, sokszor hangoztatták már, hogy a kosarasok egy nagy család, a hatalmas akaraterővel megáldott Kovacsevics esete kapcsán itt volt az alkalom ennek a bizonyítására. Hozzátette, a FIBA-Europe vezérkara a szlovéniai férfi Európa-bajnokságon hallott a szörnyű tragédiáról, s rögtön elkezdtek gondolkodni  azon, miként is lehetne segíteni. A sajtótájékoztatót pedig azért rendezték Győrben, mert a győri volt az ifjú kosaras utolsó klubja.

Sok szervezet, köztük a FIBA is segített Natasa Kovacsevicsnek a speciális protézis beszerzésében, majd felvetődött a gálameccs gondolata. A játékra tényleg sok-sok igen neves korábbi sztárt sikerült megnyerni. Néhány név a pályára lépők közül, a teljesség igénye nélkül: Arvydas Sabonis, Radoslav Nesterovic, Dejan Bodiroga, Balogh Judit, Danira Nakic, Jurgita Strimikyte. 

A FIBA főtitkár hozzátette: Kovacsevics akaratereje példaértékű, nem véletlenül lett ő a FIBA-Youth Ambassador, azaz a fiataság nagykövete. 

Maga az érintett, Natasa Kovacsevics kiemelte, nagyon nagy köszönettel tartozik mind a segítségért, mind pedig a szombaton 18 órakor kezdődő mérkőzés tető alá hozásáért a FIBA-nak, valamint mindenkinek, aki közreműködött ebben. Nem felejtette el, hogy az a mérkőzés az ő számára emlék és tisztelgés lesz a balesetben elhunyt edzője, Fűzy Ákos, valamint a klubigazgató Tapodi Péter emléke előtt. Kifejtette: izgatottan várja a találkozót, óriási megtiszteltetés lesz a számára világnagyságok között kosarazni. Hozzátette: Győrbe mindig is nagy örömmel tér vissza, itt rengeteg erőt, segítséget kapott, hogy újra felépítse életét.

Szeretettel vár mindenkit a gálameccsre, biztos benne, hogy mind a játékosok, mind a nézők számára felejthetetlen élmény lesz.

Fűzy András, a győri klub társadalmi elnöke kiemelte, örül, hogy láthatja Natasát, akinek ereje a klubnak is erőt adott az újrakezdéshez.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus