Négy pont után tizennégy

A szoros első meccs után - amelyen négy ponttal kapott ki Isztambulban a vb 4. török együttestől női kosárlabda válogatottunk - a másodikon végig hátrányban voltak lányaink, s az előző napinál jóval simábban, 14 ponttal maradt alul.

Törökország–Magyarország 62–48 (21–10, 9–13, 16–16, 16–9)

MAGYARORSZÁG: Czank, Raksányi, Simon Zsó. 2, Krivacsevics 12, Horti 18/3. Cs: Fegyverneky 2, Honti 4, Zsovár, Határ 2, Zele 8/6, Laklóth.

Állva hagyták a meccs elején lányainkat a törökök, akik 11-2-vel indítottak s a hamar megszerzett 10 pont körüli előnyüket a negyed végéig meg is tartották. A második szakaszban feljavult a védekezés és Horti Dóra, valamint Krivacsevics Tijana vezérletével a félidő hajrájában 2 pontra feljött Stefan Svitek együttese. Sajnos a félidő 5 török ponttal zárult, s a hazaiak a második félidő elején is lendületben maradtak, egy 9-2-vel kezdve a második félidőt 14 ponttal megugrottak. Az ezúttal Vajda Anna nélkül játszó nemzeti csapatunk nem esett szét, hanem szívós munkával a záró szakasz közepére - többek között Zele Dorina bátor, ügyes játéka révén - 5 pontra visszaküzdötte magát. A felzárkózás azonban sokat kivett a csapatból, a hajrá egyértelműen a hazai csapatáé volt. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus