Élőben a Hepp Kupa és a Magyar Kupa elődöntői

11:30-tól Hepp Kupa elődöntők, 16:30-tól Magyar Kupa elődöntők - a mérkőzések beharangozói.

Ma már délelőtt elkezdődnek a küzdelmek a SYMA Rendezvényközpontban, hiszen a hétvégén a Hepp Kupa négyesdöntőjét is megrendezik Budapesten, a Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa Nyolcas Döntő mellett. A négy induló csapatot tegnap már bemutattuk, így nem ragoznánk tovább a szót. A program:

11:30 DEAC Kamilla Gyógyfürdő - Vasas Akadémia
14:00 Metal-Work Bonyhádi DSE - OSE Lions

Itt nézhetitek majd a meccseket:


A Magyar Kupában tegnap megrendezték a négy negyeddöntőt, és mint ismert, a Sopron KC, az Egis Körmend, a PVSK-PANNONPOWER és a címvédő Szolnoki Olaj KK jutott a legjobb négy közé.

Sopron KC - Egis Körmend 16:30

Előzetesen ez az elődöntő érkezik a jóval szorosabbnak. A két gárda múlt szerdán összecsapott már egymással, elég friss emlékeik lehetnek tehát a másikról, és akkor 19 ponttal nyert a vasi együttes idegenben is - először láthattuk őket a csúcsformájukhoz nagyon közel Perry távozása és Dickerson felépülése óta. A Körmend védekezésben azóta is jól teljesít, így könnyebb meccsre nem számíthat Sabáli Balázs legénysége most sem. Nem elhanyagolható különbség azonban, hogy Taylor leigazolásával és Bavcic felépülésével két centerrel beljebb van a Sopron, ez rengeteget változtathat a mérkőzés összképén - nem feltétlenül csak a dobott pontjaik miatt, nemcsak akkor tudják fordítani az eredményt, ha egy 20-ast bepakolnak a körmendi gyűrűbe, hanem akkor is, ha a festékben jól védekeznek és jól pattanózak.

Tegnap a magasemberek nem játszottak olyan rettenetesen sokat egyik oldalon sem, a Sopronnál Bavcic és Taylor mellett Tóth Gergely is 20 perc alatt maradt, míg a Körmendnél Duinker 24, Tóth Norbert pedig 21 percet töltött a parketten, a periméteren viszont 30 perc fölött hozott szinte kivétel nélkül mindenki, Dickerson kereken egy 40-est. Nagyjából annyival játszottak egyébként többet a körmendiek, amennyit a hosszabbítás jelentett (Rancic, Ruják és Laroche is hoztak 32-33-34 percet), kivétel Kevin Tiggs, aki a tegnapot "kivette szabadságnak", faultgondjai miatt csak 10 percet lehetett a pályán. A regenerálódás lesz az első számú kulcs természetesen, az egymás utáni napokon lejátszott mérkőzésekhez egyik oldal sincs hozzászokva (mégha mindkét gárda indult is a nemzetközi kupában az ősz folyamán), és mindkét oldal tele van minőségi légiósokkal, akik el tudnak dönteni egy-egy meccset jobb napjaikon.

A Sopron valamivel mélyebbnek tűnik, ami a második napon már fontos lehet, a Körmend viszont másfél hete nagyon nyert, lélektanilag ők vannak fórban, nagyon megfogták akkor ellenfelüket. Mivel arról nagyjából semmilyen info nincs, hogy ki hogyan bírja ezt az erőltetett menetet fejben és fizikálisan, és nincs is nagy differencia a két állomány között, ezért teljesen kétesélyes a dolog.

PVSK-PANNONPOWER - Szolnoki Olaj KK 19:00

Papíron ez egy teljesen egyesélyes találkozó, a Szolnok nagyon masszív favorit - talán az egész hétvége legsimább mérkőzésének gondolta ezt a második elődöntőt a nagytöbbség már a hétvége előtt is, szereplőktől függetlenül. Az egymás elleni mérkőzést 43 ponttal nyerte az Olaj, de egyrészt Szolnokon, másrészt november közepén, túl sok mindenre abból nem lehet következtetni. A két gárda közül azonban keretre is masszívabb és mélyebb a címvédő, ráadásul sokkal inkább hozzá vannak szokva ehhez a sorozatterheléshez - mégha nem is ilyenhez. A Pécs mellett pont az esélytelenség szólhat, semmilyen teher nincs rajtuk, és ha kintről jó dobóformát fognak ki, szorossá tehetik akár a mérkőzést. Az is kicsit növeli az esélyeiket, hogy az Olaj két és fél órával később végzett tegnap, ráadásul egy nem akármilyen meccset nyertek az Alba ellen, de ezeket a szempontokat is figyelembe véve is bombameglepetés lenne Csirke Ferencék győzelme.

A meccseket itt tudjátok nézni:

Foto, Slide - pvsk-panthers.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus