Off-szezon értékelő 2017 - Pacific

Véget ért a szabadügynökpiac érdemi része, így megvizsgáljuk, hogy az együttesek mit csináltak a nyár folyamán - utolsó előtti alkalommal lássuk a Pacific divízió csapatait, a Golden State Warriorst, a Los Angeles Clipperst, a Sacramento Kingst, a Los Angeles Lakerst és a Phoenix Sunsot.

A korábbi divíziók: Atlantic, Central, Southeast, Northwest


Northwest divízió

Golden State Warriors

Draft: Jordan Bell (2/38)

Távozott: Matt Barnes (?), Ian Clark (Pelicans, 1 év 1.6 millió), James Michael McAdoo (?)

Érkezett: Nick Young (Lakers, 1 év 5.2 millió), Omri Casspi (Timberwolves, 1 év 2.1 millió), Chris Boucher (two-way)

Maradt: Steph Curry (5 év 201 millió), Kevin Durant (2 év 53 millió), Klay Thompson, Draymond Green, Andre Iguodala (3 év 48 millió), Shaun Livingston (3 év 24 millió), Zaza Pachulia (1 év 3.5 millió), David West (1 év 2.3 millió), JaVale McGee (1 év 2.1 millió), Kevon Looney, Patrick McCaw, Damian Jones

Jelenlegi keret:
Curry - Thompson - Durant - Green - Pachulia
Livingston - Young - Iguodala - Casspi - McGee
McCaw - Looney - Bell - West - Jones
Boucher (tw)

Olyan rettenetesen nagy változások nem voltak a bajnoknál. Ian Clark hiányozhat majd nekik talán, ő egészen szépen élt a lehetőségeivel, de a tripláit Nick Young tudja pótolni (és ha valahol még Swaggyből is kosaras lehet, az a mostani Warriors), Omri Casspi pedig hasznosabb már, mint Matt Barnes (jól védekezik, jobban triplázik, itt a kérdés az, hogy egészséges tud-e maradni, mert az előző idényben 3 csapatban összesen 36 mérkőzésen lépett parkettre), úgyhogy még a kiegészítőknél is tapasztalható kis előrelépés. Az viszont fontosabb tényező, hogy kiket sikerült itt tartani.

Az, hogy Steph Curry aláírt 5 évre a szupermaxért, nem túl meglepő. Az sem, hogy Kevin Durant is maradt újabb 1+1 évre, az viszont már nagyon nem volt mindegy, hogy ő mennyiért tette mindezt, hiszen ennek köszönhetően megtartották két legfontosabb cserejátékosukat, Andre Iguodalát és Shaun Livingstont is, márpedig ez volt a nyaruk kulcsmozzanata - egyiküket sem tudták volna pótolni a piacról, mert nagyon limitált pénzköltési lehetőségük lett volna, hasonló kalibereket pedig nem lehet 5.2 milliós MLE-ért szerezni. Az, hogy Durant ezek után még a lehetőségeihez képest is kevesebbért írt alá, az már csak Joe Lacobnak előny, kevesebb luxusadót kell fizetnie, de KD alapvetően nem rejtette véka alá a vezetőség előtt, hogy nyugodtan hosszabbítsanak Iguodaláékkal, ő maradni fog, az anyagiakat pedig lerendezik majd akkor, ha a többiek megvannak.

Az sem ártott, hogy a magasemberrészlegből nem nagyon távozott senki, részfeladatokra lehetett használni JaVale McGee-t, Zaza Pachulia pedig megtette a magáét a bajnoki címért vezető úton (és itt nem Kawhi Leonard sérülésére gondolok). David West is maradt biztosítéknak pályafutása utolsó szezonjára, és a draft egyik stealje is az övék lehet Jordan Bell személyében, aki védekezésben rengeteget hozhat a konyhára a liga második legjobb védőcsapatánál is.

Bell draftolása miatt is pozitív kicsengésű lenne a nyaruk (úgy, hogy a játékosbörze előtt nem volt pickjük, készpénzért vették meg a Chicago Bullstól), de ennél egy ilyen, csúcson lévő együttes esetében sokkal fontosabb, hogy még legalább két évre "konzerválták" azt a keretet, amitől mindenki úgy tart, mint a tűztől - Durant jövőre megint szabadügynök lesz valószínűleg, de szinte kizárt, hogy távozzon, az összes többi kulcsembernek pedig legalább két évig szól a kontraktusa. Kellett Durant lemondása is hozzá, ez egyáltalán nem (csak) a vezetőség hatalmas húzása volt, de az, hogy Iguodala ÉS Livingston is maradt, a padot és a jövőt pedig tovább erősítették, nem sok jót vetít előre a többi gárdának.

Off-szezon értékelés: A

 

Los Angeles Clippers

Draft: Jawun Evans (2/39), Sindarius Thornwell (2/48)

Távozott: Chris Paul (csere, Rockets), JJ Redick (Sixers, 1 év 23 millió), Jamal Crawford (csere, Hawks), Diamond Stone (csere, Hawks), Marreese Speights (Magic, 1 év 2.1 millió), Luc Mbah a Moute (Rockets, 1 év 2.1 millió), Raymond Felton (Thunder, 1 év 2.3 millió), Brandon Bass (?), Alan Anderson (?), Paul Pierce (waiver, Celtics, visszavonult)

Érkezett: Danilo Gallinari (snt csere, Nuggets, 3 év 65 millió), Lou Williams (csere, Rockets), Milos Teodosic (CSZKA Moszkva, 2 év 12.3 millió), Patrick Beverley (csere, Rockets), Sam Dekker (csere, Rockets), DeAndre Liggins (csere, Rockets), Willie Reed (Heat, 1 év 1.6 millió), Montrezl Harrell (csere, Rockets), Jamil Wilson (two-way)

Maradt: Blake Griffin, DeAndre Jordan, Austin Rivers, Wesley Johnson, Brice Johnson

Jelenlegi keret:
Teodosic - Beverley - Gallinari - Griffin - Jordan
Williams - Rivers - W.Johnson - Harrell - Reed
Evans - Liggins (TO) - Thornwell - Dekker - B.Johnson
Wilson (tw)

A Clippers nyara igazi hullámvasút volt.

A periméterük gyakorlatilag teljesen átalakult azzal, hogy a Chris Paul - JJ Redick párost felváltotta a Milos Teodosic - Patrick Beverley kettős, ami elsőre gáznak tűnik (és lehet, hogy a pályán az is lesz), de . Támadásban Paul egyik nagy feladata az volt, hogy a 2-2-kből Blake Griffint és DeAndre Jordant megjátssza, de Teodosic is kifejezetten jó passzoló, Beverley pedig hozhatja azt a jól triplázó szerepet, amit Redick. Mindkettejüknél vannak azért figyelmeztető jelek (Beverley 38-40%-os triplázó, nem 40% fölötti, mint Redick, Teodosicot pedig még sose láttuk 82+X meccs erejéig ilyen ellenfelek ellen), de alapvetően a koncepció maradhat ugyanaz a játékban - a végeredmény a kérdés. Védekezésben Teodosic sokkal gyengébb védő még Redicknél is, de Beverley hozhatja Paul szintjét hátul - itt azért alapvetően az lesz a döntő tényező, hogy a rengeteg új érkezővel hogyan sikerül összerakni a csapatvédekezést.

Az évek óta szinte teljesen lyukas hármas posztra sikerült megszerezniük Danilo Gallinarit, aki amikor éppen játékra alkalmas állapotban van, be tud segíteni Teodosicnak (és Griffinnek) játékszervezésben is, meg tudja oldani maga is a helyzeteket, de tud labda nélkül is játszani. Az olasz legalább akkora minőségi javulás hármas poszton, mint amekkora probléma lehet 1-esben és 2-esben adott esetben, és ez még akkor is igaz, ha Gallinarinál elég nagy HA, hogy tudja-e vállalni a játékot - itt azért kisebb teher lesz rajta, mint Denverben.

A pad konkrétan erősebb lett, mint volt. Lou Williams egész egyszerűen jobb játékos, mint Jamal Crawford volt - ugyanazt csinálják lényegében, de egyszemélyes támadógépezetként Williams az utóbbi három szezonban (is) lényegesen hatékonyabb volt, mint az Év Hatodik Embere díj legendája. Hármas poszton sokkal mélyebb a merítés úgy, hogy Gallinari mellett Sam Dekker is a csapatban van, a palánk alatt pedig a csak a saját scoringjára figyelő Marreese Speights helyett van egy védekezésben sokkal jobb Willie Reed, meg egy energiabomba, Montrezl Harrell. A minőséggel lehet gondjuk, főleg a kezdőben, Paul távozása megboríthatja az eddig stabilan működő dolgokat is, de annyi biztos, hogy ez egy mélyebb gárda, mint volt a tavalyi.

Összességében nézve rettenetesen nehéz mit mondani a Clippersről addig, amíg nem láttuk például azt, hogy Teodosicnak mennyire fekszik az NBA - az bőven benne van, hogy még Gallinarival együtt sem tudják hozni a stabilitást támadásban, amit Paullal hozott ez a gárda. Ettől függetlenül még azt sem tartom kizártnak, hogy ez a csapat játékerőben nem nagyon lépett hátra - az más kérdés, hogy mások jelentős erősítéseken mentek keresztül, náluk ekkora pozitívumok biztos nem lesznek. Paul jófej volt velük, hogy előre szólt, hogy le fog lépni így vagy úgy, inkább cseréljék el, de ki is hozták ebből a maximumot.

Ami viszont maximum közepesre, de inkább alá hozza nálam a nyarukat, az Griffin szerződése, akit se maxos játékosnak nem tartok (sem védekezésben, sem pattanózásban nem jó amellett, hogy a liga egyik legjobban passzoló magasembere), se franchise alappillérnek vagy egy olyan játékosnak, akiből az lehet még a jövőben. Az más kérdés, hogy lehetett-e volna "alkudozni" vele, de ahogyan Paul távozását egészen jól megoldotta a klub, úgy Griffin esetleges búcsúzását is megoldhatták volna adott esetben (az sem teljesen világos, hogy ha elmegy, az miben is vetette volna a Clipperst). Így van egy 4+1 éves mammutszerződésük egy olyan játékossal, akire vagy aki köré nem nagyon lehet franchise-t építeni, 20 pont fölötti átlag meg kiváló passzkészség ide vagy oda.

Off-szezon értékelés: D+

 

Sacramento Kings

Draft: De'Aaron Fox (1/5), Justin Jackson (1/15), Harry Giles (1/20), Frank Mason III (2/34)

Távozott: Arron Afflalo (Magic, 1 év 2.3 millió), Darren Collison (Pacers, 2 év 20 millió), Tyreke Evans (Grizzlies, 1 év 3.3 millió), Langston Galloway (Pistons, 3 év 21 millió), Rudy Gay (San Antonio Spurs, 2 év 17.2 millió), Ty Lawson (Kína, 1 év 2.4 millió), Ben McLemore (Grizzlies, 2 év 10.7 millió), Anthony Tolliver (Pistons, 1 év 3.3 millió)

Érkezett: George Hill (Jazz, 3 év 57 millió), Zach Randolph (Grizzlies, 2 év 24 millió), Bogdan Bogdanovic (2014 draft, Fenerbahce, 3 év 27 millió), Vince Carter (Grizzlies, 1 év 8 millió), Jack Cooley (two-way), JaKarr Sampson (two-way)

Maradt: Kosta Koufos, Garrett Temple, Willie Cauley-Stein, Buddy Hield, Georgios Papagiannis, Malachi Richardson, Skal Labissiere

Jelenlegi keret:
Hill - Hield - Carter - Randolph - Cauley-Stein
Fox - Bogdanovic - Jackson - Labissiere - Koufos
Mason III - Temple - Richardson - Giles - Papagiannis
Sampson (tw) - Cooley (tw)

A Kings nagyon fontos és majdnem hibátlan nyáron van túl, hiszen átlagos (Darren Collison, Arron Afflalo), teljesen megrekedt (Tyreke Evans, Ben McLemore) vagy gyakorlatilag haszontalan (Rudy Gay, Ty Lawson, Langston Galloway) játékosokat engedtek el. Nem sok perspektíva volt ebben az együttesben, mert borzasztóan kevés igazán használható veteránjuk volt, és fiatalokkal sem álltak olyan hihetetlenül jól.

Azt sem lehet azért állítani, hogy most kezdődött el a teljes újjáépülés, hiszen DeMarcus Cousins elcserélésével megkapták többek között Buddy Hieldet, és játékidőt nyitottak Willie Cauley-Stein és Skal Labissiere számára, viszont idén nyáron kifejezetten jól folytatták ezt a rebuildet. Olyan tehetségeket húztak és hoztak a keretbe, min De'Aaron Fox vagy Bogdan Bogdanovic, és rizikóztak egyet a nem olyan rég még 1/1-nek gondolt, viszont három súlyos térdsérülést is szenvedő Harry Giles-szal. Melléjük sikerült olyan veterán játékosokat igazolni, mint George Hill vagy Vince Carter.

Anyagilag egyáltalán nem terhelték meg magukat utóbbi kettő megszerzésével sem, hiába kellett túlfizetniük őket, hiszen Carter például 1 évre érkezett, de Hill 3 éves kontraktusa is bőven belefér - egyrészt azért, mert 2019 után ez az egyetlen nagyobb, 10 millió fölötti szerződésük, másrészt azért, mert a harmadik év nem is teljesen garantált.

Két dolog világos a Kingsszel kapcsolatban. Egyrészt az, hogy a nyári átalakulásuk ellenére sem lesznek sokkal jobbak, mint tavaly, sőt... Másrészt viszont az, hogy nem rövidtávon érdemes értékelni az ő lehetőségeiket, csak közép- és hosszútávon, márpedig ebből a szempontból minimum Fox és Bogdanovic elég komoly előrelépés - Giles óriási kérdőjel, és az is, hogy a 15. helyen kiválasztott Justin Jacksonból mi lesz. Carter egy legenda, és példás az a munkamorál, ami 40 évesen is jellemzi - csak a jelenléte is rengegetet érhet egy ilyen fiatal gárdában. Hill alapvetően egy kiváló játékos (erre egy ilyen gárdában azért még nem sok szükség van), és mentorként ő is nagy szolgálatot tehet, nem mellesleg a játéka miatt bármelyik fiatal hátvéd helyett és mellett is pályára tehető. Az igaz, hogy sérülékeny, de mivel a Kings kifejezetten jól fog állni fizetésekkel, mire az anyagiak számítani fognak (lejárnak az újoncszerződések), így az évi 19 milliója is bőven belefért.

Az egyetlen kérdőjeles dolog, ami levon a nyarukból, az Zach Randolph. Az, hogy versenyhelyzetet teremtett a magas posztokon, szerintem nem hátrány, dolgozzon meg Skal Labissiere is a több játékidőért (ráadásul olyan ritkán van, hogy mindenki egészséges), viszont Z-Bo hiába tűnt normálisnak Memphisben, amint kikerült onnan, visszatért a korábbi énje - terjesztési mennyiségű marihuánát találtak nála, amihez csak gratulálni lehet, le is tartóztatták. Ha nem tiltják el hosszabb időre, és ezt a "formáját" hozza, akkor káros hatással is lehet a fiatalokra. Ha jobbik formáját hozza is, akkor sem tud sem ő, sem Hillék annyit dobni a Kings jelenlegi szintjén, hogy rontsanak a drafthelyen (várhatóan a liga egyik leggyengébb csapatát alkotják majd), viszont nem kell azonnal feladniuk minden meccset, ez a fiatalok fejlődése, hozzáállása szempontjából nem mindegy.

Off-szezon értékelés: A

 

Los Angeles Lakers

Draft: Lonzo Ball (1/2), Kyle Kuzma (1/27), Josh Hart (1/30), Thomas Bryant (2/42)

Távozott: Tarik Black (Rockets, 1 év 3.3 millió), Timofey Mozgov (csere, Nets), D'Angelo Russell (csere, Nets), David Nwaba (waiver, Bulls), Metta World Peace (?), Thomas Robinson (?), Nick Young (Warriors, 1 év 5.2 millió)

Érkezett: Brook Lopez (csere, Nets), Kentavious Caldwell-Pope (Pistons, 1 év 17.7 millió), Briante Weber (Hornets, 1 év 1.5 millió), Vander Blue (1 év 1.5 millió), Stephen Zimmermann (1 év 1.3 millió), VJ Beachem (egyetem, 1 év 0.8 millió), Alex Caruso (two-way)

Maradt: Luol Deng, Jordan Clarkson, Corey Brewer, Brandon Ingram, Julius Randle, Tyler Ennis (2 év 3.2 millió), Larry Nance Jr., Ivica Zubac

Jelenlegi keret:
Ball - Caldwell-Pope - Ingram - Randle - Lopez
Ennis - Clarkson - Kuzma - Nance - Zubac
Weber (TO) - Hart - Brewer - Deng - Bryant
Blue (TO) - Beachem (TO) - Zimmermann (TO)
Caruso (tw)

A Lakersnél ugyanaz volt a lényeg, ami a Kingsnél (és a Sunsnál) - jól kellett draftolni, el kellett kerülni a nagyobb és hosszú szerződéseket, illetve mivel náluk ilyenből volt már, ezért meg kellett próbálni elcserélni Timofey Mozgovot vagy/és Luol Denget vagy/és Jordan Clarksont.

A drafton sikerült kiválasztaniuk egy olyan irányítót Lonzo Ball személyében, aki a társak kiszolgálását, jobbá tételét tartja leginkább szem előtt (már amikor nem lesz szerelmes a triplázásába, ami azért előfordult a nyári ligában is) - ez Luke Walton rendszerében megnyithatja az utat hosszútávon a jobb eredmények felé, az ugyanis látszódott tavaly, hogy Walton hiába jött a Golden State Warriorstől, ha a játékosoknak "nem feküdt" a labdajáratás. Ball draftolását is majd évek múlva lehet igazán megítélni, de alapvetően jó koncepciónak tűnik.

Volt egy borzasztóan felemás megítélésű cseréjük emellett, amelyben Mozgov szerződését D'Angelo Russell-lel együtt passzolták el a lejáró szerződésű Brook Lopezért és az 1/27-es pickért. Itt az számít a legkevesebbet, hogy Lopez milyen játékos - szerintem hosszútávon nem tartják meg, hiába tanult meg triplát dobni, mert a liga legsilányabban pattanózó centere és nem is jó védő, manapság pedig ezek a legfontosabb dolgok, amiket egy ötösnek tudni kell. A sapka alatti hely felszabadítása volt a lényeg a következő nyárra - a Lakers egyértelműen rá akar menni két szupersztárra jövő nyáron, és ennek érdekében az első lépés Mozgov elpasszolása volt. Ez azért egy elég rizikós lépés, hiszen vagy tudnak jövő nyáron igazolni valakit, valakiket (leginkább Paul George-ról és LeBron Jamesről suttognak), vagy nem (ha jól sikerül az idénye, George nagyon könnyen maradhat Oklahoma Cityben is, Jamesről pedig senki nem tudja, mit akar, de a Lakersnek még virítania kell egy nagyot, ha azt akarják, hogy LeBron elhiggye, hogy azonnal bajnokesélyes lenne az együttes, ha ideigazolna).

Erre a lutrira azért elég merész feladni egy két évvel ezelőtti 1/2-est, de Russellel kapcsolatban két dolgot azért meg kell említeni. Az egyik az az, hogy úgy néz ki, túl sok embert nem tudott meggyőzni a Lakersnél - kezdve a telefonos, Nick Youngos balhéjával a pályán hozott számain át a flegmaságáig (ami mivel nem párosult túl sok eredménnyel, sok szimpatizánst nem is hozhatott). A másik pedig az, hogy hiába játszathatta volna őt a Lakers Ball mellett is, hiszen az irányítás helyett inkább a pontszerzésben jeleskedett, Brandon Ingramnek akarják adni a csapatot Ball mellett, márpedig ha ez a terv, akkor stratégiai hiba lett volna megtartani egy olyan labdaigényes játékost, mint Russell. Elképzelhető, hogy Russell megkomolyodik, jobb játékos lesz Brooklynban, de ez egyrészt nem jelenti azt, hogy ugyanez lenne a helyzet akkor is, ha marad a Lakersnél, másrészt a csapatba nem nagyon illene megkomolyodva sem, itt Ingram és Ball lesz az "alfa".

Ha nem igazol egy nagy sztárt se a Lakers, teljesen hoppon akkor sem maradnak, megszerezték ugyanis Kentavious Caldwell-Pope-ot, aki Russell-lel ellentétben tökéletes fit egy olyan csapatba, ahol Ball és Ingram az első két ember. Egyrészt egészen kiváló védő, ami nagyon fog kelleni az aranysárga-liláknak, másrészt bár csak 35%-os tripladobó, már inkább streaky shooter, mint gyenge - voltak az előző idényben olyan időszakok, amikor huzamosabb ideig is kifejezetten jól szórt kintről, és főleg sérülése után romlottak százalékai. 24 éves, lényegében együtt fejlődhet Ballékkal, és még akkor is megtarthatja őt hosszútávon a Lakers, ha csak egy nagy sztárt tudnak jövő nyáron lekötni - ha kettő érkezik, neki akkor kell mennie várhatóan, de egyrészt ehhez még egy hosszú és nagy szerződést előbb el kell passzolnia a Lakersnek, másrészt semmiféle rizikó nincs az ő szerződésében.

Összességében a Russell-cseréről nehéz egyértelmű kijelentéseket tenni, mert egy 1/2-est elszórtak azért, hogy egy tavalyi nyári baklövést korrigáljanak. Ettől függetlenül a fentebb leírtak miatt úgy gondolom, hogy Russell elpasszolása egészségesebb helyzetet teremt csapaton belüli hierarchia szempontjából is, Ball draftolása egyértelmű pozitívum, ahogy KCP megszerzésében sincs olyan pont, amivel ne járna jól a Lakers, Mozgov kiszórásával pedig nyitottak egy kis rést egy jövő nyári nagy bevásárlásra is. Hogy Kyle Kuzma, Josh Hart, Thomas Bryant vagy mondjuk Briante Weber hogyan válik be, az teljesen lutri (közülük Kuzma még nagyon sok szempontból a mérleg nyelve lehet, ha a triplázása nem esik szét teljesen a szezonra), de Russellen kívül csak olyanok távoztak, akiket bármikor tudnak pótolni (David Nwaba, MWP, Thomas Robinson, Tarik Black), az pedig minden fiatal, újjáépülő csapat számára felüdülés, ha Nick Young már nincs a keretben.

Az egy másik cikk témája lesz, hogy sokat azért még nem várok a Lakerstől a most következő szezonban, de a nyaruk nagyon rendben volt.

Off-szezon értékelés: A

 

Phoenix Suns

Draft: Josh Jackson (1/4), Davon Reed (2/32), Alec Peters (2/54)

Távozott: Alex Len (?), Ronnie Price (?)

Érkezett: Mike James (two-way)

Maradt: Eric Bledsoe, Brandon Knight, Tyson Chandler, Jared Dudley, Alex Len (?), Alan Williams (3 év 17 millió), Dragan Bender, TJ Warren, Marquese Chriss, Devin Booker, Tyler Ulis, Derrick Jones Jr., Elijah Millsap

Jelenlegi keret:
Bledsoe - Booker - Jackson - Chriss - Chandler
Ulis - Knight - Warren - Dudley - Bender
Reed - Jones - Millsap - Williams - Len (?)
James (tw)

Sok minden nem történt a Sunsnál a nyáron (eddig), de esetükben ez nem akkora probléma, hiszen eléggé az újjáépülés elején járnak még, és ilyenkor két dolog fontos.

Az egyik az, hogy ne lőjék tele a fizetési sapkájukat értelmetlen és főleg hosszú (a fontos fiatalok újoncszerződésének vége után lejáró) szerződésekkel, és ez most sikerült is nekik. Azt is hozzá kell tenni, hogy sem Brandon Knight, sem Tyson Chandler szerződését nem sikerült kitakarítani, előbbi pedig egy kicsit gyengíti a pazarnak tűnő 2019-es lehetőségeket - Knight elpakolásával olyan duókat vagy triókat igazolhatnának az egyébként is jónak tűnő magjuk mellé, ami azonnali bajnokesélyessé javíthatná őket, akárhol végeznek a 2018/19-es szezonban. Kicsit előreszaladtunk: a lényeg az, hogy Knightot nem sikerült ellőni sehova most sem, viszont legalább nem érkezett senki.

A másik fontos dolog persze a draft, ahol elért hozzájuk Josh Jackson, aki pedig tökéletes kiegészítője lehet Devin Bookernek, hiszen elnyűhetetlen, folyamatosan dolgozik, és pazar védő. Mivel se (fix) távozó nincs egyelőre, se érdemleges érkező rajta kívül, a Phoenix lehetőségeit pedig szinte csak közép- és hosszútávon érdemes nézni, így szerintem ez határozza meg a nyarukat, ami így egyértelműen pozitív kicsengésű. Két dolgot azonban még meg kell említeni náluk.

Egyrészt azt, hogy Alex Lennek nincs még szerződése, és lényegében semmi hír nincs róla - sem az, hogy nagyon a távozás felé kacsingatna, sem az, hogy haladnának a tárgyalások a Sunsszal a megegyezés felé. Len nagy reményekkel érkezett négy éve a draftról, de azért akkora érvágás nem lenne az sem, ha ingyen távozna, főleg hogy tavaly Dragan Bendert és Marquese Chrisst választották ki az arizonaiak a játékosbörzén.

Másrészt természetesen Kyrie Irvinget is meg kell említeni - miatta kérdőjeles a nyaruk, mivel főszereplők jelenleg a történetben. Ha Jackson és Booker feladása nélkül meg tudják szerezni (márpedig a hírek szerint őket nem adják), akkor ez tovább javítja a nyarukat, függetlenül attól, hogy Irving (talán) korán érkezne a fiatalok mellé. Ha viszont Jacksont odaadják, az szerintem butaság, mert rövidtávon javítaná az együttest, de még az irányítóval sem lennének elegek gyakorlatilag semmire ezen nyugaton a következő 1-2 szezonban. Irving aztán két év múlva simán leléphet egy félkész csapatból - ami egyébként akkor is megtörténhet, ha a pletykált Eric Bledsoe, Bender, első körös csomag megy érte, csak ebben az esetben a Booker-Jackson páros még mindig megmaradna, ami jelenleg a franchise legnagyobb értéke.

Off-szezon értékelés: ? (B-)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus