Emléktorna - javul a sérültek állapota

altKezdjük a jobb hírekkel a HAT-AGRO UNI Győr női csapatáról. A szombathelyi Markusovkszy Kórházban ápolt Burdi Szabolcs állapota javult. A győriek súlyos mellkassérüléseket szenvedő gyúróját felébresztették a mélyaltatásból és lekapcsolták a lélegeztetőgépről, a tervek szerint a következő napokban szállítják át Győrbe - úgy tűnik sikerült átvészelnie a legkritikusabb időszakot.

Lassan javul a sérült játékosok állapota is - legalábbis ami a fizikai sérüléseket illeti. A legsúlyosabb sérülést elszenvedő Natasa Kovacsevicset továbbra is a győri kórházban kezelik, rá még várnak műtétek. Kovacsevics mellett természetesen ott van édesapja és Milica Ivanovics is, de többek között a város sportegyesületeinek szerb légiósai is folyamatosan látogatják.

Szintén a győri kórházban van a csapathoz nyáron visszatérő Kovács Krisztina is. Az egykori válogatott bedobón nyakcsigolya műtétet hajtottak végre. Az orvosi szakvélemények alapján folyamatosan javul majd az állapota, de a teljes rehabilitáció három-négy hónapot is igénybe vesz. Ahogy Kovács Krisztina a Kisalföldnek elmondta, ez viszont azt jelenti, hogy számára véget ért a pályafutása, hiszen ezt az esztendőt tervezte utolsó szezonjának...

A nyílt töréssel operált Tullner Evelinre vár még műtét szerdán, de az ő állapota is folyamatosan javul. A soproni kórházból már kiengedték Pénzes Kingát és Koch Dórát is. Mindketten a nyáron igazoltak Győrbe, Koch Dóra a testvérével, Laklóth Annával szerepelhet egy együttesben. Az utánpótlás válogatott irányítójának a kezét kellett műteni, miután a csuklója fölött szenvedett törést. A mai napon követi őket Sopronból Czirják Noémi is.

A győri együttesnél eközben a folytatásról is dönteni kell. Mivel a Közép-Európai Liga küzdelmei hamarosan megkezdődnek, így az MTI információi szerint ezt várhatóan kénytelen lesz kihagyni a csapat. Helyette a magyar bajnokságban indulhatnak és mivel az Euroliga rajtjáig még majd' két hónap van hátra, így ott várhatóan tudja majd vállalni a küzdelmeket a tavalyi ezüstérmes. Persze nagy kérdés, hogy kikkel és kinek a vezetésével. A csapatot a másodedző Szentendrei Áron készítheti fel vagy átmenetileg vagy véglegesen.

Biztosan nem marad el a jövő hétre, szeptember 20-21. között tervezett győri felkészülési torna, amelyen a Szpartak Moszkva, az Uniqa-Euroleasing Sopron és a PINKK-Pécsi 424 vesz részt. A házigazda győriek helyett egy magyar NBI-es csapat indul majd. A torna Tapodi Péter és Fűzy Ákos emléke előtt adózva emléktornává alakul.


Forrás: MTI, Kisaföld, kezdő5.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus