Szondy Dóra Szlovákiában

A szlovák élvonalban szereplő SBK Samorin csapatában folytatja pályafutását az elmúlt szezont a BSE-nél töltő Szondy Dóra.

A városmajoriak a 9. helyen végeztek a 2011/2012-es évad során - mindebben jelentős szerepelt vállalt a csapathoz az év elején visszatérő Szondy Dóra.
A 173 cm magas irányító még 2004-ben mutatkozott be a felnőttek között a BSE színeiben, aztán később három évad erejéig szerepelt a Vasasnál, majd 2010-ben Szolnokra igazolt. Szondy az elmúlt idényben összesen 28 mérkőzésen lépett pályára az alapszakaszban és a rájátszásban (mindannyiszor kezdőként kapott helyet a csapatban Puskás Artúr vezetőedzőtől). Átlagban 13.2 pontot szerzett (az alapszakasz 8. legjobb dobójának bizonyult), lekapott 3.2 lepattanót és kiosztott 2.2 gólpasszt.

A 24. születésnapját júliusban ünneplő Szondy új együttese április végén bronzérmet szerzett a szlovák élvonalban. A somorjai csapat az elődöntőben a végül a fináléban a Good Angels Kassa ellen simán alulmaradó Rózsahegy gárdájától kapott ki négy mérkőzésen.

Kép: pecsbasketball.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus