A forduló válogatottja - alapszakasz, 8. forduló

A hétvégén lejátszották a magyar férfi A-csoport alapszakaszának nyolcadik körét - a forduló válogatottját olvashatjátok.

 

Az eddigi fordulóválogatottak:

Alapszakasz: 2. forduló4. forduló5. forduló, 7. forduló


Irányító
Amin Hot - MAFC (2)
Miljan Rakics - JP Auto - JKSE (1)

Hot megint kitett magáért, a MAFC vezére volt támadásban, és nagyban neki volt köszönhető, hogy a fővárosiak megszorongattak a bajnoki cím egyik legnagyobb esélyesét, a Szolnokot. A montenegrói játékmester 25 pontot szerzett (3/4 dupla, 5/7 tripla, 4/7 büntető), volt 8 gólpassza, 4 pattanója, 1 szerzett és 3 eladott labdája, valamint 4 beütött és 7 kiharcolt faultja, ami 39 és fél perc alatt 32 VAL-t ért, ez a forduló második legjobb egyéni produkciója volt. Bekerült mellette a Jászberény első sikeréből oroszlánrészt vállaló Miljan Rakics is, aki 16 pontos (2/4 dupla, 4/6 tripla), 8 pattanós, 7 gólpasszos, 3-3 szerzett és eladott labdás, valamint 2 beütött és 3 kiharcolt személyi hibás teljesítményt nyújtott. Végigjátszotta a KTE elleni összecsapást, és 29 VAL-ig jutott.

(Itt ki kell emelni a szintén 31 pontig és 29 VAL-ig jutó Darrin Govenst, aki viszont az egy légióssal felálló DEAC elleni produkálta ezt a teljesítményt, ezért nem raktuk Rakiccsal egy szintre, Marquis Wright pedig a 26 VAL-jával egy picit elmaradt már tőlük.)


Dobóhátvéd
Devante Wallace - JP Auto - JKSE (1)

A Jászberény nemrég igazolt új dobóhátvédje második meccsén letette névjegyét, főleg pontszerzésben - 33 ponttal (7/10 dupla, 5/9 tripla, 4/6 büntető) nemcsak a JKSE vezére volt, de a forduló pontkirálya is. Wallace emellett 4 gólpasszt, 3-3 pattanót, szerzett és eladott labdát, illetve 2 beütött és 4 kiharcolt faultot jegyzett - 16 másodperc híján végigjátszotta ő is a Kecskemét elleni derbit, és 31 VAL-ig jutott, alig maradt le a forduló MVP-je címről.


Kiscsatár
Perl Zoltán - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (3)

A magyar válogatott kiválósága sorozatban gyártja a pazar teljesítményeket - nemcsak jól játszik, de kiegyensúlyozottan is. Most Debrecenben 15 pontja (3/6 dupla, 2/6 tripla, 3/4 büntető) mellett volt 5 pattanója, 7 gólpassza, 3 szerzett és mindössze 1 eladott labdája, valamint 1 beütött személyi hiba mellett 7 kiharcolt is, így 32 perc alatt 27 VAL-t szerzett, ezzel került most be ide.

(Itt a másik vasi együttes, a Körmend ikonját, Ferencz Csabát lehet kiemelni, aki a Pécs ellen nem sokkal maradt el ettől 18 pontjával, 6/10-es triplázásával és 24 VAL-jával. A szintén 24 VAL-ig jutó Vojvoda Dávidot is meg lehet itt említeni, bár Perry távollétében ő leginkább irányítót játszott szombaton.)


Erőcsatár
Szabó Zsolt - Zalakerámia ZTE KK (1)

A ZTE nagy győzelmet aratott a Kaposvár ellen, miután az utolsó negyedben tudtak fordítani Bencze Tamás fiai, és végül nagyon nehezen, de behúzták a sikert. Ezt leginkább Szabó Zsolt teljesítményével sikerült elérniük, aki csak az utolsó negyedben 13 pontot szórt 4/4-es triplázásal, és leszedett még 5 pattanót is ebben a 10 percben. Összességében borzasztóan masszív, 17 pontos (2/5 dupla, 4/6 tripla, 1/2 büntető) és 17 pattanós dupla-duplát jegyzett, ami mellett volt 2 gólpassza, 1-1 szerzett labdája és blokkja, valamint 3 beütött és 1 kiharcolt faultja is. Ez 35 perc alatt 30 VAL-t ért, és bár voltak ennél minimálisan jobb egyéni teljesítmények is, de a ZTE győzelmének forgatókönyve és Szabó abban játszott szerepe miatt ő lett a forduló MVP-je.

(Itt Lóránt Pétert és Eilingsfeld Jánost kell mindenképpen megemlíteni, miután előbbi is 30 VAL-t hozott, utóbbi pedig 29-et, ráadásul mindketten nyertek csapatukkal, viszont Szabó szerepét nagyobbra értékeltük a ZTE sikerében ezúttal, mint a másik két érintettét a saját csapatuk győzelmében, ezért maradtak most le egy nagyon vékony hajszállal.)


Center
Marko Spica - Kaposvári KK (1)

A zalaegerszegiek pont azt a Kaposvárt verték, amelyben Marko Spica parádézott jó ideig, abszolút nem rajta múlt, hogy végül nem tudott diadalmaskodni a Somogy megyei alakulat. 23 ponttal (10/15 dupla, 3/4 büntető), 6 pattanóval, 4-4 gólpasszal és szerzett labdával, valamint 4 beütött és 6 kiharcolt személyi hibával vezette csapatát, gyakorlatilag hibátlanul játszott, így 39 és fél perc alatt 33 VAL-t ért el - ez volt a forduló legjobb egyéni mutatója, de mivel a Kaposvár nem nyert, ezért nálunk nem ő lett játéknap legértékesebb játékosa.

(Ryan Watkins 28 VAL-lal, Ismet Sejfic pedig 27-tel voltak a legközelebb hozzá, de Spica nem akkor szedte össze statjait, mikor már eldőlt a mérkőzés, ezért hiába kapott ki csapatával végül, ő került be ötös poszton, nem a Jászberénnyel nyerő Sejfic.)


Legjobb hatodik ember
Simon Kristóf - Pécsi VSK-VEOLIA (1)
Luksa Andric - Szolnoki Olaj KK (4)

Kifejezetten sok jó egyéni produkció volt ezúttal a kispadokról, de közülük is kiemelkedett kettő. A Pécs ugyan vereséget szenvedett a Körmend otthonában, de Simon Kristóf egyénileg kiválóan zárt - 16 pontot (2/3 dupla, 3/8 tripla, 3/4 büntető), 7 gólpasszt, 3 pattanót, 4 szerzett és mindössze egy eladott labdát, valamint 3 beütött és 5 kiharcolt faultot jegyzett. Kevesebb mint 26 perc alatt 24 VAL-lal zárt, ez a legjobb egyéni mutató volt a kispadon kezdők közül - ő a szezon egyik, ha nem a legnagyobb pozitív meglepetése az eddigi teljesítménye alapján. A Szolnok centere, Luksa Andric állandó vendég itt, miután Dragan Alekszics a bajnokikon rendszeresen Tóth Ádámmal kezd, Andric pedig a padról is kifejezetten hatékony. Most 17 ponttal (6/7 dupla, 5/6 büntető), 4 pattanóval, 2 gólpasszak, 1 blokkal, 2 szerzett és 3 eladott labdával, illetve 2 beütött és 4 kiharcolt személyi hibával zárt a MAFC ellen - ez 29 perc alatt 23 VAL-t jelentett, nagyon kellett ő is a szolnokiak továbbra is makulátlan mérlegéhez.

(Alig maradt el tőlük az Albából Chris Horton, aki 20 VAL-t termelt, de ki lehet emelni az Olajtól a 4/5-ös triplával 17 pontig jutó Polyák Lászlót, a Körmendnél 19 VAL-t begyűjtő Justin Tuoyót, vagy a Kecskemét padjáról 15 pontot szerző Wittmann Krisztiánt is.)


Foto, Slide - Pezzetta Umberto, zaol.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus