A forduló válogatottja - alapszakasz, 9. forduló

Az elmúlt héten lejátszották a magyar férfi A-csoport alapszakaszának kilencedik körét - a forduló válogatottját olvashatjátok.

Az eddigi fordulóválogatottak:

Alapszakasz: 2. forduló4. forduló5. forduló7. forduló, 8. forduló


Irányító
Darrin Govens - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (2)

A Falco amerikai hátvédje tripla-dupla közelében teljesített a ZTE legyőzésekor - 15 pontja (3/6 dupla, 2/4 tripla, 3/4 büntető) és 10 gólpassza mellett volt 7 pattanója is. 2 szerzett és 3 eladott labdája mellett volt 4 beütött és 3 kiharcolt faultja - végigjátszotta a mérkőzést, ami alatt 23 VAL-t szerzett.

(A kaposvári Chris Dunn 24 VAL-lal, a soproni Uros Duvnjak pedig 25 VAL-lal jobbak voltak, de előbbi csapata a Pécstől, az SKC pedig a DEAC-tól szenvedett vereséget, ezért került be Govens végül. A MAFC-tól Amin Hotot újra ki lehet emelni, 22 VAL-ig jutott a Kecskeméttel szemben, nem sokkal maradt el a legjobbaktól, Marko Boltics pedig szintén hasznos volt 21 VAL-lal, ők öten nagyon hasonló produkciót nyújtottak.)


Dobóhátvéd
Perl Zoltán - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (4)

Perl megint a Falco vezére volt, a ZTE elleni találkozón is nagyban neki köszönhetően lépett meg ellenfelétől a Szombathely már rögtön a nyitó felvonásban. A magyar válogatott kiválósága 21 pontja (8/14 dupla, 1/1 tripla, 2/2 büntető) mellett 8 pattanót, 4 gólpasszt, 1-1 blokkot és eladott labdát, illetve 2 beütött és 5 kiharcolt személyi hibát jegyzett, így 32 perc alatt 30 VAL-t produkált - csapatmunka volt végül a Falco hétvégi győzelme, a végén többen is hozzátettek a sikerhez, de Perl volt a legjobb játékosuk ezen a napon (is).


Kiscsatár
Steven Davis - Egis Körmend (1)

Davis a Szolnok legyőzéséből több szegmensben is oroszlánrészt vállalt. Az egy dolog, hogy dupla-duplát hozott 14 pontjával (4/5 dupla, 2/4 tripla, 0/2 büntető) és 10 pattanójával, ami mellett volt még 1-1 gólpassza, blokkja és eladott labdája, valamint 2 beütött és 3 kiharcolt faultja, így valamivel több mint 32 perc alatt 21 VAL-t hozott. Emellett azonban védekezésben is egészen pazarul teljesített a második félidőben, plusz övé volt az utolsó dobás is, amivel a vasiak behúzták az eddig még veretlen Szolnok elleni rangadót - 21 VAL-ját hozták mások is, de ezeket a dolgokat nem.

(Tomiszlav Ivosev 17 pontot, 10 pattanót, 10 kiharcolt faultot és 28 VAL-t jegyzett, de a Kaposvár egy szomszédvári derbit bukott el, a Körmend pedig a jelenlegi legnagyobb rangadót nyerte, ez döntött Davis javára a VAL-számok ellenére is. Erre a posztra is be lehetett volna tenni Váradi Benedeket (mivel a Falcónál a három külső poszt teljesen összemosódik), akinek kulcstriplái voltak a ZTE elleni végjátékban, és 23 VAL-lal végzett 12 pontos és 10 pattanós dupla-duplával, a túloldalon pedig Benke Szilárd hozott 21 VAL-t.)


Erőcsatár
Rasztko Dramicanin - KTE-Duna Aszfalt (1)

A Kecskemét nagyon megszenvedett a MAFC-cal, de legyőzték a fővárosiakat végül, ebben pedig kulcsszerepe volt a szerb erőcsatárnak, aki 19 pontos (5/5 dupla, 2/7 tripla, 3/3 büntető), 12 pattanós dupla-duplája mellett 2 gólpasszt, 1 szerzett labdát, 4 beütött és 3 kiharcolt személyi hibát jegyzett, így 33 perc alatt 28 VAL-lal végzett - ez alapján a mutató alapján messze kiemelkedett csapatából.

(Ivosev négyes poszton is bekerülhetett volna, Juhos Levente 20 pontot és 25 VAL-t ért el a Jászberény ellen, Eilingsfeld János 16 pontos, 13 pattanós (27 VAL) dupla-duplát hozott a címvédő ellen - ők alig maradtak el a KTE játékosától, de Farkas Attilát is meg kell említeni, aki 23 pontot, 7 pattanót és 21 VAL-t szerzett Sopronban a DEAC színeiben, lejátszotta a pályáról az Eb-győztes Sasa Zagoracot.)


Center
Isaiah Armwood - DEAC (2)

A hajdúságiak magasembere másodjára került be a forduló csapatába (először az ASE legyőzését követően jutott itt neki hely), és újfent kiemelkedő produkcióval rukkolt elő. Armwood 27 pontos (11/19 dupla, 1/2 tripla, 2/2 büntető), 11 pattanós dupla-duplát jegyzett 5 gólpassz, 1-1 blokk, szerzett és eladott labda, illetve 4-4 beütött és kiharcolt fault mellett, így 38 és fél perc alatt 34 VAL-ig jutott. Ez volt a kör legjobb egyéni mutatója, a DEAC újabb idegenbeli győzelmet jegyzett, nem kis mértékben Armwoodnak köszönhetően (a Sopront ráadásul még mélyebbre taszították, így ez duplán nagy siker volt számukra), így ő lett a forduló MVP-je.

(Itt mindenképpen ki kell emelni a Pécsnél 24 VAL-ig jutó és győztes dobást jegyző Marino Sarliját, valamint Nenad Sulovicsot, aki a Jászberény legyőzéséből nagyon sokoldalú játékkal és 31 VAL-lal vette ki a részét.)


Legjobb hatodik ember
Chris Dunn - Kaposvári KK (2)

Dunn ezúttal derékproblémái miatt a padon kezdett a Kaposvárnál, így azonban egyértelműen ő lett a legjobb csere ezen a játéknapon - nagy szerepe volt abban is, hogy csapata az első három negyed során szinte végig vezetett, és abban is, hogy a végjátékban vissza tudtak kapaszkodni ellenfelükre. 17 pontig (2/4 dupla, 3/6 tripla, 4/4 büntető), 4-4 pattanóig és gólpasszig, 1-1 szerzett és eladott labdáig, valamint 1 beütött és 5 kiharcolt faultig jutott, így kevesebb mint 34 perc alatt 24 VAL-t ért el.

(A MAFC-tól Will Neighbour volt hozzá a legközelebb 19 pontjával és 18 VAL-lal.)


Foto, Slide - DEAC Kosárlabda NB I. facebook-oldal

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus